Koelkamer: wat zijn de kosten?

Koude kamerprijzen

Bij cryotherapie (koudetherapie) wordt het lichaam gedurende enkele minuten korte tijd geconfronteerd met zeer lage temperaturen van ver boven de -100 ° C. Dit stimuleert de stofwisseling, bevordert de vetverbranding, reguleert ontstekingsprocessen in het lichaam en verbetert de stemming. Voor de behandeling moet je naar een koelkamer. De cost tracker-expert legt uit wat koelkamerbehandelingen kosten en welke kostenverschillen er kunnen zijn.

Vraag: Wat kost een verkoudheidsbehandeling?

Experts in kostentracker: het kan heel verschillend zijn en hangt altijd af van het type behandeling en het exacte behandeldoel.

In sommige gevallen is de behandeling zelfs gratis, aangezien sommige zorgverzekeraars de behandelingskosten van cryotherapie vergoeden.

Allereerst moet onderscheid worden gemaakt tussen:

  • Koude kamerbehandelingen van onafhankelijke instituten
  • medische koude kamerbehandelingen
  • Speciale behandelingen bij verkoudheid

Iedereen die een verkoudheidskuur laat uitvoeren in een onafhankelijk instituut, bijvoorbeeld om de stofwisseling te stimuleren, de prestatie te verhogen of sneller af te vallen, moet deze behandelingen altijd zelf betalen.

De kosten hiervoor beginnen meestal rond de 20 EUR tot 30 EUR voor de gebruikelijke behandeling van 3 minuten. Degenen die meerdere behandelingen vooraf betalen (bijv. Blok van 10) kunnen vaak nog kortingen krijgen, en veel instellingen bieden ook speciale groepstarieven of bepaalde clubkortingen.

Bij medische cryogene toepassingen zijn de kosten voor een behandeling meestal hoger; deze behandelingen worden ook specifiek voorgeschreven of aanbevolen door de arts voor bepaalde symptomen (bijv. Voor neurodermitis of andere huidaandoeningen).

Cryotherapie kosten

Als de koudetherapie is voorgeschreven door de arts, vergoedt de zorgverzekeraar in de meeste gevallen de kosten

Bij een echt medisch voorschrift (cryotherapie wordt door zorgverzekeraars gewoon onder fysiotherapie gerekend, net als elke andere verkoudheidsbehandeling), is de kans groot dat de meeste wettelijke ziektekostenverzekeraars de kosten van de behandelingen vergoeden als dit in de therapeutische productenrichtlijn is aangegeven. Bij de behandelingskosten hoeft u alleen het eigen deel van de patiënt te betalen, indien van toepassing.

Een ander ding zijn speciale behandelingen op basis van cryotherapie, zoals de zogenaamde cryolipolyse. In dit geval is het geen behandeling van het hele lichaam, maar een gerichte toepassing van de kou op bepaalde delen van het lichaam, die de vetcellen zou moeten bevriezen en zo afbreken.

Dergelijke deelbehandelingen worden op medische basis en door artsen uitgevoerd, maar de ziektekostenverzekeraars dekken de kosten niet, aangezien hier alleen esthetische doeleinden worden nagestreefd.

De kosten zijn - afhankelijk van het instituut en het aangetaste lichaamsdeel - relatief hoog, ze beginnen meestal bij 200 tot 400 EUR per behandeling. Afhankelijk van het lichaamsdeel en persoonlijke omstandigheden kunnen 2 - 4 behandelingen nodig zijn totdat het gewenste resultaat is bereikt.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen iets doen voor onze stofwisseling en onze prestaties en besluiten om regelmatig naar de koelkamer te gaan. Hiervoor kiezen we een instituut bij ons in de buurt.

Postprijs
Koude sauna, elk 3 minuten, blok van 12269 ​​EUR
totale prijs269 ​​EUR
Kosten per applicatie van 3 minuten22,42 EUR per aanvraag

Ons kostenvoorbeeld betreft de kosten voor zeer specifieke behandelingen in één instituut. De kosten voor andere behandelingen bij andere instellingen kunnen natuurlijk variëren.

Vraag: Van welke dingen zijn de kosten van cryptotherapiebehandelingen afhankelijk?

Kostentracker-expert: het volgende moet in overweging worden genomen:

  • wat voor soort behandeling wordt er uitgevoerd
  • of het een medisch voorgeschreven behandeling is
  • wat het exacte doel is bij het uitvoeren van de behandeling
  • bij welke instelling de behandeling wordt uitgevoerd
  • voor hoeveel behandelingen wordt vooruitbetaald

Behandeling is niet hetzelfde als behandeling - het hangt er altijd van af welke behandeling voor welk doel wordt uitgevoerd.

Vraag: Hoe zit het met de vergoeding van kosten door de individuele zorgverzekeraars?

Kostentracker-expert: de voorwaarde voor een zorgverzekeraar om de kosten te dekken, is meestal een medisch recept. Hiervoor moet een duidelijke indicatie zijn.

Wel moet u met uw zorgverzekeraar afspreken of uw zorgverzekeraar de kosten ook daadwerkelijk volledig vergoedt.

Behandeling in onafhankelijke instellingen moet daarentegen bijna altijd voor uzelf worden betaald. Een vergoeding van de kosten door een zorgverzekeraar is in vrijwel geen geval.

Vraag: Wat kost het om zelf een koelkamer te kopen, bijvoorbeeld om een ​​instituut te openen?

Koop koelkamer kosten

De aanschafkosten voor een koelkamer bedragen ruim € 20.000, -

Kostentracker-expert: de aanschafkosten voor een koude sauna zijn nog steeds erg hoog, zelfs voor gebruikte apparaten. Voor minder dan 25.000 tot 30.000 euro zal er nauwelijks een gebruikt apparaat op de markt zijn.

Bovendien moet u goed nadenken of u een apparaat wilt kopen dat werkt met stikstof of een apparaat dat werkt met een elektrische koelunit - beide hebben voor- en nadelen.

Om een ​​studio te openen of een ijssauna te gebruiken, is een zorgvuldige bedrijfsplanning noodzakelijk vanwege de hoge kosten en moeten eventuele noodzakelijke autorisaties voor het bod worden gecontroleerd. Ook met het verbruik van stikstof en elektriciteit moet vooraf rekening worden gehouden om tot een realistisch en daadwerkelijk haalbaar verdienmodel te komen.

Een “quick shot” en een simpele aanschaf zijn dus niet aan te raden voor een koelkamer. Vanwege de hoge kosten is deze optie meestal niet direct beschikbaar.