Leg een ketting vast - u moet met deze prijs rekening houden

tapijtketting prijs

Als je een tapijt in de gewenste maat wilt, of als je geen sidebar voor vloeren wilt, dan kun je tapijten en tapijten aan een ketting hangen. In een interview laat de cost tracker expert zien welke prijzen je normaal gesproken moet verwachten voor het koppelen van werk.

Vraag: Wat is linken eigenlijk - en waarom heb je het nodig?

Kostentracker-expert: neem een ​​normaal tapijt van de rol: u moet dit tapijt ergens knippen, met rolgoederen meestal zelfs aan twee kanten. Deze afgesneden zijkanten zien er dan lelijk uit en een tapijt zou in deze gebieden heel snel rafelen.

Met de koppeling creëer je op deze punten een duurzaam, stabiel uiteinde. De bijgesneden randen worden dan eenvoudig stukje voor stukje met draad rond genaaid.

Op deze manier kunt u ook alle andere soorten tapijten op elke gewenste maat laten knippen. De randen worden dan gewoon rondom afgebonden. Zo kunt u zelfs een autotapijt tot op de millimeter nauwkeurig laten maken van een hoogwaardig tapijt.

Vraag: Hoeveel kost het om een ​​tapijt te laten koppelen?

tapijtketting prijs

Minstens 3 € per lopende meter mag worden verwacht

Kostentracker-expert: de prijzen voor dergelijke services kunnen behoorlijk verschillen - een vast tarief dat altijd van toepassing is op al het werk, kan hier niet worden vermeld.

In de regel kunt u voor de meeste bedrijven echter uitgaan van ongeveer € 3 tot € 4 per lopende meter. Facturering volgens de lopende (of gestarte) meter wordt over het algemeen door alle bedrijven gebruikt.

Deze prijs kan echter naar boven en naar beneden variëren, afhankelijk van het bedrijf. Veel bedrijven rekenen vaak nog lagere tarieven voor tapijten die bij hen worden gekocht, in sommige gevallen kan tot 10 EUR per strekkende meter in rekening worden gebracht voor kettingdiensten, vooral als het gaat om tapijten van de klant.

Een klein prijsvoorbeeld uit de praktijk:

Een klant wilde graag een geschikt caravantapijt laten maken van zijn eigen laagpolig tapijt. In dit geval heeft hij het tapijt naar het bedrijf gebracht en weer opgehaald.

Postprijs
Snijden0 EUR (gratis aangeboden door het bedrijf, aangezien het toch gelinkt was)
Ketting, 11 m43.45 EUR
Verzendkosten, levering0 EUR (in dit geval niet van toepassing)
totale prijs43.45 EUR

Dit is natuurlijk slechts een kostenvoorbeeld dat alleen van toepassing is op een specifiek bedrijf en zijn prijsstelling. Zelfs met een vergelijkbaar aantal meters kan de prijs bij een ander bedrijf aanzienlijk hoger of soms lager zijn.

In ons geval waren er geen verzendkosten of kosten voor het snijden. In andere gevallen moet u deze kosten mogelijk bijtellen.

Ons kostenvoorbeeld laat echter al zien dat u in de meeste gevallen geen grote sommen geld hoeft te betalen om tapijten te laten binden.

Vraag: Van welke factoren is de prijs van kettingblad in het algemeen afhankelijk?

Kostentracker-expert: in principe zijn er maar een paar dingen die hier de prijs bepalen:

  • de prijsstelling van het specifieke bedrijf dat u kiest
  • de omtrek van het tapijt (de meterlengte)
  • voor veel bedrijven maakt het uit of het tapijt daar is gekocht
  • Serviceproviders kunnen ook extra kosten maken, zoals verzendkosten

Al deze factoren zijn meestal gemakkelijk te achterhalen door prijzen van verschillende bedrijven te vergelijken - het is dus nauwelijks moeilijk om het goedkoopste aanbod te vinden.

Vraag: Hoe kunnen bedrijfsprijzen eruitzien?

tapijtketting prijs

Bij het koppelen wordt het altijd naar boven afgerond

Kostentracker expert: in principe factureren alle bedrijven op basis van de lopende meter, in alle gevallen worden zelfs gestarte meters volledig meegerekend. Dat betekent dat je bij een lengte van 4,25 m altijd 5 m moet betalen.

De ketting zelf wordt door alle bedrijven met machines van hetzelfde type op dezelfde manier uitgevoerd, dus hier zijn geen verschillen, ook niet in kwaliteit.

De omvang van de garenselectie kan van bedrijf tot bedrijf verschillen en sommige bedrijven bieden bewust geen koppelingen in contrasterende kleuren aan, zodat klanten het tapijt achteraf niet afwijzen. Het gebruik van speciale garens in speciale kleuren leidt in vrijwel geen enkel bedrijf tot enige toeslag.

Vraag: Kan de koppeling soms complexer zijn, waardoor de prijs per meter duurder is?

Kostentracker-expert: Nee, meterprijzen zijn bij alle bedrijven altijd absoluut. Het maakt ook niet uit welk type tapijt wordt verwerkt - de werkdruk is altijd hetzelfde, dus de prijs per meter blijft hetzelfde, ongeacht het tapijt.

Vraag: Kunnen er bezuinigingskosten zijn?

Kostentracker-expert: in sommige gevallen, als het om goederen van derden gaat en snijden ingewikkelder is, kunnen individuele bedrijven hier afzonderlijke kosten in rekening brengen.

In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt het snijden echter gewoon uitgevoerd en worden alleen de diensten die bij het koppelen zijn betrokken, in rekening gebracht. Natuurlijk zien de zaken er anders uit als u een tapijt professioneel laat knippen, maar later niet aan een ketting. Maar meestal slaat dat toch niet op.

Vraag: Waarom zijn er soms verzendkosten van toepassing?

Kostentracker-expert: u kunt ook tapijten online kopen en deze op de gewenste maat of vorm laten knippen.

Omdat met name grotere tapijten vrij duur zijn om te verzenden, rekenen bedrijven vaak verzendkosten. Tot 2 meter zijn de verzendkosten meestal vrij laag, daarboven kan het vaak behoorlijk duur zijn.

Als voorbeeld, de gespreide verzendkosten van een bedrijf dat tapijten verkoopt en deze ook in aangepaste formaten vervaardigt:

Tapijt lengteVerzenden
tot 2 m0 EUR
2 m tot 3 m45 EUR
3 m tot 5 m60 EUR

Dit toont aan dat je absoluut voorzichtig moet zijn met online bestellingen en altijd de verzendvoorwaarden zorgvuldig moet controleren om niet voor nare verrassingen te komen.

Verzendkosten kunnen ook heel anders worden ontworpen en gespreid van bedrijf tot bedrijf. Voorzichtigheid is hier dus altijd geboden.

Vraag: Kunt u de kosten van kettingblad niet ook besparen door het zelf te doen?

Kostentracker-expert: dat wordt nauwelijks aanbevolen. Tapijtdealers en -fabrikanten zetten speciale machines en ervaren specialisten in om ze te ketenen - in dit geval kunt u vertrouwen op de kwaliteit en het strakke uiterlijk van het eindresultaat.

Er zijn meestal geen geschikte machines om met de hand te koppelen, zeker bij robuuste tapijten zul je dat nauwelijks kunnen. Voor een schoon resultaat heb je ook oefening en wat ervaring nodig.

Maar als je het aandurft om te ketenen en over de juiste tools te beschikken, kan je het natuurlijk proberen.