Laat de koffiemachine schoonmaken: welke kosten zijn er te verwachten?

koffie-machine-schoongemaakt-kosten

Niet alleen verwarmingssystemen en boilers hebben regelmatig onderhoud nodig, het is ook essentieel voor volautomatische koffiemachines om ze regelmatig te laten onderhouden en professioneel te laten reinigen. Dit wordt niet alleen gedaan door de respectieve fabrieksklantenservice van de fabrikant, onafhankelijke werkplaatsen en in sommige gevallen ook elektronicawinkels voeren dergelijke professionele onderhouds- en reinigingswerkzaamheden uit. In ons interview vroegen we de cost tracker-experts welke kosten er te verwachten zijn voor volledig onderhoud en reiniging van de volautomatische koffiemachine.

Vraag: Wat kost de professionele reiniging en het onderhoud van een volautomatische koffiemachine?

Kostentracker-expert: de kosten variëren afhankelijk van de aanbieder van de service en het type apparaat.

koffie-machine-schoongemaakt-kosten
De schoonmaak kost meestal iets meer dan 100 euro.

In de meeste gevallen kunt u echter schoonmaak- en onderhoudskosten verwachten tussen de ongeveer 50 EUR en 120 EUR.

Als er speciale middelen worden gebruikt voor het reinigen of ontkalken, kunnen er extra kosten van ongeveer 15 EUR tot 30 EUR van toepassing zijn.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We laten onze SAECO volautomatische koffiemachine onderhouden en schoonmaken door een gratis aanbieder in onze stad. Omdat we problemen hebben met hard water, wordt de volautomatische machine ook ontkalkt met een speciaal middel. Wij brengen het toestel zelf naar de provider en halen het daar op.

Postprijs
Onderhoud en reiniging SAECO (vast tarief)69,95 EUR
Bijkomende kosten: speciale ontkalkingEUR 12,50
Totale kosten ermee82.45 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifiek machinetype en de prijsstelling van een individuele aanbieder. De onderhouds- en schoonmaakprijzen voor andere machines en door andere aanbieders kunnen ook variëren.

Vraag: Wat is de prijsklasse voor professionele reiniging en onderhoud?

koffie-machine-schoongemaakt-kosten
De kosten voor professionele reiniging kunnen sterk variëren.

Kostentracker-expert: afhankelijk van het machinetype en de prijsstelling van de respectieve provider, kunnen kosten tussen ongeveer 50 EUR en 120 EUR worden gemaakt.

Afhankelijk van de omvang van onderhoud en reiniging kunnen de kosten ook hoger of lager zijn. Als er ook onderdelen worden vervangen tijdens onderhoud, worden de kosten voor de bijbehorende reserveonderdelen opgeteld bij de pure onderhoudskosten.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor onderhoud en reiniging van volautomatische koffiemachines afhankelijk?

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • wat voor soort apparaat het is
  • van welke fabrikant het apparaat afkomstig is
  • welke aanbieder de opdracht krijgt voor het onderhoud (fabrieksklantenservice, zelfstandige werkplaats, elektronicawinkel)
  • of speciale reiniging nodig is
  • of er mogelijk ook reserveonderdelen moeten worden geïnstalleerd (extra kosten)

Vraag: Is het zelfs de moeite waard om een ​​volautomatische koffiemachine professioneel te reinigen?

koffie-machine-schoongemaakt-kosten
Om hygiënische redenen moet het schoonmaken regelmatig worden uitgevoerd.

Kostentracker-expert: eigenlijk wel. Alleen al om hygiënische redenen moet de regelmatige reiniging door een specialist worden uitgevoerd. Met de ingebouwde zelfreinigende functies of met zelfreiniging kun je in de meeste gevallen geen voldoende resultaat behalen.

Niet alle ruimtes van een volautomatische koffiemachine zijn toegankelijk; in veel gevallen moet de machine eerst vakkundig gedemonteerd worden om echt alle ruimtes schoon te maken. Gebeurt dit niet met regelmatige tussenpozen, dan is er een aanzienlijk risico op ziektekiemen of schimmel in de machine. De smaak van de koffie lijdt onvermijdelijk ook onder slecht schoongemaakte machines.

Een andere reden is de levensduur van het apparaat. Regelmatig onderhoud door een specialist kan de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengen. Daarnaast wordt de kans op uitval verkleind, aangezien het begin van slijtage en kleine beschadigingen bij onderhoud zichtbaar worden en direct verholpen kunnen worden. Hierdoor worden dure reparaties zoveel mogelijk voorkomen.

Veel fabrikanten koppelen de ontvangst van de garantie aan regelmatig, vakkundig onderhoud en reiniging van de machine.

Vraag: Hoe vaak moet u een volautomatische koffiemachine laten reinigen en onderhouden?

Kostentracker-expert: de meeste fabrikanten raden onderhoud om de twee jaar aan, of jaarlijks als de machine intensief wordt gebruikt. Dit kan echter van fabrikant tot fabrikant verschillen. Het apparaattype en het individuele apparaatontwerp hebben ook invloed op het toepasselijke onderhoudsinterval.