Verhogen van de woning: welke kosten zijn te verwachten?

kosten van het verhogen van het huis

Zeker bij oudere woningen kan het voorkomen dat in de loop van de decennia de fundering op losse plaatsen wordt gelegd, waardoor de woning op een hoek of in delen wegzakt. Dit veroorzaakt scheuren in het metselwerk en is een problematische situatie bij een verbouwing We hebben in ons interview aan de cost tracker experts gevraagd welke kosten te verwachten zijn als de woning verhoogd moet worden.

Vraag: Wat kost het om een ​​huis te laten ophogen?

Cost tracker expert: De kosten voor de reparatie zijn altijd afhankelijk van het individueel gegeven schadepatroon en de oorzaak van de afrekening. Ook het type fundering dat aanwezig is, speelt een rol bij de kosten van herstel.

In principe zijn er twee manieren om dit te verhelpen: het zogenaamde URETEK-proces, waarbij een snel expanderende hars onder de fundering wordt geïnjecteerd, en het aanbrengen van zogenaamde micropalen onder de fundering.

kosten van het verhogen van het huis
Zelfs een vooronderzoek brengt relatief hoge kosten met zich mee.

Het noodzakelijke vooronderzoek en vaststelling van de omstandigheden kost in de meeste gevallen nu al zo'n € 3.000 tot € 5.000, aangezien er meestal meerdere rapporten moeten worden verkregen en enkele onderzoeken moeten worden uitgevoerd.

U kunt verwachten dat de kosten van ongeveer € 700 tot € 1.500 per lopende meter lengte zullen stijgen. In meer gecompliceerde gevallen kan dit echter aanzienlijk meer zijn.

Met betrekking tot de meest voorkomende soorten schade, liggen de totale kosten bijna altijd in een bereik van rond de 10.000 EUR of meer.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Een kant van een huis dat we erfden, zakte door. Wij willen de woning renoveren en bespreken daarom het probleem met een specialist. Als maatregel laten we dan een verhoging uitvoeren tot in totaal 6 m lengte.

Postprijs
Beoordeling en actieplanning4.200 EUR
Materiële kosten voor het ophalen van materiaal1.800 EUR
Uitvoering van de verhoging (loonkosten)6.500 EUR
De totale kosten stijgen mee12.500 euro

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een toename in een specifiek individueel geval met een zeer specifiek schadepatroon. De kosten in andere gevallen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de gegeven situatie.

Vraag: In welke prijsklasse gaan de kosten als de woning wordt verhoogd?

Kostentracker-expert: in de meeste gevallen wordt een huis niet volledig verhoogd, maar alleen op een specifieke plaats. Dienovereenkomstig kunnen de kosten natuurlijk heel verschillend zijn, afhankelijk van de duur van de verhoging en de lokale omstandigheden.

kosten van het verhogen van het huis
De kosten van tillen mogen niet worden onderschat.

Bij de gebruikelijke verhogingsprocedures moet u in gemiddelde gevallen rekenen op materiaalkosten van rond de 200 à 400 euro per lopende meter. Daarnaast zijn er arbeidskosten, die meestal variëren van ongeveer 500 euro tot 1.000 euro per lopende meter.

In meer gecompliceerde gevallen kunnen beide echter aanzienlijk hoger zijn. Met name op het gebied van arbeidskosten mag u echter aanzienlijk meer verwachten als de verhoging ingewikkelder is.

De kosten voor de beoordeling en de planning van maatregelen zijn bijna altijd tussen 3.000 EUR en 5.000 EUR vanwege de hoge uitgaven in alle gevallen.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het verhogen van een huis afhankelijk?

kosten van het verhogen van het huis
De kosten van tillen zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • Het beginpunt
  • de aangetaste lengte die moet worden opgetild
  • de inspanning voor de nodige onderzoeken en het plannen van maatregelen
  • de verhogingsmethode waarvoor men kiest
  • de hoeveelheid materiaal die nodig is voor de lift
  • de werkdruk voor de verhoging (arbeidskosten)
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf

Nadat de nodige maatregelen zijn bepaald, is het mogelijk om voor de uitvoering meerdere aanbiedingen van verschillende bedrijven te verkrijgen en te vergelijken. Van bedrijf tot bedrijf kunnen er prijsverschillen zijn in de uitvoering.