Hoeveel kost het om een ​​neuspiercing te krijgen?

neus piercing kosten

Naast oorbellen zijn sieraden die in de neus worden gedragen een van de meest populaire piercings. Sprankelende pluggen en ringen zijn sociaal aanvaardbaar geworden, maar hebben hun exotische charme niet verloren. In een interview met de cost tracker expert leer je onder meer wat zo'n piercing kost, welke varianten er zijn en hoe de lichaamsjuwelen verzorgd moeten worden.

Wat kost een neuspiercing?

Kostentracker: Wat u aan dit sieraad moet uitgeven, varieert van studio tot studio. Daarom kunnen we alleen ter oriëntatie een prijsklasse geven:

De piercing inclusief de eerste sieraden20 tot 50 EUR
Sieraden5 tot 50 EUR, afhankelijk van het materiaal ook hierboven

Vraag je piercer vooraf naar de exacte kosten. Maak van de gelegenheid gebruik om te informeren of de verzorgingsproducten voor de piercing en de eerste sieraden bij de prijs zijn inbegrepen.

Welke soorten neuspiercing zijn er?

Kostentracker: de meest voorkomende is waarschijnlijk de neusgatpiercing. Daarnaast zijn er nog andere varianten:

KunstUitleg
NeusgatHet rechter of linker neusgat is doorboord.
SeptumDe sieraden, meestal een ring, worden door het bindweefsel onder het kraakbeen van het neustussenschot gestoken. Deze piercing is heerlijk om te verstoppen. Als je om professionele redenen geen piercing mag dragen, kun je een hoefijzer in het piercingkanaal steken en tijdens werktijd opvouwen.
Neus langIn ons deel van de wereld een nogal ongebruikelijke piercing die horizontaal door beide neusgaten en het neustussenschot wordt geplaatst.
Austin BarDeze ook zeer ongebruikelijke piercing zit direct op het puntje van de neus.
brugHet sieraad zit bovenaan de neusbrug, horizontaal tussen de ogen.

Welke sieraden komen veel voor?

Kostentracker: een plug wordt bijna altijd gebruikt als eerste sieraad voor een neuspiercing. De reden: deze sieraden zorgen voor minder wrijving dan een ring en het prikkanaal geneest sneller.

neus piercing kosten

Het septum is gemakkelijk in de neus te verbergen.

De meest flexibele is de Neusgatpiercing, waarvoor kleine pluggen of een ringetje geschikt zijn. Voor rechte piercings zoals het septum, zijn hoefijzerringen, segmentringen of korte halterstangen met twee sprankelende balletjes aan het uiteinde enorm populair.

Alle sieraden zijn gemaakt van verschillende metalen zoals titanium, goud of zilver. Mensen met een allergie kunnen kunststoffen (chirurgisch plastic) gebruiken die zeer compatibel zijn.

Hoe wordt de piercing gedaan?

Kostentracker: als je een neuspiercing wilt hebben, ga dan naar een goed opgeleide en hygiënisch werkende piercer. Eerst zal hij je in een kort gesprek uitleggen en samen met jou een passend sieraad uitkiezen. Vervolgens wordt het betreffende deel van de neus grondig gedesinfecteerd. De piercer markeert het prikpunt of de punten met een pen.

neus piercing kosten

Er zijn verschillende manieren om een ​​piercing te krijgen.

Bij de neusgatpiercing doorboort de specialist het neusgat met een wegwerpnaald die is afgedekt met een steriele plastic of teflon sleeve. De naald wordt teruggetrokken, de beschermhuls blijft tijdelijk in het prikkanaal. Hierdoor steekt de piercer de sieraden in, verwijdert de canule en sluit de sieraden.

De andere piercings zijn iets complexer. Het proces wordt u vooraf door uw piercer uitgelegd.

Tip: Sommige juweliers bieden nog steeds de service aan om een ​​neusgatpiercing te schieten met een oorpiercingpistool. Je moet hier zeker van afzien, want een schotgat geneest niet goed. Bovendien is de kans op infectie beduidend groter omdat de pistolen niet steriel kunnen worden gereinigd.

Doet het piercen van de neus veel pijn?

Kostentracker: de neus is doordrongen van vele fijne zenuwen, dus piercen is niet pijnloos. Hoe slecht u dit proces vindt, hangt echter sterk af van hoe slecht u zich voelt. Na het inbrengen van het sieraad is de pijn zeer snel verdwenen.

Ondanks de mogelijkheid van lokale anesthesie wordt dit bij het piercen bijna altijd vermeden. De korte pijn is niet groter dan die van een injectiespuit die in dit gebied wordt geplaatst en verdwijnt snel.

Hoe lang duurt het voordat de piercing is genezen?

Kostentracker: hoe lang de genezingsfase duurt, hangt af van welke neuspiercing je hebt gekozen:

 • Het kleine wondje van de neusgatpiercing sluit meestal binnen vier weken.
 • In het geval van complexe neuspiercings, vooral die met meerdere prikkanalen, kan de genezingstijd oplopen tot vier maanden.

Hoe moet ik mijn neuspiercing verzorgen?

Kostentracker: Correcte zorg kan een positief effect hebben op de genezingstijd:

 • De eerste weken moet u de huid rond de prikplaats twee keer per dag desinfecteren en een wondgenezende zalf aanbrengen die u van uw piercer krijgt.
 • Als er zich in de eerste dagen lichte afzettingen vormen, kunt u deze voorzichtig verzachten met een wondkompres gedrenkt in een zoutoplossing.
neus piercing kosten

Om ontstekingen te voorkomen, moet u zich aan bepaalde regels houden.

