Stoelen opnieuw bekleden: welke kosten zijn te verwachten

Stoelen-te-krijgen-nieuw-kosten

Als stoelen er versleten en onooglijk uitzien, hoeft u ze niet per se weg te gooien - u kunt ze opnieuw laten bekleden. De cost tracker expert legt uit welke kosten je kunt verwachten.

Vraag: Wat kost het om stoelen opnieuw te bekleden?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk altijd af van de specifieke stoel en de gewenste stof - en hoeveel werk er nodig is om deze te bekleden.

Allereerst moet je onderscheiden wat voor soort stoel het is:

  • gewoon beklede stoelen (bijv. tuinstoelen)
  • Bureaustoelen
  • Stoelen met een gestoffeerd onderstel
  • antieke stoelen

Bij eenvoudig beklede stoelen zonder onderbouw is een beschadigde of versleten bekleding vaak vrij goedkoop te vervangen. De prijzen beginnen hier bij rond de 20 EUR voor een simpele vervanging van de hoes.

Materialen van hogere kwaliteit en complex werk kunnen de uitwisseling echter ook duurder maken. Let daarom bij het kiezen van een hoes extra goed op de prijs.

Om een ​​ bureaustoel opnieuw te bekleden, is een aanzienlijk hogere inspanning nodig. Over het algemeen liggen de prijzen hier tussen ongeveer 50 EUR en 100 EUR.

De kosten zijn echter ook afhankelijk van het al dan niet verwijderen van de zitting en rugleuning. Als dit niet het geval is en als de zitting en rugleuning uit één stuk bestaan, stijgt de inspanning en daarmee de prijs. Dit geldt ook als het zitcomfort moet worden verhoogd of beschadigingen en slijtage van het zitvlak moeten worden gecompenseerd. De stoffeerder werkt dan met schuiminzetstukken, wat ook de prijs iets verhoogt.

Stoelen-te-krijgen-nieuw-kosten

Er zijn kosten van meer dan 100 € voor de gestoffeerde stoel

Het wordt nog duurder met gestoffeerde stoelen, vooral als ze een meerlaags gestoffeerde basis hebben. In dit geval beginnen de kosten bij ongeveer 200 EUR, afhankelijk van de individuele werklast, maar ze kunnen ook aanzienlijk hoger zijn, vooral als de stoel volledig gerenoveerd moet worden.

De duurste prijsklasse als het gaat om opknappen en opnieuw bekleden zijn antieke stoelen en stoelen Een biedermeierstoel kan viercijferige getallen kosten.

Bovendien verhoogt het feit dat meestal zeer hoogwaardige of zelfs natuurgetrouwe bekledingsstoffen worden gebruikt de prijs. De hoge prijs per meter voor dergelijke meubelstoffen heeft ook al snel invloed op de totaalprijs voor het stofferen van de stoelen. Reparatiewerkzaamheden aan antieke stoelen zijn vaak tijdrovend, omdat koorden, pijlen, randen of bestaande decoratieve spijkers moeten worden vervangen. Dit maakt ook de prijs duurder en leidt vaak tot hogere kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben een oudere, stevig gestoffeerde stoel laten repareren door de stoffeerder. De stoffeerder zorgt ook voor de voorbereiding van de paardenhaar stoffering. De gekozen bekledingsstof valt in een gemiddelde prijsklasse.

Postprijs
Materiaalprijs voor meubelstof, materialen voor meubelverwerking180 EUR
Werktijd 8 uur560 EUR
totale prijs740 EUR

Dit kostenvoorbeeld heeft alleen betrekking op een specifieke stoel en de individueel benodigde werkzaamheden voor stofferen en bekleden. De kosten van andere stoelen kunnen ook variëren.

Een stevige, oude gestoffeerde stoel vertegenwoordigt natuurlijk een heel andere inspanning voor de stoffeerder dan moderne stoelen met verwijderbare rugleuningen en rechte zittingen. Voor moderne stoelen zijn de kosten beduidend lager, ook bij renovatie.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het opnieuw bekleden van stoelen afhankelijk?

Cost Tracker-expert: hier zijn een paar dingen die u moet overwegen:

Stoelen-te-krijgen-nieuw-kosten

Als de bekleding ook vervangen moet worden, zijn de kosten beduidend hoger

  • het type stoel
  • of het alleen opnieuw moet worden gestoffeerd of ook gestoffeerd
  • welke stofkwaliteit en welk type stof is gekozen
  • de werkdruk voor de stoffeerder (ontmanteling van de zitting en rugleuning, complexe vormen, etc.)
  • of het een antiek meubelstuk is (aanzienlijk hogere inspanning)
  • of er aanvullende diensten worden geleverd (bijv. gelijktijdig opnieuw schilderen, reparatiewerkzaamheden aan de stoel, enz.)

Vraag: Welke kosten moet u berekenen voor meubelstoffen?

Kostentracker-expert: het kan heel anders zijn.

U kunt vaak goedkope meubelstoffen krijgen voor 10 tot 20 EUR per lopende meter. Voor een langdurige kwaliteit moet u echter meestal 50 tot 70 EUR per lopende meter rekenen. Dergelijke bekledingsstoffen gaan meestal tien jaar mee zonder zichtbare gebruikssporen.

Bijzonder hoogwaardige en dure meubelstoffen kunnen dan enkele honderden euro's per meter kosten - exclusieve goederen hebben hun prijs.

Een goede maatstaf voor de duurzaamheid van meubelstoffen is overigens de informatie over de Martindale-schuurcycli die een stof kan weerstaan. De slijtvastheid van 10.000 keer schuren is meestal niet voldoende voor regelmatig gebruik, in particuliere huishoudens moet het minstens 15.000 keer schuren zijn als de stoelen regelmatig worden gebruikt. 20.000 tot 30.000 schuurcycli zijn al geschikt voor commerciële ruimtes met regelmatig tot intensief gebruik, vanaf 40.000 schuurcycli is het bekledingsmateriaal zelfs bestand tegen zeer intensief gebruik.

Vraag: Welke kosten moet u berekenen voor werkuren?

Kostentracker-expert: stoffeerders rekenen doorgaans tussen 50 tot 70 EUR per werkuur.

Hoeveel uur de stoffeerder aan een stoel werkt, hangt helemaal van de stoel af. Bij stevig gestoffeerde stoelen ligt de werktijd meestal tussen de 4 en 8 uur, bij stoelen met losse kussens is de kans groter tussen 8 en 12 uur. Afhankelijk van de individuele inspanning kan dit natuurlijk ook verschillen.