Wat kost het om een ​​tatoeage te laten laseren?

tattoo laser kosten

Eigenlijk zou de gewenste tatoeage voor altijd moeten blijven bestaan. Soms verandert de smaak echter of moet een motief dat doet denken aan een vroegere partner, verdwijnen. Tatoeages zijn relatief eenvoudig te verwijderen met de laser. In een interview met de kostentracker-expert maken we duidelijk wat je voor deze behandeling moet betalen, hoe het werkt en hoe snel de huid vernietigd wordt door de laserstraal.

Wat kost het verwijderen van lasertatoeages?

Kostentracker: Het verwijderen van een tatoeage is aanzienlijk duurder dan het prikken ervan, omdat afhankelijk van de intensiteit van de kleur tussen de vijf en vijftien kostenintensieve sessies nodig zijn.

Aantal sessiesprijs
Individuele sessie80 - 500 EUR
5 sessiesEUR 400 - 2.500
15 sessies1.200 - 7.500 EUR

In het algemeen kan worden gesteld dat het verwijderen van een motief van 25 vierkante centimeter ongeveer 175 EUR per behandeling kost. Als de huid 10 bij 10 centimeter groot is, moet u rekening houden met kosten vanaf 300 EUR per afspraak.

Deze prijs zal in de toekomst zelfs nog stijgen. Op dit moment heeft iedereen die een cursus laserbescherming heeft gevolgd en het juiste apparaat heeft, ook het recht om tatoeages te verwijderen. De nieuwe verordening stralingsbescherming treedt eind 2020 in werking. Vanaf dit punt mag de procedure voor lasertatoeage alleen door artsen worden aangeboden. Dit zal de laserbehandeling van tatoeages waarschijnlijk aanzienlijk duurder maken.

Betaalt de zorgverzekering de kosten?

Kostentracker: aangezien het verwijderen van tatoeages met een laserstraal een puur privédienst is, vergoeden noch de wettelijke noch de particuliere ziektekostenverzekeraars de kosten.

Kunnen alle kleuren even goed worden verwijderd?

tattoo laser kosten

Gekleurde tatoeages zijn meestal moeilijker te verwijderen.

Kostentracker: Helaas kunnen grote en / of veelkleurige tatoeages niet altijd volledig worden weggelaserd en kunnen schaduwen achterblijven. Als de tatoeage voornamelijk zwart of rood is, werkt het splitsen van de kleurpigmenten heel goed. Blauw en groen zijn ook relatief goed te elimineren.

Dit ziet er een beetje anders uit met tonen als geel, bruin en paars. In de regel kun je deze nuances niet voor honderd procent kwijtraken. Laseren kan nog steeds de moeite waard zijn, want als de kleuren bleker lijken, is het gemakkelijker om ze te bedekken met een omslagmotief dat overeenkomt met de huidige smaak.

Tip: tatoeages zijn in principe gemakkelijker te verwijderen bij mensen met een lichte huid dan bij mensen met een meer gepigmenteerde huid. Hierbij bestaat het risico dat er na de behandeling lichte vlekjes ontstaan ​​in het gebied waar de tatoeage was.

Waar kan ik mijn tatoeage laten laseren?

Kostentracker: aangezien er een risico op littekens bestaat tijdens laserbehandeling, dient u een dermatoloog of een specialist in esthetische chirurgie te raadplegen.

Dit is ook belangrijk, omdat tatoeages kwaadaardige huidveranderingen kunnen verbergen die alleen door een professional kunnen worden herkend. Deze mogen niet worden gelaserd, maar moeten worden uitgesneden en in een laboratorium op weefsel worden onderzocht.

Hoe werkt de laserbehandeling van de tatoeage?

tattoo laser kosten

Er zijn meerdere sessies nodig om een ​​tatoeage te verwijderen.

Kostentracker: het is belangrijk dat de aangetaste huid vrij is van ziekten en ontstekingen. Bovendien moet u van tevoren direct zonlicht en solariumbezoeken een bepaalde tijd vermijden.

  • De tatoeage wordt in verschillende sessies verwijderd. Om de huid te laten regenereren, moet er een periode van vier tot zes weken zitten tussen de individuele afspraken.
  • Aan het begin van elke behandeling wordt het aangetaste deel van het lichaam gereinigd en ongevoelig gemaakt voor pijn met een verdovende crème. Indien nodig kan ook lokale anesthesie worden toegepast.
  • Het laserapparaat wordt over de huid gehaald. De ingekapselde kleurpigmenten worden door de lichtbundel afgebroken. Deze worden vervolgens door het lichaam afgevoerd en uitgescheiden.

Hoe snel zie je de eerste successen?

tattoo laser kosten

Al na de eerste sessie zie je duidelijke verschillen.

Kostentracker: deze zijn al zichtbaar na de eerste sessie. Als de tatoeage na de behandeling verkleurt, is dit geen reden tot bezorgdheid. De kleurpigmenten worden met verschillende snelheden afgebroken, wat tot deze kleurveranderingen kan leiden.

Na de bestraling met de laser wordt de wond bedekt met een verband dat enkele dagen op de huid moet blijven zitten. De arts brengt ook een desinfecterende, verkoelende crème aan die de genezing versnelt.

Houd het behandelde gebied altijd schoon. Schraap geen korstjes weg, dit kan littekens veroorzaken. U kunt gewoon douchen. U moet echter enkele dagen sporten en lichamelijk zware activiteiten vermijden. Bezoeken aan de sauna en het solarium zijn ook de eerste vier weken taboe. Gebruik dan zonbescherming met een hoge zonbeschermingsfactor, aangezien de huid nog erg gevoelig is voor zonlicht.

Kun je vuile tatoeages ook verwijderen met de laser?

Kostentracker: vuile tatoeages ontstaan ​​door ongelukken, bijvoorbeeld met vuurwerk. Vreemde voorwerpen zoals stof, asfalt of aarde dringen mechanisch door de huid en worden als tatoeage-inkt ingekapseld. Ook de lelijke, donkere plekken kunnen met laserbehandeling worden verwijderd.