Kattenluik laten plaatsen: wat zijn de kosten?

kattenluik-ingebouwde-kosten

Mensen krijgen gewoon een reservesleutel - en gaan dan door de deur. Helaas is het niet zo gemakkelijk voor katten. De enige oplossing is en blijft een kattenluik. In ons interview vroegen we de kostentracker welke kosten je kunt verwachten als je een kattenluik in een deur of raam laat installeren.

Vraag: Wat kost het om een ​​kattenluik te installeren?

Kostentracker-expert: hierbij hangt het er allereerst van af of het kattenluik in een deur of in een raam wordt gemonteerd. Ook het type klepje dat wordt geïnstalleerd speelt een zeer belangrijke rol in de kosten: naast zeer eenvoudige kleppen waardoor vreemde katten gemakkelijk het huis binnen kunnen, zijn er ook die alleen openen met een microchip, die uw eigen kat in één kan gebruiken Hij droeg een lint om zijn nek.

kattenluik-ingebouwde-kosten

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de flap.

De kosten zijn afhankelijk van het type en de grootte van het kattenluik (eenvoudige luiken vanaf ongeveer 10 EUR, microchipgestuurde flappen minstens 60 EUR tot 80 EUR) en de kosten voor installatie.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Wij schaffen een kattenluik aan en laten een gespecialiseerd bedrijf het luik in onze voordeur monteren.

Postprijs
Kattenluik - aanschafkosten69,99 EUR
Extra kraag9,99 EUR
Installatiekosten voor gespecialiseerd bedrijf (vast tarief)180 EUR
Totale kosten ermee259,98 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifiek model kattenluik en montage in een deur door één gespecialiseerd bedrijf onder bepaalde lokale voorwaarden. De kosten voor het installeren van een kattenluik kunnen in andere gevallen variëren.

Vraag: Wat zijn de kosten voor het installeren van een kattenluik?

Kostentracker-expert: eenvoudige kattenluiken kosten zelden meer dan € 10 tot € 30. Zogenaamde tweewegkleppen of vierwegkleppen, waarbij de opening individueel kan worden aangepast, zijn zelden veel duurder. Flappen met speciale isolatie en automatisch goed sluitende magneetsloten kunnen ook wat duurder zijn.

De situatie is anders met microchipgestuurde varianten. Voor dergelijke kleppen is minstens 60 EUR tot 80 EUR te verwachten. Afhankelijk van het ontwerp van de klep en verschillende extra functies (bijv. Bestuurbaar via een speciale app, activiteitenlogboek, etc.) kunnen de prijzen ook oplopen tot € 200 en hoger.

Indien een groter luik gewenst is dat ook geschikt is voor (kleinere) honden, zijn de kosten hoger.

Installatiekosten

Voor de installatiekosten is het cruciaal waar het kattenluik wordt geïnstalleerd. Voor eenvoudige buitendeuren en in metselwerk liggen de kosten voor professionele installatie meestal tussen de 100 en 300 EUR.

kattenluik-ingebouwde-kosten
Bij inbouw in glazen deuren is de inspanning hoger en dus de prijs.


Bij montage in ramen of glazen deuren is de inspanning hoger omdat bij meervoudige beglazing een overeenkomstige opening in beide ruiten moet worden gemaakt en het klepframe moet worden gemonteerd. Bij ramen met meerdere beglazingen of openslaande deuren (balkon- of patiodeur) is de montage daarom navenant complex en in veel gevallen zelfs niet mogelijk vanwege het risico op breuk en verlies van ruitisolatie.

Welke kosten er in individuele gevallen gemaakt worden voor een plaatsing is afhankelijk van het type raam of balkondeur. Hier zou u een offerte moeten krijgen voor de plaatsing bij een beglazingsbedrijf.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het installeren van een kattenluik afhankelijk?

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • welk type kattenluik wordt er geleverd met welke functies
  • de grootte van het kattenluik
  • waar het kattenluik moet worden geïnstalleerd
  • de individuele installatie-inspanning in het individuele geval en de prijsstelling van het bedrijf dat de installatie uitvoert

Vraag: Is het zelfs toegestaan ​​om een ​​kattenluik in een gehuurd appartement te plaatsen?

Kostentracker expert: Ongeacht of u de installatie zelf doet of laat doen door een specialist: u heeft altijd de uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder nodig. Deze toestemming hoeft hij niet te geven, ook al laat hij toe dat huisdieren worden gehouden.

U dient beslist af te zien van het zelf installeren van het kattenluik - alleen bij professionele installatie door een gespecialiseerd bedrijf bent u in dit geval echt aan de veilige kant en hoeft u geen schadeclaims wegens ondeskundige montage te vrezen.