Het toilet vervangen: wat zijn de kosten?

toiletwisselkosten

Bij een badkamerrenovatie of als het oude toilet duidelijk zijn ouderdom vertoont, staat een vernieuwing of vervanging van het toilet vaak op de agenda. Ook bij schade, zoals een barst in het toilet, is het nodig om deze te vervangen. Wat dat kan kosten, wordt vaak overschat of onderschat. Wij wilden van de cost tracker experts weten welke kosten er eigenlijk te verwachten zijn bij het vervangen van een toilet en wanneer het meestal duur is.

Vraag: Hoe duur is het om een ​​toilet te laten vervangen?

Kostentracker expert: hier spelen natuurlijk twee kostenfactoren een rol: de kosten van het toilet zelf en de kosten voor het verwijderen van het oude en het installeren van het nieuwe.

toiletwisselkosten


Aangezien alleen de toiletpot is verkocht, kost dit 300 EUR.

Muss lediglich ein Stand-WC ausgetauscht werden, fallen rund 200 euro tot 300 euro für den Austausch an, wird zusätzlich der Spülkasten ausgetauscht, liegen die Kosten noch ongeveer 50 euro tot 100 euro höher.

Aan de andere kant wordt het beduidend duurder als een staand toilet moet worden vervangen door een wandcloset. In dat geval moet er een voorwandelement worden aangebracht en moeten ook de leidingen en afvoeren worden aangepast. In de meeste gevallen kunt u voor een dergelijke omwisseling van een staand toilet met een wandcloset rekening houden met kosten van ongeveer € 1.000 tot € 1.500.

Sample kosten

De toiletpot van ons staand toilet is beschadigd. We bellen de loodgieter die de toiletpot gaat vervangen. Omdat onze oude stortbak al een beetje lekt, laten we de stortbak ook vervangen door een nieuwe.

Postprijs
Routebeschrijving42 EUR
Toiletpot en stortbak (materiaalkosten)85 EUR
Installatiekosten120 EUR
Verwijderingskosten voor het oude toilet50 EUR
Totale kosten ermee297 EUR

Afhankelijk van de gebruikte modellen voor de toiletpot en de individuele inbouwsituatie, kunnen in andere gevallen natuurlijk andere kosten ontstaan.

Vraag: Wat zijn de individuele kosten?

Kostentracker expert: hier moet u beslissen of u alleen een staand toilet wilt vervangen, het toilet en de stortbak volledig wilt vervangen, of een staand toilet wilt ombouwen tot een wandcloset.

Vervang staand toilet

Bij het vervangen van een staand toilet zijn de kosten meestal beperkt. Voor staande toiletten liggen de materiaalkosten tussen de 30 en 100 euro.

De arbeidskosten bij het vervangen van een staand toilet zijn meestal tussen ongeveer 80 EUR en 150 EUR als er geen extra arbeidsintensief werk vereist is. Meestal wordt ongeveer 50 EUR in rekening gebracht voor het weggooien van het oude toilet.

In de meeste gevallen zijn kosten van 150 tot 300 EUR te verwachten inclusief reizen en kleine voorwerpen. Als er echter aanpassingen aan de afvoeren nodig zijn, kunnen de kosten hoger zijn.

Vernieuw het staande toilet volledig met stortbak

Gewone stortbakken voor staande toiletten kosten tussen ongeveer 20 EUR en 50 EUR. Voor het bevestigen van de nieuwe stortbak is ongeveer 50 EUR te verwachten.

Als de stortbak tegelijkertijd wordt vervangen, levert dit ongeveer € 70 tot € 100 op. Ook hier geldt: als aanpassingen aan de leidingen nodig zijn, kan het nog duurder zijn.

Vervang het staand toilet door een wandcloset

toiletwisselkosten


Hij houdt hogere kosten voor een hangend toilet.

Benötigt wird hier zunächst ein Vorwand-Element, das ongeveer 150 à 300 euro kostet. Dazu kommen noch die Kosten für das WC selbst, die meist bei ongeveer 200 euro für Ausführungen in guter Qualität liegen. Bleibt das Vorwand-Element erhalten und wird lediglich ein Hänge-WC gegen ein anderes ausgetauscht, belaufen sich die Kosten nur auf die Materialkosten für das neue Hänge-WC und die Einbaukosten im Einzelfall. Dafür kann mit ongeveer 300 tot 600 euro gerechnet werden, je nach verwendetem WC-Modell und Arbeitsaufwand im Einzelfall.

Arbeidskosten van minstens 500 EUR zijn te verwachten voor de plaatsing en bekleding van het voorwandelement en voor het aanpassen van de leidingen, mogelijk aanzienlijk meer afhankelijk van de inbouwsituatie. Voor de gehele renovatie moet rekening worden gehouden met kosten van ongeveer € 1.000 tot € 1.500.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het vervangen van een toilet afhankelijk?

Kostentracker expert: relevant hier is:

  • of alleen het toilet zelf is vervangen
  • of het toilet en de stortbak worden vervangen in het staande toilet
  • of een staand toilet moet worden vervangen door een hangend toilet
  • welk toiletmodel en stortbakmodel wordt gebruikt voor vervanging (materiaalkosten)
  • of er aanpassingen aan de lijnen gemaakt moeten worden
  • welke werkdruk is er individueel (arbeidskosten)