Hulpdienst voor elektriciens: wat zijn de kosten?

kosten elektricien hulpdiensten

Gelukkig zijn er in ons deel van de wereld zelden problemen met elektriciteit en stroomvoorziening - dit komt niet in de laatste plaats door de hoge kwaliteit van de installaties. Af en toe valt de stroom echter uit in huis - dan is een noodelektricien nodig. De kostentracker-expert legt ons in ons interview uit welke kosten er te verwachten zijn bij het inschakelen van de hulpdiensten elektricien.

Vraag: Wat kost het om elektrische noodhulpdiensten te gebruiken?

kosten elektricien hulpdiensten

Veel problemen kunnen worden opgelost door zelf de zekering in te schakelen.

Kostentracker-expert: gelukkig zijn de keren dat u daadwerkelijk een elektrische hulpdienst nodig heeft zeldzaam. De meeste stroomstoringen (bijv. Door blikseminslag) zijn slechts tijdelijk, en overbelasting van de leidingen en uitval van zekeringen kan meestal heel eenvoudig worden verholpen door de zekering die deze heeft geactiveerd in te schakelen.

De kosten van een hulpdienst kunnen echter aanzienlijk oplopen als u die nodig heeft, vooral buiten de normale werktijden, 's nachts en in het weekend.

Veel hulpverleners rekenen vaak alleen kleine toeslagen voor reis- of werktijd - in principe kan een hulpdienstelektricien zowel de arbeidskosten als de reiskosten in het weekend en op feestdagen met wel 100% verhogen, dit is wettelijk geregeld.

Op deze manier kunnen er snel uurtarieven van ruim 100 EUR per uur ontstaan, het oplossen van problemen en het oplossen van problemen zijn tijdrovend en kunnen behoorlijk duur zijn.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Onze vriezer gaat in het weekend in staking omdat de stroom in de hele kelder uitvalt. Omdat onze vriezer vol is, bellen we een elektrische hulpdienst die het probleem kan verhelpen.

Postprijs
Forfaitaire nooddienst35,70 EUR
Reistijd 15 minuten32,01 EUR
Verwerkingstijd 30 minuten64.02
totale prijs131,73 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifieke nood- en herstelactie door een specifieke elektrische hulpdienst. In andere gevallen kunnen de kosten natuurlijk ook variëren.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor een elektrische hulpdienst afhankelijk?

kosten elektricien hulpdiensten

De kosten van de hulpdienst voor elektriciens zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • wanneer de hulpdienst wordt gebeld (werkuren, buiten werkuren, 's nachts, weekend of feestdagen)
  • welke werktijd de elektricien moet besteden om de storing te verhelpen
  • welke weg er te komen (wees voorzichtig met verre hulpdiensten of alarmcentrales, vraag altijd aan de telefoon naar de locatie van waaruit de monteur nadert)
  • de prijsstelling van de hulpdienst (uurtarieven, individuele toeslagen)

Ligt het probleem bij de elektriciteitsleverancier (in sommige gevallen is dit mogelijk, ook al is de elektriciteit maar gedeeltelijk uitgevallen), dan dekken zij doorgaans de kosten en moet de factuur dan gewoon bij de elektriciteitsleverancier worden ingediend.

Vraag: Wie moet de kosten betalen voor een elektrische hulpdienst, huurders of verhuurders?

Kostentracker-expert: in principe is de verhuurder altijd verantwoordelijk als het gaat om het onderhoud van het gebouw en alle installaties die het bevat en om ervoor te zorgen dat het op lange termijn functioneert. Ook hiervoor draagt ​​hij in principe de kosten.

Op de gewone manier zou een huurder eerst de verhuurder moeten informeren, die vervolgens op zijn verzoek een hulpdienst bestelt. Dit is de gebruikelijke manier. Als de verhuurder echter niet binnen redelijke tijd bereikt kan worden, als er dreigend gevaar is of als de gezondheid in gevaar komt, kan de verhuurder ook zelf een hulpdienst bellen. Dit geldt voor alle calamiteiten.

Als de rekening van de hulpdienst redelijk was en de hulpdienst echt moest worden opgelost, moest de verhuurder de kosten gemakkelijk dekken.

Vraag: Kunnen er ook te hoge rekeningen zijn?

Kostentracker-expert: helaas is dit zo nu en dan het geval. Af en toe worden geëxtrapoleerde uurtarieven van meer dan 200 euro gehanteerd, worden speciale toeslagen in rekening gebracht of, heel eenvoudig, worden volledige factuurbedragen eenvoudigweg verdubbeld.

Dit is allemaal niet toegestaan. Een toeslag van meer dan 100% op arbeids- en reiskosten moet over het algemeen als buitensporig worden beschouwd, ook in het weekend en op feestdagen.

Iedereen die met een ogenschijnlijk buitensporige rekening wordt geconfronteerd, moet in eerste instantie niet betalen en advies inwinnen bij een consumentenadviescentrum. U moet duidelijk niet akkoord gaan met de factuur en weigeren te betalen.