Zorg dat u een kopie van de sleutel met een beveiligingskaart hebt: u moet deze kosten berekenen

Sleutel-met-beveiligingskaart-imitatiekosten

Bij veiligheidssloten is het alleen mogelijk om sleutels te kopiëren op vertoon van de bijbehorende veiligheidskaart. De kosten hiervoor zijn ook hoger dan voor het kopiëren van onbeveiligde sleutels zoals een kamersleutel. Van de cost tracker experts wilden we weten welke kosten er verwacht moeten worden als je een beveiligingssleutel wilt laten kopiëren en wie de kosten moet betalen.

Vraag: Wat kost het om een ​​beveiligingssleutel te laten kopiëren?

Kostentracker expert: de kosten voor kopiëren kunnen variëren, afhankelijk van de beveiligingskenmerken van de respectieve sleutel en het bedrijf waarin deze wordt gekopieerd.

Sleutel-met-beveiligingskaart-imitatiekosten


De kopie van de beveiligingssleutels kost 30 tot 100 EUR.

Üblicherweise kostet das Nachmachen lassen von Sicherheitsschlüsseln tussen 30 EUR en 100 EUR. Bei sehr aufwendigen Sicherheitsmerkmalen, die spezielle Maschinen zum Anfertigen einer funktionierenden Kopie nötig machen (etwa bei eingebauten Magneten oder Transpondern), können die Kosten aber auch tot 150 EUR of meer gehen. Auch bis zu 200 EUR sind im Einzelfall durchaus möglich.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Onze voordeur heeft een eenvoudig veiligheidsslot. Omdat onze twee kinderen nu steeds vaker op pad zijn en laat terugkomen, besluiten we om twee extra huissleutels voor hen te laten maken in een bedrijf in de buurt.

Postprijs
Imitatie van 2 sleutels (veiligheidsslot) aan 38,50 EUR77 EUR
Totale kosten ermee77 EUR

De kosten voor het kopiëren van andere sleuteltypen kunnen in individuele gevallen ook aanzienlijk hoger zijn.

Vraag: Wat zijn de kosten voor het kopiëren van beveiligingssleutels?

Kostentracker expert: in de overgrote meerderheid van de gevallen kunnen kosten tussen de ongeveer 30 EUR en ongeveer 100 EUR worden aangenomen.

Alleen bij sleutels met speciale beveiligingskenmerken kunnen hogere kosten voor het kopiëren worden gemaakt. Voor speciale beveiligingssleutels kan 150 EUR tot 200 EUR worden aangevraagd om te kopiëren.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het kopiëren van een beveiligingssleutel afhankelijk?

Kostentracker expert: relevant hier is:

  • Wat voor soort sleutel het is (bestaande beveiligingsfuncties op de sleutel, machines die nodig zijn om te kopiëren)
  • Of het een sleutel is voor een sluitsysteem (kopiëren is niet altijd mogelijk, soms is ook het hele sluitsysteem aan vervanging toe)
  • of u huurder bent (aanspraak op kostenvergoeding door verhuurder bij te weinig sleutels of sleutelschade)

Vraag: Wie draagt ​​de kosten van het kopiëren van ontbrekende sleutels in een gehuurd appartement?

Sleutel-met-beveiligingskaart-imitatiekosten


De kopieën van sleutels zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker expert: Grundsätzlich muss der Vermieter einem Mieter immer die volle Zahl von Schlüsseln aushändigen. Kann er das nicht, weil vom Vormieter zu wenig Schlüssel zurückgegeben wurden, muss er voor zijn rekening entsprechend viele Schlüssel nachmachen lassen.

Aangezien verhuurders altijd verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, heeft u altijd het recht om een ​​kapotte of beschadigde sleutel door de verhuurder te laten vervangen als dit gebeurt door normale slijtage. Ook in dit geval hoeft u geen kosten te berekenen.

Als er extra sleutels (naast het gebruikelijke aantal) moeten worden geproduceerd, moet u de kosten zelf dragen. Als u verhuist, moet u de verhuurder alle sleutels geven, ook de sleutels die u extra heeft voorbereid

Vraag: Hoe zit het met sluitsystemen?

Kostentracker expert: Als er een sluitsysteem in huis is geïnstalleerd, zoals in veel appartementsgebouwen het geval is, is het niet altijd mogelijk om daarvoor sleutels te laten kopiëren. In veel gevallen moet het volledige sluitsysteem worden vervangen bij verlies of diefstal van een sleutel - dit is vaak nodig om veiligheidsredenen.

In veel gevallen moet u de kosten van het vervangen van alle cilinders dragen als u een sleutel verliest of als deze van u is gestolen. Dit kan u enkele duizenden euro's kosten, tenzij uw inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering dergelijke schade dekt. Maar dit moet meestal apart worden afgesproken.