Kunststof balkonhekwerk - wat zijn de kosten?

balkon reling-plastic-kosten

Moet een achteraf aangebracht balkon worden voorzien van een reling of moet de oude balkonleuning worden vervangen, dan zijn kunststof leuningen de variant met de beste kosten-batenverhouding.

Vraag: Wat kosten plastic balkonleuningen?

Kostentracker-expert: Kunststof leuningen zijn een zeer goedkope optie. De prijzen voor de reling liggen over het algemeen tussen ongeveer 20 EUR per lopende meter en 50 EUR per lopende meter.

Ter vergelijking: aluminium leuningen kosten minstens twee keer zoveel als de hoogste kwaliteit kunststof leuningen, premiumvarianten kunnen dan ook tot vijf keer zo duur zijn als een kunststof leuning. Hoogwaardige RVS leuningen zijn dan in veel gevallen tot tien keer zo duur als de hoogste kwaliteit kunststof leuningen.

Kunststoffen hebben een zeer hoge duurzaamheid en zijn zeer goed weerbestendig - dus winnen ze veruit de kosten-batenberekening. Glasvezelversterkte kunststoffen zijn nog robuuster, maar wit moet als kleur worden beschouwd als het gaat om de langst mogelijke duurzaamheid. Door de invloed van UV-straling kunnen effen kunststof leuningen na verloop van tijd vervagen.

Kosten balkonleuning

Metalen balkonleuningen zijn aanzienlijk duurder dan kunststof leuningen

Als een reling opnieuw moet worden bevestigd, moeten meestal eerst de bijbehorende relingpalen worden geplaatst. Voor elke steunpaal van aluminium of roestvrij staal moet u ongeveer 60 tot 120 EUR rekenen, afhankelijk van de kwaliteit van de afwerking. De afstanden worden bepaald in functie van de paaldikte en wanddikte van de paal alsook het type verankering en zijn afhankelijk van een maximum tussen 70 cm en 120 cm. Dit betekent dat om de 70 cm tot 120 cm een ​​steunpaal geplaatst en verankerd moet worden (minimaal 120 mm tot 130 mm diep, bij zijdelingse bevestiging minimaal 200 mm diep).

Sample kosten

We willen een reling bouwen voor ons balkon van 1,50 mx 4 m. Om dit te doen, plaatsen we relingpalen (8 stuks) en bedekken deze met plastic planken, die we vastschroeven. Bovenop zit een plastic leuning.

Postprijs
Leuningpalen (8 stuks), RVS, inclusief bevestigingsmateriaal520 EUR
Kunststof panelen voor bekleding, horizontaal333,30 EUR
bijpassende leuning, aluminium kern311 EUR
Verzenden49 EUR
totale prijsEUR 1.213
Kosten per lopende meter inclusief paal en leuning173,33 EUR per lopende meter
Kunststof panelen kosten per lopende meter47,61 EUR per lopende meter

De hier getoonde kosten zijn het gevolg van de selectie van bepaalde componenten. In andere gevallen kunnen de kosten aanzienlijk verschillen. In veel gevallen kunnen relingpalen al aanwezig zijn als een reling eenvoudig wordt vervangen. Ook voor de leuning zijn goedkopere varianten mogelijk.

Installatiekosten door de fabrikant zijn in dit kostenvoorbeeld niet meegerekend (zelfmontage).

Vraag: Waarvan zijn de kosten van kunststof balkonleuningen afhankelijk?

Kostentracker-expert: hier moet u rekening mee houden:

Prijzen kunststof reling

Het type reling is cruciaal voor de prijs

  • het gekozen type leuningprofiel (volledige leuning, horizontale of verticale leuning, etc.)
  • de lengte van de reling
  • het gekozen type leuning
  • of leuningpalen al aanwezig zijn of eerst moeten worden geplaatst
  • de vereiste paalafstand
  • of de montage in eigen huis gebeurt of dat er extra montagekosten ontstaan
  • welk type montage wordt gekozen (frontaal of on-side)

Vraag: Wat bepaalt het duidelijkst de prijs?

Kostentracker-expert: de kosten verschillen aanzienlijk naargelang de relingpalen al of niet aanwezig zijn. Als er eerst relingpalen geplaatst moeten worden, zijn de kosten beduidend hoger dan voor de pure gevelbekleding.

De kosten voor leuningpalen kunnen ruim 100 EUR per strekkende meter bedragen, als het werk wordt gedaan door een specialist, worden de arbeidskosten voor het plaatsen van de palen toegevoegd.

Sommige railingvarianten doen het ook zonder leuning, in dit geval bespaar je ook flink op kosten. U kunt ook goedkope varianten gebruiken, die meestal beschikbaar zijn vanaf 10 EUR per lopende meter tot 15 EUR per lopende meter.