Om infecties te voorkomen, dient u zich aan de volgende regels te houden:

 • Neem de eerste weken geen bad of sauna.
 • Speel niet met de sieraden.
 • Raak de piercing alleen aan met schone, bij voorkeur gedesinfecteerde handen.
 • Bescherm de neuspiercing tegen vuil. We raden af ​​om een ​​pleister op te plakken, omdat ziektekiemen zich met sprongen onder de hoes kunnen vermenigvuldigen.
 • Make-up of poeder zijn taboe omdat de cosmetica in de wond kan komen en deze kan infecteren.
 • Gebruik alleen verzorgingsproducten die je hebt gekregen of aanbevolen door je piercer.
 • Verwijder de neuspiercing pas als deze veilig is genezen.
 • Als het kleine letsel ondanks de juiste zorg ontbrandt, moet u uw piercer opnieuw bezoeken.

Zijn er risico's?

Kostentracker: door de hygiënische werkmethoden van de professionals zijn piercingcomplicaties zeer zeldzaam geworden. Neuspiercings kunnen symptomen veroorzaken zoals een belemmerde neusademhaling of ongewenste ademhalingsgeluiden. Af en toe veroorzaken de gebruikte metalen sieraden een allergische reactie.

Als de neusgatpiercing te hoog wordt geplaatst, bestaat er een risico op beschadiging van het neuskraakbeen bij een ontsteking tijdens de genezingsfase. Bij brugpiercing kan een niet goed bewerkte piercer onbedoeld de trigeminuszenuw raken. Dit kan leiden tot gedeeltelijke verlamming van de gezichtsspieren, mogelijk zelfs permanent.

Als je piercings draagt, moet je voorzichtig zijn bij hele lage temperaturen, omdat de sieraden zo ver kunnen afkoelen dat er kans op plaatselijke bevriezing bestaat.

Kan mijn werkgever dergelijke piercings verbieden?

Kostentracker: in principe is dit niet mogelijk. Als je baas lichaamssieraden wil verbieden, moet hij dit kunnen rechtvaardigen. Het is echter logisch om u te informeren over eventuele voorschriften voordat u de piercing laat doen.

In principe mag u uzelf en uw klanten echter niet in gevaar brengen met lichaamssieraden van Iden. Als u bijvoorbeeld een zeer grote neuspiercing draagt, kan de werkgever in sommige beroepen eisen dat u het sieraad tijdens werkuren verwijdert. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een kleuterjuf, omdat het risico bestaat dat kleine kinderen vast komen te zitten aan de piercing.

Als er hygiënevoorschriften in acht moeten worden genomen, kan de leidinggevende ook vragen om de piercing tijdens het werk te verwijderen. Dit geldt bijvoorbeeld in voedselverwerkende bedrijven of verpleeghuizen.

Als je werkzaam bent in een dienstensector waarin je verzorgde ernst moet uitstralen, worden opvallende of ongebruikelijke sieraden door veel werkgevers niet op prijs gesteld. Hier mag de bedrijfsleider bepaalde kledingvoorschriften vastleggen in de arbeidsovereenkomst, die ook gelden voor het dragen van piercings.

Ik ben nog een minderjarige. Kan ik nog steeds doorboord worden?

neus piercing kosten

Jongeren onder de 16 jaar hebben de toestemming van hun ouders nodig.

Kostentracker: Serieuze studio's plaatsen over het algemeen geen piercings zonder toestemming van een wettelijke voogd. In het geval van onder de 16-jarigen weigeren ze vaak, zelfs als er een schriftelijke verklaring van toestemming is, en staan ​​ze erop dat de jongeren worden vergezeld door een ouder. De reden: als een kind nog niet de wettelijke leeftijd heeft, geven de ouders hun toestemming voor de opzettelijke schade aan het lichaam van hun kind met de toestemmingsverklaring.

Zijn er alternatieven voor een permanente neuspiercing?

Kostentracker: als je piercingsieraden tijdelijk wilt dragen, kun je een neppiercing voor de neus gebruiken. Deze sieraden worden op het corresponderende lichaamsdeel geklemd en zijn nauwelijks van een echte piercing te onderscheiden. Dit sieraad is beschikbaar voor zowel de neusgaten als het neustussenschot vanaf 5 EUR.

Waar komt de piercingtrend vandaan?

Kostentracker: talloze etnische groepen versieren al duizenden jaren het lichaam met piercings. Lichaamssieraden hebben hier de voorkeur vanwege rituele redenen, bijvoorbeeld om de overgang van adolescentie naar volwassenheid te vieren.

Pas in de jaren zestig kwamen lichaamsjuwelen naar Europa als onderdeel van de hippiebeweging. Net als tatoeages maken piercings sindsdien deel uit van veel jeugdculturen. Een goed voorbeeld is de punkscene, waar ongebruikelijke lichaamsjuwelen een manier zijn om je te onderscheiden van de massa.

Nu kunnen mensen van alle bevolkingsgroepen en leeftijdsgroepen worden doorboord. Lichaamssieraden zijn nog steeds bijzonder populair bij de leeftijdsgroep van 25 tot 35 jaar.