Geweldige sfeer op de bruiloft - wat kost een bruilofts-dj?

cost-dj-bruiloft

Alleen de juiste muziek geeft het huwelijksfeest de gewenste sfeer. Veel stellen kiezen voor een DJ die tijdens het tafelen een prettige sfeer creëert met zachte achtergrondmuziek en 's avonds een levendige feeststemming. Maar wat kost een trouw DJ en hoe vind je de juiste? Deze en andere vragen lichten we toe in een interview met de kostentracker-expert.

DJ of band - wat is er trending?

Kostentracker: in de tussentijd geven jonggehuwden er de voorkeur aan om een ​​DJ in te huren, omdat hij flexibeler is dan een band als het gaat om het maken van muziek. Daarnaast is de benodigde ruimte lager, omdat een DJ-desk zelfs in een hoek naast het podium kan worden geplaatst. In de regel is een oppervlakte van circa twee bij drie meter voldoende voor de constructie.

Een deel van de reden voor deze tendens is waarschijnlijk het feit dat bijna elke band na een paar nummers een korte danspauze neemt. De DJ daarentegen zorgt overal voor een levendige feeststemming. Dankzij het brede muziekrepertoire kan hij spontaan reageren op individuele verzoeken en de juiste sfeer creëren.

Wat kost een bruilofts-dj?

Kostentracker: kwaliteit heeft zijn prijs, zelfs met een bruilofts-dj. Hoeveel de DJ uiteindelijk vraagt, hangt af van verschillende punten:

KunstUitleg
BoekingsduurHoe langer je de DJ boekt, hoe hoger de vergoeding. De DJ is echter goedkoper, berekend over het uur, aangezien zowel de kosten voor montage en demontage als de vaste lasten over de gehele boekingstijd worden gespreid.
datum van het evenementIn het hoogseizoen van het huwelijk, dat loopt van mei tot augustus, zijn dj's doorgaans goed volgeboekt. De prijs stijgt dienovereenkomstig gedurende deze tijd.
woonplaatsDe DJ-vergoeding varieert aanzienlijk van regio tot regio.
Evenement locatieAls de DJ een langere reis moet accepteren, zal hij u dienovereenkomstig factureren.
UitrustingWil je naast de licht- en geluidstechniek andere effectapparaten die het feest een bijzondere flair geven, dan heeft dat ook invloed op de prijs.
Planning inspanningAls uw bruiloft volgens een nauwkeurig plan moet verlopen, bijvoorbeeld omdat er rekening moet worden gehouden met games en individuele programma-items, dan vraagt ​​de afstemming met de DJ meer tijd. Deze inspanning komt ook tot uiting in de vergoeding.

Gemiddeld is de prijs voor een bruilofts-dj die twee uur van de stemming levert 200 - 400 EUR. Er zijn echter nauwelijks bovengrenzen. Zeer goed geboekte DJ's rekenen een vergoeding van tot 900 EUR voor twee uur.

Hoe vind je een geschikte DJ?

cost-dj-bruiloft
De aanbevelingen van
zijn erg handig als het gaat om het vinden van een goede DJ

Kostentracker: in elk geval moet u een DJ gebruiken die bekend is met de processen en speciale kenmerken van een bruiloft. Je vindt deze via dj-bureaus, internet, advertenties in regionale kranten of trouwbureaus. Als u een weddingplanner heeft ingehuurd, kunt u terugvallen op de aanbevelingen van de professionals. Zelfs de restauranthouder, waar u de ceremonie organiseert, kent zeker een bruilofts-dj.

Misschien ben je al uitgenodigd voor bruiloften en heb je een DJ opgemerkt die de gasten letterlijk van hun stoelen rukte en een geweldige sfeer creëerde. Informeer bij vrienden en kennissen.

Aangezien de DJ medeverantwoordelijk is voor het welslagen van het huwelijksfeest, moet je zeker van tevoren afspreken en alle details bespreken. Persoonlijke sympathie is ook cruciaal. Afhankelijk van het verloop van het feest moet de DJ zich inleven in jou en de stemming van de gasten en de muziek daarop selecteren.

Maak de keuze van de DJ niet alleen afhankelijk van de vergoeding. De DJ is te belangrijk voor het succes van de viering om op dit punt te worden gered.

Waar moet ik op ingaan tijdens het voorgesprek?

Kostentracker: er zijn hier veel vragen te beantwoorden, omdat de DJ grotendeels verantwoordelijk is voor het succes van het feest. Als hij de locatie niet kent, is het logisch om deze van tevoren met hem te bezoeken.

Maak van deze gelegenheid gebruik om te verduidelijken:

cost-dj-bruiloft

Speciale verzoeken en apparatuur moeten van tevoren worden verduidelijkt

  • Hoeveel ruimte de hal biedt en waar de DJ-desk komt.
  • Naast de licht- en geluidstechniek zijn microfoons of effectapparaten zoals een mist- of zeepbellenmachine vereist.
  • Welke muziekgenres heeft uw voorkeur.
  • Welke muziek moet er worden gespeeld voor de openingsdans.
  • Welke leeftijdsgroepen worden geladen.
  • Welk uurtarief de DJ hanteert als u het feest wilt verlengen.

Laat ons u referenties en foto's van gebeurtenissen uit het verleden laten zien. Op deze manier kunt u het uiterlijk van het systeem en de opbouw beoordelen. Als dit er vies uitziet, bijvoorbeeld omdat kabels vrij rondhangen, spreekt dit niet voor de professionaliteit van de DJ en moet je wel twee keer nadenken of je hem wel wilt inhuren.

Hoe zit het met de GEMA-vergoedingen?

Kostentracker: dat is een beetje moeilijk. Er is geen GEMA-vergoeding voor privéfeesten. Als u echter zo heeft uitgenodigd dat uw gasten in principe "iedereen" als begeleiding kunnen meenemen, dan wordt deze viering als openbaar beschouwd en valt deze dus onder GEMA.

Je moet dit punt zeker overwegen, ze uitnodigen via een krantenadvertentie of zelfs via de sociale netwerken. Vraag in ieder geval de DJ naar dit punt. Hij kent de exacte juridische situatie en kan u hierin adviseren.