Kunstharsvloer: welke kosten zijn te verwachten?

kosten harsvloer

De mogelijkheid om een ​​betonvloer eenvoudig te bekleden met een kunstharsbedekking wordt niet alleen toegepast in garages, maar in toenemende mate ook in woonruimtes. Afhankelijk van het type constructie zijn ze extreem robuust, onderhoudsvriendelijk en bovendien interessant vormgegeven. In een interview met de kostentracker-expert bespreken we hoe duur een kunstharsvloer is afhankelijk van het type constructie.

Vraag: Wat kost een kunstharsvloer?

Cost tracker expert: De kosten zijn sterk afhankelijk van het type en de dikte van de coating. Eenvoudige coatings voor zelfapplicatie hebben een materiaalprijs van ongeveer 2,50 EUR per m² tot 5 EUR per m² bij de gebruikelijke lage laagdiktes.

kosten harsvloer
De prijs van een kunstharsvloer wordt bepaald door meerdere factoren.

Bij het aanbrengen van kunstharsvloerbedekkingen door een gespecialiseerd bedrijf moet u tussen 25 EUR per m² en 40 EUR per m² rekenen voor eenvoudige coatings, maar ook tot 70 EUR per m² en meer voor dikkere lagen.

Anderzijds kosten zware industriële vloerontwerpen aanzienlijk meer - voor een dergelijke coating moet u 100 EUR per m² tot 250 EUR per m² verwachten.

Sample kosten

We willen een veerkrachtig design kunsthars aanbrengen op de 70 m² begane grond van ons huis. De laagdikte dient 2 mm te zijn.

Postprijs
Materiaal - complete set (primer, hars en verharder) gestructureerd in satijngrijs / parelwit1.639 EUR
Betonvulmiddel en accessoires52.45 EUR
Huur betonmolen inclusief verbruiksmaterialen (1 week)350 EUR
Totale materiaalkostenEUR 2.041,45
Kosten per m² vloeroppervlak29,16 EUR per m²

De weergegeven kosten hebben betrekking op een specifieke kunstharsvloer van een specifieke fabrikant en eigen applicatie. De kosten in andere gevallen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de gekozen verdieping en de prijs van de aanbieder. De kosten voor de ondergrondvoorbereiding dienen altijd individueel te worden berekend in functie van de gegeven ondergrondkwaliteit en het benodigde werk.

Als de vloer door een gespecialiseerd bedrijf moet worden gelegd, zijn in ieder geval aanzienlijk hogere kosten te verwachten.

Vraag: In welke prijsklassen verhuist u met kunstharsvloeren?

Kostentracker-expert: de gemakkelijkste manier om een ​​kunstharsvloer te krijgen, is door deze zelf aan te brengen. Zeer eenvoudige, eenkleurige coatings veroorzaken materiaalkosten in de range van ongeveer 2,5 EUR per m² tot 5 EUR per m², en er kunnen extra kosten nodig zijn voor de voorbereiding van de betonnen vloer die moet worden bedekt. Als de laagdikte hoger is dan de gebruikelijke dikte van 1,5 mm tot 2,5 mm, stijgen de kosten uiteraard navenant.

Hoogwaardige materialen gemaakt van gekleurde componenten, zoals ze vaak in woonruimtes worden gebruikt, zijn zelfs bij de gebruikelijke laagdiktes aanzienlijk duurder. De volledige materiaalkosten liggen tussen ongeveer 20 EUR per m² en 40 EUR per m². Als je het materiaal voor een groter oppervlak koopt, kunnen de prijzen tot wel 50% goedkoper zijn in vergelijking met kleine hoeveelheden.

Installatie door een specialist

Indien de vloer wordt aangebracht door een gespecialiseerd bedrijf, zijn hogere kosten te verwachten. Afhankelijk van het gebruikte materiaal en de aangebrachte laagdikte liggen de kosten voor eenvoudige bekledingen tussen ongeveer 30 euro per m² en 70 euro per m². Bij hogere laagdiktes en een uitvoering als zeer veerkrachtige en slijtvaste industrievloer kunnen zelfs nog hogere kosten tot wel 120 euro per m² ontstaan.

Reactieharscoatings

Als een zeer veerkrachtige vloer vereist is, worden meestal reactieharscoatings gebruikt. Afhankelijk van het vloerontwerp kunnen de prijzen voor de vloer dan tussen ongeveer 100 EUR per m² en 250 EUR per m² liggen.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van een kunstharsvloer afhankelijk?

kosten harsvloer
De kosten van een kunstharsvloer zijn afhankelijk van meerdere factoren.

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • welk type epoxyhars (eenvoudige bekleding, gekleurde bekleding met of zonder hulpstoffen, zeer veerkrachtige reactieharsbekleding) wordt toegepast
  • welke laagdikte wordt gekozen
  • welk individueel vloerontwerp wordt gekozen
  • of de aanvraag door uzelf of door een gespecialiseerd bedrijf wordt uitgevoerd
  • de kosten voor een eventueel noodzakelijke voorbereiding van de ondergrond (materiaalkosten voor plamuur enz. alsook arbeidskosten)