Wat kost het om een ​​ring te verkleinen?

ring-krimp-kosten

Als een ring te groot is geworden, bestaat het risico dat het waardevolle stuk per ongeluk van je vinger glijdt en in het ergste geval verlies je het. Wellicht wilt u in de toekomst een ring liever aan een andere vinger dragen en wilt u deze daarom verkleinen. De kostentracker-expert weet wat dat kost en waar hij op moet letten.

Wat kost de ringreductie?

Kostentracker: Een ringreductie is geen grote kostenpost. Afhankelijk van welke variant u kiest, moet u rekening houden met de volgende kosten:

Kostenoverzichtprijs
Ringinzetstuk van kunststof of metaal5 - 10 EUR
Laat de ring verkleinen bij de juwelier15-25 EUR

Vooral bij waardevolle stukken is het kleine probleem met de goudsmid, die de ring vakkundig herwerkt, de moeite waard.

Hoe verkleint de juwelier het sieraad?

ring-krimp-kosten

De ring wordt praktisch opengesneden en weer aan elkaar gesoldeerd

Kostentracker: dat hangt ervan af of het een gladde ring is of een model met een steen. Bij eenvoudige modellen kan de maat worden aangepast met behulp van compressieplaten. Bij deze verkleiningsvariant kan het rundvlees één of twee maten worden gewisseld.

Lukt dit niet, bijvoorbeeld bij ringen met steentjes, dan wordt het sieraad op het soldeerpunt opengezaagd. De juwelier neemt vervolgens een klein stukje van de ringband, soldeert de ring weer aan elkaar en knapt deze weer op. De reductie heeft geen negatieve invloed op de stabiliteit en het professionele werk is optisch niet meer zichtbaar.

Als alternatief kan de goudsmid aan de binnenkant een fijn inzetstuk solderen. Hoeveel u hiervoor moet betalen, hangt af van het materiaal, de benodigde hoeveelheid en de arbeidskosten. Laat u hierover adviseren door verschillende juweliers, aangezien het prijsverschil aanzienlijk kan zijn.

Kunnen ringen ongeacht het materiaal kleiner worden gemaakt?

Kostentracker: Ja, elke ring kan kleiner worden gemaakt. De inspanning is echter afhankelijk van het materiaal. De maat van ringen van edelmetalen zoals goud, zilver of platina kan heel gemakkelijk worden gewijzigd. Bij modellen van zeer hard roestvrij staal is dit iets moeilijker. Een goede juwelier heeft hier ook geen moeite mee en zal de ringmaat zo vakkundig aanpassen dat er achteraf niets meer te zien is.

Wat doen ringverloopstukken?

Kostentracker: u kunt tijdelijke ringverloopstukken van plastic of metaal krijgen. Ze worden in de binnenkant van de ringband geklikt en verkleinen daardoor de maat van de ring. Dit is echter meer een noodoplossing, omdat de ring niet precies kan worden afgesteld. De gewenste houdbaarheid wordt ook niet altijd gegeven.

Om de grootte te verkleinen, doet u het volgende:

ring-krimp-kosten

Voordat u een ring krimpt, moet u met verschillende dingen rekening houden

  • Allereerst moet u uw eigen ringmaat weten. U kunt dit bepalen met een speciale ringkaliber.
  • De maat van de te verkleinen ring moet ook aan de binnenkant van de rail worden gemeten.
  • De breedte van de rail is ook belangrijk.
  • Gebruik de afmetingen om de juiste ringverkleiner te kiezen en plak of plak deze aan de binnenkant van de ringband.

Als je kiest voor de verlijmde versie, die je al voor ongeveer 3 EUR kunt krijgen, moet je altijd de ring eraf halen als je je handen wast. De kleefkracht van de kleine kussentjes is beperkt. Deze zouden kunnen oplossen bij contact met water en zijn daarom niet per se geschikt voor alledaags gebruik van sieraden.

Iets praktischer en duurzamer zijn ringverloopstukken gemaakt van huidvriendelijk plastic of metaal, die ongeveer 10 EUR kosten. Deze worden van binnenuit aan de ringrail bevestigd en zijn, afhankelijk van de vorm en breedte van de ring, nauwelijks te zien. Deze zijn zeer soepel en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zodat de look kan worden afgestemd op de ring.

Wat zijn de voordelen van verkleinen met hete lijm of nagellak?

Cost tracker: we kunnen dit alleen maar afraden, vooral als het gaat om waardevolle ringen gemaakt van edelmetalen. Enerzijds is de ringmaat maar minimaal te veranderen door deze materialen toe te passen. Aan de andere kant kunnen metaal en stenen worden aangetast door de chemicaliën. Om deze reden zou u kostuumjuwelen op deze manier op zijn best moeten aanpassen.

Wat zijn de alternatieven voor ringreductie?

Kostentracker: Een te grote trouwring kan aan de vinger worden gehouden met bijvoorbeeld een mooie ring. Met een brede ring is hiervoor een zeer smal, eenvoudig model voldoende. Als de stijl van beide ringen goed bij elkaar past, is dit een zeer aantrekkelijke manier om te voorkomen dat een ring naar beneden glijdt zonder de ringband strakker te hoeven maken.