Houten vloerdelen schuren en verzegelen - wat zijn de kosten?

kosten voor het schuren en verzegelen van houten vloeren

De levensduur van planken van echt hout is extreem lang - in extreme gevallen kan het zelfs enkele honderden jaren bedragen. Met regelmatige tussenpozen, meestal elke tien tot vijftien jaar, moet een houten vloer worden opgeknapt, opnieuw geschuurd en verzegeld. In ons interview bespreken we met de cost tracker experts welke kosten er te verwachten zijn voor het verzegelen of hersluiten van een plaatvloer en waar de kosten van afhangen.

Vraag: Wat kost het schuren en verzegelen van plankenvloeren?

Kostentracker-expert: in het algemeen zou u ongeveer 20 EUR per m² tot 30 EUR per m² kunnen verwachten voor vloeren in goede staat.

Als de vloer al zwaar beschadigd is of een uitgebreide restauratie nodig is, liggen de kosten voor het werk van het gespecialiseerde bedrijf meestal tussen ongeveer 35 EUR per m² en 50 EUR per m².

kosten voor het schuren en verzegelen van houten vloeren

Genagelde planken zijn moeilijker te schuren.

Bijzondere omstandigheden zoals vastgespijkerde vloerdelen (bijzonder moeilijk schuurbaar) of extra werk kunnen de kosten dan nog duurder maken.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Wij laten onze vloerdelen in de gang volledig schuren en verzegelen door een gespecialiseerd bedrijf. De grootte van onze gang is 35 m².

Postprijs
Routebeschrijving36 EUR
Malen gaat voorbij980 EUR
Tussentijdse schoonmaak (forfaitair bedrag)110 EUR
Materiaalkosten van slijtagemateriaal140 EUR
Afdichting, compleet met polijsten360 EUR
totale prijs1.626 EUR
Kosten per m² erbij46,46 EUR per m²

De hier getoonde kosten hebben betrekking op het volledig reviseren en afdichten van een vloer met matige beschadiging door één gespecialiseerd bedrijf. De kosten voor schuren en afdichten voor andere vloeren en bij andere bedrijven kunnen ook aanzienlijk variëren.

Vraag: Wat is de prijsklasse voor slijp- en sealkosten?

Kostentracker-expert: hierbij moet rekening worden gehouden met verschillende kostenposten en de omvang van de bodemschade.

kosten voor het schuren en verzegelen van houten vloeren

In de meeste gevallen is eenvoudig schuren voldoende om de vloer te vernieuwen.

Voor vloeren zonder grote beschadigingen is een eenvoudige schuurbeurt vaak voldoende, de kosten voor de nodige schuurstappen bedragen dan vaak slechts ongeveer 10 EUR per m² tot 15 EUR per m². Daarnaast zijn er de kosten voor de verbruiksartikelen (schuurpapier en polijstvilt), die in dit geval meestal ruim onder de 100 euro per kamer liggen. De kosten voor het daaropvolgende verzegelen en polijsten zijn meestal tussen ongeveer 5 EUR per m² en 10 EUR per m².

Als uitgebreide revisie nodig is, zijn aanzienlijk meer maalstappen vereist. De kosten voor het schuren liggen dan vaak tussen ongeveer 20 EUR per m² en 40 EUR per m², voor de verbruiksmaterialen moet dan vaak meer dan 100 EUR per kamer gerekend worden. De kosten van sealen en polijsten zijn dan hetzelfde als voor vloeren met kleine beschadigingen.

Vraag: Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Kostentracker-expert: het volgende is doorslaggevend:

  • de omvang van de schade aan de grond
  • of er extra grote reparatiewerkzaamheden nodig zijn
  • de grootte van het te schuren en verzegelen vloeroppervlak
  • het type plankenvloer
  • de kosten voor de tussen- en eindschoonmaak van de vloer die in rekening worden gebracht
  • het gebruikte afdichtingsmateriaal (materiaalprijs)
  • de kosten voor de verbruikte slijtagematerialen (slijpschijven, polijstvilt)
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf
  • welk extra werk er nog nodig kan zijn (opruimen van de kamer, demonteren en opnieuw bevestigen van de plinten, enz.)
  • of voor alle diensten een gunstige all-inclusive prijs kan worden onderhandeld

Vraag: Kunt u zelf schuren en sealen?

kosten voor het schuren en verzegelen van houten vloeren

Om kosten te besparen kunt u de planken ook zelf verzegelen.

Cost tracker expert: dat scheelt natuurlijk veel kosten - de huurkosten voor een professionele schuurmachine beginnen bij ongeveer € 40 tot € 50 per dag, met een extra € 80 per kamer voor slijtagematerialen berekenen. Het afdichtingsmateriaal is ook relatief goedkoop en kost ongeveer € 1, - per m² tot € 4, - per m² .

Men moet de expertise en vaardigheid die nodig is om een ​​vloer te schuren echter niet onderschatten. Als er ernstige fouten worden gemaakt, kan een hoogwaardige houten vloer ernstig worden beschadigd. Durf je het echter zelf te schuren, dan reis je natuurlijk veel goedkoper met het opknappen van je plankenvloer.