Keuringscertificaat: welke kosten moet u berekenen?

keuringsbewijs kosten

Het inspectiecertificaat, in het juiste officiële Duits bekend als jachtvergunning, stelt de houder van een jachtvergunning in staat om op een bepaald aantal individuele wildsoorten te jagen op basis van leeftijd en geslacht in een ander jachtgebied zonder het gezelschap van de respectievelijke jachthuurder voor een vaste periode. De kostentracker-expert legt in ons interview uit welke kosten er gemaakt worden voor zo'n jachtvergunning en waarvan deze afhankelijk zijn.

Vraag: Hoeveel kosten jachtvergunningen?

Kostentracker-expert: Allereerst zijn er gevallen waarin jachtvergunningen geen kosten met zich meebrengen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij company hunt: de uitnodiging van de jachthuurder om mee te doen aan de company hunt geldt als een jachtvergunning (gratis verstrekt).

De vereisten in de respectieve staatswet zijn altijd van toepassing op betaalde jachtvergunningen, die ook kunnen worden afgegeven voor individuele moorden. Daar wordt ook aangegeven hoeveel jachtvergunningen in totaal mogen worden afgegeven. Het doel van de beperking is om aan het schietplan te voldoen, maar niet om verdere jacht te bevorderen.

keuringsbewijs kosten
De kosten van een jachtvergunning zijn altijd afhankelijk van het gebied.

De kosten zijn altijd afhankelijk van de grootte en ligging van het jachtgebied, ook van de lokale prijzen en de individuele wildpopulatie en de individuele ideeën van de respectievelijke jachthuurder. Ze beginnen meestal bij ongeveer 600 EUR, afhankelijk van de federale staat en het territorium kunnen verschillende aantallen groot en klein wild zijn toegestaan. In extreme gevallen kunnen de inspectiekosten ruim 1.000 EUR bedragen, vaak zelfs met streng beperkte vergunningen (bijv. 1 groot wild, 1 wild zwijn).

In sommige gevallen moet het spel achteraf worden ingeleverd, maar kan het dan tegen bijbetaling worden "gekocht". Mogelijk moet u met deze extra kosten rekening houden. Meestal zijn marktprijzen of iets lager vereist.

Individuele opnamen in het staatsbos

keuringsbewijs kosten
De kosten voor individuele kills zijn beduidend lager dan voor inspectiecertificaten.

In vergelijking met de relatief hoge kosten voor inspectiecertificaten, zijn de vergoedingen voor individuele kills in staatsbossen relatief aanzienlijk lager. Ze zijn echter altijd gebaseerd op de vereisten in de betreffende deelstaat. In veel deelstaten bestaan ​​de kosten uit een zogenaamde goedkeuringsvergoeding en een oplegbijdrage. Jonge jagers krijgen vaak korting op keuringscertificaten voor de langere termijn (behalve voor dagelijkse of wekelijkse keuringsattesten).

In sommige deelstaten is er ook een vergoeding bij betaling als een keuringsattest voor een heel jaar wordt behaald. In Saksen wordt bijvoorbeeld tot 5% van de kosten van het keuringsbewijs per schot vergoed.

Keuringscertificaten voor bepaalde exclusieve gebieden

Voor bepaalde gebieden kunnen ook exclusieve keuringscertificaten voor een heel jaar of permanent worden afgegeven, vaak inclusief speciale diensten zoals het bergen van wild van wegen of het verwerken en vermarkten van wild. In deze gevallen beginnen de kosten meestal bij ongeveer € 200 tot € 300 per maand.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We krijgen een vergunning voor een exclusief gebied in het Sauerland. Het is een puur bosgebied met een zeer goede jachtontwikkeling, een grote populatie wilde zwijnen en een goede populatie damherten en reeën. Het gebied is 255 hectare groot.

Het volgende is toegestaan: 1 meerjarig zwijn, 1 meerjarig bok, 1 damhert speer en 1 damhert vrouwtje. Overlopers, rookies, jaarlijkse reeën en reekalfjes, evenals roofzuchtig wild, kan voor onbepaalde tijd worden bejaagd.

Postprijs
kosten per maand327 EUR per maand, annulering enkel mogelijk na 1 jaar

De hier getoonde kosten verwijzen naar een keuringsverklaring voor een bepaald gebied in Noordrijn-Westfalen. De kosten voor keuringscertificaten in andere gebieden en in het bijzonder in Staatsfosten kunnen ook aanzienlijk variëren.

Vraag: Wat maakt het uit als het om kosten gaat?

keuringsbewijs kosten
De kosten voor een keuringsbewijs zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: er zijn veel dingen die hier een rol spelen als het gaat om de kosten van een inspectiecertificaat:

  • de grootte van het gebied
  • de wildpopulatie
  • de mate van toegestane jacht
  • de ligging van de wijk
  • of het nu gaat om een ​​particuliere jachtpacht of een staatsbos
  • Voor welke periode het keuringscertificaat geldig is (dagelijks of wekelijks, individuele jacht, seizoensgebonden, etc.)
  • welke andere diensten worden aangeboden (bijv. herstel van gevallen spel, verwerking van spel, enz.)
  • of het spel zelf kan worden gebruikt of moet worden weggegeven