Wat kost het om een ​​kerstman te boeken?

kerstman huurprijzen

Het is waarschijnlijk het meest gewilde bezoek van het jaar door kinderen: de deurbel gaat, de gang rommelt en de kerstman komt de woonkamer binnen. Met een rode jas, lange witte baard, pet, handschoenen en het gouden boek verschijnt hij vaak met een helpende engel of de bediende Ruprecht. De kostentracker-expert weet hoeveel u moet uitgeven aan deze verrassing voor de kinderen.

Wat kost het om de kerstman te bezoeken?

Kostentracker: Als de oudere man met de grote lange baard op bezoek komt bij uw kinderen, moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van 40 tot 50 EUR. Als je een professionele kerstman wilt, zal deze navenant duurder zijn. Helaas geldt dit vanwege de langere reizen, zeker als je in het land woont.

Kostenfactorprijs
De Kerstman bijvoorbeeld via advertenties of via een bureau30 - 80 EUR
Professionele kerstman80 - 200 EUR
Kerstman met gezelschap (engel of bediende Ruprecht)75 - 175 EUR
Kerstcadeautjes van het Christuskind30 - 80 EUR
Santa Claus bezoeken op de kleuterschool of op school60 - 120 EUR

De duur van het bezoek is doorgaans beperkt tot twintig minuten. Als meerdere kinderen verrast moeten worden en de kerstman langer bij hen blijft hangen, wordt het iets duurder. Vraag precies bij het boeken en laat ons de geschatte prijs weten.

Wie betaalt de geschenken?

kerstman huurprijzen
De kosten van de geschenken zijn niet inbegrepen in de huurprijs.

Kostentracker: de bovenstaande prijs is exclusief cadeaus. Deze moet je meestal zelf halen en van tevoren aan de kerstman geven. Het is handig gebleken om dit in een jutezak te verpakken en voor de voordeur te deponeren, uit het zicht voor de jongeren.

Bedrijven, kleuterscholen en scholen kunnen voorgevulde tassen bestellen bij een bepaald aantal artikelen. Afhankelijk van de kwaliteit en grootte moet je hiervoor tussen de 6 en 25 euro uitgeven.

Wat heeft het gekost om een ​​kostuum te lenen?

Kostentracker: aangezien professionele kerstmannen niet goedkoop zijn, nodigen veel gezinnen een vriend uit die vermomd is als kerstman. Vaders kunnen op de kleuterschool werken en de kinderen bezoeken in een geleend kostuum zonder herkend te worden.

Kostenfactorprijs
Geleend kostuum20 tot 80 EUR
Een kostuum kopen25 tot 150 EUR
Laarzen30 tot 70 EUR
Baard en pruik5 tot 50 EUR
Capvanaf 5 EUR
stolpvanaf 5 EUR
kerstman huurprijzen
De kostuums kunnen ook worden geleend.

Houd er rekening mee dat u voor geleende panelen een borg dient te betalen. Reserveer tijdig de kerstmanoutfit, want de vraag is tijdens de advent erg hoog.

Het kan de moeite waard zijn om het kostuum zelf te naaien. Je moet ongeveer 30-50 EUR budgetteren voor stof en ingrediënten. Overeenkomstige patronen en instructies zijn gratis op internet te vinden.