Een leren bank opknappen: welke kosten kan dit opleveren?

lederen-bank-revisie-kosten

Wie een hoogwaardige leren bank bezit, is natuurlijk erg terughoudend om deze weg te gooien - ook al is hij al niet erg aantrekkelijk. Er is tenminste een alternatief: de voorbereiding en renovatie van de leren bank door een specialist. Dit kan echter in individuele gevallen tot aanzienlijke kosten leiden. Ons interview met de kostentracker-expert laat zien hoe hoog ze kunnen zijn.

Vraag: Hoe duur is het om een ​​leren bank te laten renoveren?

Kostentracker-expert: de diensten van stoffeerders zijn niet bepaald de goedkoopste huishoudelijke taken. Maar dat komt grotendeels door de grote hoeveelheid werk die er in het werk zit.

lederen-bank-revisie-kosten

Een nieuwe hoes voor de bank is erg duur en tijdrovend.

Voor een volledig nieuwe bekleding van de bank, inclusief het herwerken van de bekleding, moet u zeker minstens 1.300 EUR verwachten. De kosten kunnen echter twee tot drie keer zo hoog zijn, afhankelijk van de hoeveelheid werk en de kwaliteit van het bekledingsleer.

Als u de leren bank gewoon opnieuw verft (verwijderen van bleken, reparatie van kleinere breuken en beschadigingen), kunt u ruwweg uitgaan van kosten in de range van minimaal 200 tot 300 EUR per stoel. Met hoogwaardige en antieke banken en tegelijkertijd schade herstellen kunnen de kosten veel hoger zijn.

Daarnaast zijn er de kosten voor het vervoeren van de bank naar de werkplaats van de aanbieder.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben een driezitsbank in onze woonkamer waarvan de lederen bekleding nog geen scheurtjes of breuken heeft, maar er al erg versleten uitziet en duidelijk vervaagd is. We besluiten om de bank opnieuw te laten kleuren en een iets donkerdere tint te geven die de gebruikssporen verdoezelt. Wij zoeken een goedkope aanbieder.

Postprijs
Ophaal- en bezorgbank - transporttijd 1 uur95,20 EUR
De 3-zitsbank opnieuw verven, opnieuw verven tot een donkerdere tint645 EUR
Totale kosten van reviseren (opnieuw verven zonder reparatie) ermee740,20 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifieke bewerking van een leren bank (verven of opnieuw verven) door één gespecialiseerd bedrijf. Ook de kosten voor andere verbouwingen, met name bij extra reparaties aan bestaande schade of een geheel nieuwe dekking, kunnen beduidend hoger zijn.

Vraag: Wat zijn de individuele kosten voor een nieuwe leren bank?

Kostentracker-expert: als een bank opnieuw moet worden gestoffeerd, kost dit zelfs in eenvoudige gevallen ongeveer 15 tot 25 werkuren. Zelfs met gematigde uurtarieven van 50 EUR per uur, wordt 750 EUR tot 1.250 EUR alleen betaald voor het nodige werk.

Daarnaast zijn er de kosten voor het geselecteerde bekledingsmateriaal, de benodigde kleine materialen en het transport van de bank.

Zelfs voor relatief eenvoudig bekledingsleer zijn kosten van circa € 50, - per m² tot € 70, - per m² te verwachten. Kleine voorwerpen en materiaal dat nodig is om de bekleding te herstellen, kunnen ook enkele honderden euro's oplopen.

Zelfs in het beste geval kunnen de kosten voor een nieuwe bekleding van een leren bank ongeveer 1.300 tot 1.500 euro worden geschat. Bij hoogwaardig meubelleder en navenant complexe werkzaamheden met vernieuwing van de bekleding kan dit in individuele gevallen oplopen tot € 3.500, - en meer.

Vraag: Wat is doorslaggevend voor de kosten van het opknappen van een oude leren bank?

lederen-bank-revisie-kosten

De kosten van revisie zijn afhankelijk van het vereiste werk.

Kostentracker-expert: de sleutel hier zijn:

  • het type uitgevoerde bewerking (opnieuw verven of opnieuw verven, herstel van beschadigingen, nieuwe omslag, enz.)
  • de grootte van de bank
  • de leeftijd van de bank (de kosten kunnen veel hoger zijn voor antieke stukken en een revisie door een professionele restaurateur kan nodig zijn)
  • de individuele werklast voor verwerking
  • de loonkosten (uurtarieven) bij de betreffende aanbieder
  • Bijkomende kosten voor transport, kleine spullen en andere noodzakelijke werkzaamheden (bijv. Vernieuwen of reviseren van de bekleding)