Wat kost de lipolysebehandeling?

lipolyse kosten

Het klinkt heel verleidelijk: met een simpele injectietherapie verdwijnen vervelende vetophopingen bijna als bij toverslag. Hoe de zogenaamde fat-away-spuit werkt, wat de therapie kost en nog veel meer informatie vind je in dit uitgebreide interview met de cost tracker expert.

Wat is lipolyse?

Kostentracker: Injectielipolyse breekt neutrale vetten hydrolytisch af in vetweefsel, zodat daar specifieke vetophopingen worden afgebroken. Hiervoor wordt de werkzame stof fosfatidylcholine ongeveer een centimeter diep onder de huid rechtstreeks in de vetafzetting geïnjecteerd.

lipolyse kosten
Na de injectie breekt het lichaam het vet af.

De geïnjecteerde stof is gemaakt van sojabonen en komt in deze vorm ook in het menselijk lichaam voor. Het zorgt ervoor dat het vet in het geïnjecteerde gebied binnen enkele weken wordt afgebroken.

Welke kosten moet ik verwachten?

Kostentracker: hoeveel u voor de therapie moet betalen, hangt af van het behandelde lichaamsdeel, het aantal gebruikte injecties en de vergoeding van de behandelende arts:

Kostenoverzichtprijs
Gezichtsregio250-600 EUR
Lichaam, zoals onderarmenEUR 300-750

Eén behandeling is echter zelden voldoende: gemiddeld zijn drie tot vier sessies nodig. De kosten voor de hele therapie bedragen dus 750 tot 2.250 EUR.

Waar kan ik de behandeling laten uitvoeren en dekt de zorgverzekering de kosten?

Kostentracker: de spuiten worden aangeboden in privépraktijken, schoonheidscentra en klinieken. U moet de spuiten altijd zelf betalen, lipolyse is namelijk geen medisch noodzakelijke therapie.

Hoe werkt de lipolysebehandeling?

lipolyse kosten
De naald wordt rechtstreeks in het vetweefsel geïnjecteerd.

Kostentracker: het actieve ingrediënt wordt rechtstreeks in het vetweefsel geïnjecteerd met een zeer fijne injectienaald. De lecithine die het bevat, bindt en breekt vetzuren af, die vervolgens via de lymfe worden afgevoerd.

De lipolyseprocessen vinden ook vrij normaal in het lichaam plaats. De injecties maken ze alleen maar sterker.

Wat zijn de bijwerkingen?

Kostentracker: De werkzame stof fosfatidylcholine is goedgekeurd voor de Duitse markt en wordt bijvoorbeeld gebruikt als cholesterolverlagend middel. Aangenomen wordt dat het weinig bijwerkingen heeft. Na het plaatsen van de spuiten kan af en toe het volgende:

 • Jeuk,
 • Roodheid,
 • Zwelling,
 • Gevoel van druk

kom in de buurt van de prikplaats. Ontsteking komt zeer zelden voor in het getroffen gebied.

Hoe lang duurt een behandeling en is deze voor iedereen geschikt?

lipolyse kosten
Lipolyse wordt ook gebruikt voor een onderkin.

Kostentracker: helaas kunnen grote vetophopingen niet op magische wijze worden verwijderd met deze methode. De therapie heeft zich bewezen in de volgende toepassingsgebieden:

 • Cellulitis,
 • Onderkin,
 • Wallen onder de ogen
 • Vetophoping in de neus en lip,
 • mannelijke borst,
 • voor "zadeltassen",
 • om hardnekkige vetophopingen te bestrijden die niet verdwijnen met een dieet en lichaamsbeweging.

De injectie is niet omslachtig, u moet voor elke behandeling ongeveer een half uur plannen. Na gebruik van de injectiespuiten hoeft u niet te rusten en kunt u direct weer terug naar uw dagelijkse bezigheden.