Keukenmontage: welke kosten kunt u verwachten

Montagekosten keuken

Het bouwen van een keuken is de klassieke doe-het-zelf-uitdaging. In de praktijk is het vaak niet zo eenvoudig - ondanks het keukensysteem van de Zweedse meubelzaak. In ons diepte-interview legt de cost tracker expert uit wat het kost als de professional de keuken in elkaar zet.

Vraag: Wat kost het om een ​​keuken te monteren?

Kostentracker-expert: het is erg moeilijk om in algemene termen te zeggen - dat hangt altijd af van de keuken zelf en de grootte, evenals de individuele omstandigheden ter plaatse.

Doorslaggevend is ook of er voor de installatie een gunstige forfaitaire prijs kan worden gekozen (bijv. Als extra aanbieding bij de dealer) of dat deze individueel wordt afgerekend op basis van het aantal medewerkers en de benodigde tijd. Beide kunnen zeer verschillende kosten veroorzaken.

Allereerst moet u onderscheid maken tussen

  • Aangeboden tegen een vast tarief
  • Aangeboden volgens inspanning

Aanbiedingen pakketprijs

Keuken inbouwkosten

De kosten worden meestal geschat per meter keukenblok

In het geval van aanbiedingen tegen een vast tarief, wordt ook de inspanning die een bepaalde keuken vereist voor de montage inbegrepen. De berekening vindt dan meestal plaats volgens de strekkende meter keukenblok.

Voor de meeste arrangementen kunt u als montagekosten uitgaan van prijzen in de range van € 150 tot € 250 per lopende meter kitchenette. De aansluiting van gasapparaten of hoogspanningsapparaten (elektrisch fornuis) moet dan weer apart besteld worden bij een gespecialiseerd bedrijf (elektrotechnisch installatiebedrijf). Bij IKEA kost de montage van de daar aangekochte keuken 199 EUR per lopende meter keukenkast.

Om de exacte plaatsing van de keuken te vergemakkelijken, wordt vooraf een ruimtemeting gemaakt. De meting kost meestal tussen de € 70 en € 100, maar deze kosten worden gecompenseerd bij het kopen van een keuken als de keuken minimaal € 1.000, - kost. Individuele planningskosten voor de nieuwe keuken kunnen echter afzonderlijk worden gemaakt en bedragen enkele honderden euro's.

Men mag niet vergeten dat de oude keuken eventueel ook vooraf gedemonteerd moet worden. Deze service is ook verschuldigd; in het algemeen kost de demontage tussen 80 EUR en 150 EUR per keukenmeter aan het vaste tarief. Voor de ontmanteling rekent IKEA 119 euro per strekkende meter keukenkast.

De totale kosten voor een keukenvervanging bedragen al meer dan 300 euro per strekkende meter - voor een keuken van 5 m lang bedragen ze meestal meer dan 1500 euro.

Biedt op basis van individuele inspanning

De prijzen bij berekening op basis van individuele inspanning zijn sterk afhankelijk van wie de keuken installeert (verhuisbedrijf, timmerman die het werkblad plaatst, etc.).

De kosten voor één uur werken kunnen variëren tussen 30 EUR per uur en 80 EUR per uur.

Hoeveel werktijd nodig is, kan van persoon tot persoon sterk verschillen. Voorgemonteerde keukens of keukens die door het verhuisbedrijf vervoerd zijn, vragen beduidend minder tijd dan een verpakte keuken van losse onderdelen die eerst in elkaar gezet moeten worden.

De omstandigheden op de bouwplaats (schuine wanden in de oudbouw, oneffen vloeren of veel aanpassingswerk) kunnen een sterke invloed hebben op de prijs.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We kopen een nieuwe kitchenette bij IKEA en maken een afspraak om de oude keuken te vervangen door de nieuw aangeschafte.

De totale lengte van onze kitchenette is 4,20 m.

Postprijs
Kamer afmetingen0 EUR (in mindering gebracht op aankoopprijs)
Keukenplanning0 EUR (wordt uitgevoerd met de planningstool zelf)
Ontmanteling van de oude keuken595 EUR
Montage van de nieuwe keuken995 EUR
Kookplaat aansluiting en extra stopcontact voor oven door de elektricien125 EUR
Totale vervangingskosten keuken1.715 EUR
Totale kosten per lopende meter keuken408,33 EUR per meter, inclusief demontage en montage

Dit kostenvoorbeeld heeft alleen betrekking op een specifiek individueel geval. De installatiekosten voor andere keukens door een ander gespecialiseerd bedrijf kunnen ook aanzienlijk variëren.

Vraag: Waar zijn de kosten van het samenstellen van een keuken van afhankelijk?

Kostentracker-expert: natuurlijk moet hier met veel rekening worden gehouden:

Sluit keukenapparatuur aan

Het aansluiten van elektronische apparaten brengt extra kosten met zich mee

  • of het nu gaat om een ​​arrangement of om diensten die individueel naar uitgaven worden afgerekend
  • welk vakbedrijf / vakman de keuken monteert
  • de moeite die nodig is om de apparaten aan te sluiten
  • of de oude keuken vooraf gedemonteerd moet worden
  • welke kosten ontstaan ​​voor een noodzakelijke meting (met deze kosten wordt doorgaans rekening gehouden)
  • welke reiskosten en bijkomende kosten bij ambachtelijke bedrijven in rekening worden gebracht
  • de benodigde tijd (in het geval van individuele facturering naar inspanning)

In ieder geval dient u vooraf meerdere offertes te laten opstellen en vergelijken. Forfaitaire prijzen zijn niet altijd de goedkoopste oplossing - ze zijn gewoon het gemakkelijkst te berekenen. Bij keukens die gemakkelijk te monteren zijn, kan montage de moeite waard zijn.

Vraag: Wat kost het om een ​​kachel aan te sluiten?

Kostentracker-expert: dat hangt altijd af van welke kachel het is en hoeveel moeite het kost om hem aan te sluiten.

Als er geen speciale inspanning is, kost het aansluiten van een elektrisch fornuis op een elektricien in de buurt meestal ongeveer 50 EUR, mogelijk iets minder. Meer inspanning kan echter aanzienlijk duurder zijn.

Zelfs een gasfornuis aansluiten is meestal niet veel duurder, de kosten liggen meestal tussen de € 50 en € 70. Uiteraard verhoogt extra inspanning ook hier de prijs. Klik op de link voor meer informatie.

Voor het aansluiten van een houtkachel zult u echter beduidend hogere kosten moeten verwachten. Hier gaat het meestal niet onder de 150 à 200 euro.