Het slot bij de voordeur vervangen: deze kosten moet je berekenen

lock-exchange-house-tax-kosten

Of het deurslot nu beschadigd is of je wilt in de toekomst gewoon de toegang ontzeggen aan iemand die nog een sleutel heeft: in beide gevallen is het essentieel om het deurslot op de voordeur te vervangen. We wilden van de experts op het gebied van kostentracker weten welke kosten te verwachten waren.

Vraag: Wat kost het om het slot op de voordeur te vervangen?

Kostentracker expert: in de meeste gevallen wordt dit gedaan door een gespecialiseerd bedrijf, bijvoorbeeld een slotenmaker of een slotenmaker. Zelf een slotcilinder vervangen is in principe mogelijk, maar dient om veiligheidsredenen vermeden te worden.

Naast de kosten voor de nieuwe sluitcilinder worden arbeids- en reiskosten gemaakt door het gespecialiseerde bedrijf.

lock-exchange-house-tax-kosten
Lässt man das Türschloss zu den üblichen Tageszeiten austauschen, muss man meist mit Gesamtkosten tussen ongeveer € 150 en € 300 rechnen. Die Kosten für einen neuen Schließzylinder können sich, abhängig von der Sicherheitsstufe, zwischen ongeveer 30 euro en 120 euro bewegen. Sehr hochwertige Schließzylinder mit Spezialfunktionen können im Einzelfall auch noch teurer sein. Der Rest der Kosten sind Arbeits- und Anfahrtskosten für einen Fachbetrieb tagsüber.

Aanzienlijk hogere kosten zijn te verwachten bij vervanging door de slotenmaker. In dit geval blijven de kosten voor de slotcilinder hetzelfde, maar kan (en mag) tot 100% van de arbeidskosten in rekening worden gebracht indien de omwisseling buiten de normale werkuren plaatsvindt. De opslag op de reiskosten kan ook oplopen tot 100%, maar er is ook het feit dat hulpdiensten vaak van verder weg gelegen locaties komen en daardoor doorgaans hogere reiskosten worden gemaakt, waarover dan extra toeslagen worden geheven.

De kosten voor eventueel meerwerk (bijv. Het openen van de deur als er geen werkende sleutel meer is) kunnen dan worden opgeteld.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We zijn een sleutel kwijtgeraakt en willen om veiligheidsredenen het slot op de voordeur van ons ouderlijk huis de volgende dag laten vervangen. We kiezen voor een slotcilinder met goede veiligheidskenmerken. We laten een slotenmaker in het naburige dorp de vervanging doen.

Postprijs
Routebeschrijving38 EUR
Slotcilinder (materiaalkosten)96 EUR
Arbeidsuitwisseling75 EUR
Totale kosten voor het vervangen van het slot209 EUR

De kosten voor het sluiten van cilinders kunnen ook hoger of lager zijn, afhankelijk van het model. De kosten voor werk en reizen kunnen ook per bedrijf verschillen.

Vraag: Wat kost het om een ​​slot op de voordeur te vervangen?

Kostentracker expert: Allereerst moeten de kosten voor de sluitcilinder worden berekend. De minimale veiligheidseisen voor buitendeuren en zijdeuren zijn veiligheidsniveau 2. Voor dergelijke sluitcilinders zijn kosten van ongeveer 30 tot 70 EUR te verwachten.

In ieder geval worden cilinders met veiligheidsniveau 3 aanbevolen, die een aanzienlijk hogere veiligheid bieden. Voor dergelijke slotcilinders moet u meestal tussen de ongeveer 60 EUR en 120 EUR kosten berekenen.

De meeste slotenmakers rekenen ongeveer € 50 tot € 100 voor de vervanging zelf. Er worden hogere kosten gemaakt als een slot eerst "bruikbaar" gemaakt moet worden - dit is altijd het geval als er geen enkele werkende sleutel meer is voor het betreffende slot. In dit geval moet u meestal 100 tot 200 EUR berekenen voor de volledige uitwisseling.

Daarnaast worden reiskosten gemaakt van gewoonlijk 40 EUR tot 60 EUR. Buiten de normale werktijden kunnen slotenmakers tot 100% toeslag op hun reiskosten en arbeidskosten rekenen. Wanneer de slotenmakers aan het werk zijn, zijn er bijna altijd hogere reiskosten te verwachten, aangezien deze meestal niet ter plaatse zijn.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het vervangen van het voordeurslot afhankelijk?

lock-exchange-house-tax-kosten
Kostentracker expert: Maßgeblich ist hier:
  • welke slotcilinder is geselecteerd (veiligheidsniveau, versie)
  • welke loonkosten worden gefactureerd door het gespecialiseerde bedrijf (arbeid, prijsstelling)
  • welke reiskosten worden gemaakt
  • Of een hulpdienst buiten de normale werktijden wordt ingezet (aanzienlijk hogere kosten zijn te verwachten)
  • Of een sluitcilinder binnen een sluitsysteem vervangen moet worden (soms iets hogere kosten dan mogelijk met losse sluitcilinders)