Demontage en verbouwing van de keuken: wat zijn de kosten?

keuken-demontage-en-herbouwkosten

Wil je je keuken meenemen als je verhuist, dan moet je eerst de gehele kitchenette demonteren en weer in elkaar zetten op de nieuwe locatie. De keukenmontage is niet ongecompliceerd, daarom moet deze aan professionals worden overgelaten. In ons interview hebben we de cost tracker gevraagd welke kosten er te verwachten zijn voor het afbreken en herbouwen van een keuken.

Vraag: Wat kost het om een ​​keuken te laten ontmantelen en herbouwen?

Kostentracker-expert: natuurlijk spelen ook de afmeting en uitrusting van de keuken een doorslaggevende rol.

keuken-demontage-en-herbouwkosten
De kosten worden vaak berekend op basis van een vast tarief.

Forfaitaire kosten - zowel voor demontage als voor het opzetten van een keuken - worden vaak berekend op basis van de lengte van de keuken, waarbij de meter of een deel daarvan meetelt. Voor de ontmanteling van een keuken wordt meestal ongeveer 80 EUR tot 150 EUR per m in rekening gebracht, voor de montage echter tussen 150 EUR en 250 EUR per m keukenlengte .

Indien nodig doen verhuisdiensten vaak aanbiedingen op basis van de bestede tijd, dan kan tussen ongeveer 30 EUR en 80 EUR worden verwacht voor de werktijd.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Bij een verhuizing willen wij onze 4,20 m lange keuken meenemen en door een gespecialiseerd bedrijf laten demonteren en op de verhuislocatie weer vakkundig installeren. Forfaitaire prijzen worden in rekening gebracht per meter keukenlengte. We laten de kachel aansluiten door een elektricien op de verhuislocatie, omdat we daar ook een extra stopcontact nodig hebben om onze oven aan te sluiten.

Postprijs
Ontmanteling595 EUR
Bouw op de verhuislocatie995 EUR
Elektricien: aansluitkosten en productie van een extra stopcontact125 EUR
Totale kosten ermee1.715 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op de prijsstelling van een individuele vestiging en op basis van een bepaalde keukenlengte. De kosten voor het ontmantelen en herbouwen van andere keukens of de bouwdiensten van andere aanbieders of ambachtslieden kunnen ook variëren.

Vraag: In welke prijsklasse zijn de kosten voor het op- en afbouwen van een keuken?

Kostentracker-expert: als u vaste tarieven instelt, bent u minimaal 1.500 EUR voor de meeste keukens, en vaak aanzienlijk hoger voor grotere keukens.

Opladen op basis van bestede tijd kan in veel gevallen aanzienlijk goedkoper zijn; veel verhuisbedrijven bieden u ook een keuken aan tegen lage vaste prijzen.

Hier dient u echter de vereiste uurtarieven van naderbij te bekijken - in sommige gevallen zijn timmerlieden vaak zelfs goedkoper met hun werk dan verhuisbedrijven en kunnen ze ook onder moeilijke omstandigheden de keuken op de verhuislocatie perfect inpassen. Indien nodig kunt u ook proberen om met de timmerman een lage all-in prijs te bedingen voor het afbreken en herbouwen van de keuken.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het afbreken en herbouwen van een keuken afhankelijk?

keuken-demontage-en-herbouwkosten
De grootte van de keuken is bepalend voor de kosten.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • de grootte (lengte) van de keuken
  • de moeite die nodig is om te verwijderen of te installeren
  • of u nu betaalt volgens de lengte van de keuken of de tijd die u besteedt
  • hoe hoog de uurtarieven zijn en hoeveel mannen er nodig (en in rekening gebracht) zijn
  • of montage en demontage kan worden uitgevoerd tegen een laag vast tarief (eventueel onderhandelen met de vakman)
  • welke diensten er bij de montage bijkomend nodig zijn (aansluiting van de kachel, eventueel aansluitingen maken, nauwkeurige plaatsing van het keukenblok, enz.)

Vraag: Wat kost het om verbinding te maken?

Kostentracker-expert: het aansluiten van elektrische fornuizen kost meestal niet meer dan ongeveer 50 EUR, met gasfornuizen moet u meestal 50 tot 70 EUR betalen voor de Bereken de verbinding.

Als er eerst een kachelaansluiting moet worden gemaakt, kan deze ook aanzienlijk duurder zijn, net alsof er extra stopcontacten nodig zijn. De kosten zijn dan afhankelijk van de individuele inspanning van de elektricien.