Lumineers voor een onberispelijke glimlach - hoeveel kosten het fineer?

lumineers kosten

Wil je een stralend witte glimlach? Misschien wilt u ook een ietwat scheve of gebroken tand slim verbergen? Dit werkt heel goed met flinterdunne non-prep veneers (Lumineers). In een interview met de kostentracker-expert maken we duidelijk wat het fineer kost, wat het onderscheidt van conventioneel fineer en hoe de therapie werkt.

Wat zijn Lumineers?


Kostencontrole:
Lumineers is de merknaam van een speciaal type fineer. De kleine, extreem dunne keramische schaaltjes zijn aan de voorkant van de tand in het zichtbare gebied gelijmd en verbergen vakkundig verkleuringen, afbrokkelingen of inconsistenties. Ze zijn erg zacht voor de tandsubstantie, aangezien de tand niet geslepen hoeft te worden.

Welke kosten zijn te verwachten?

Kostentracker: er is geen algemeen antwoord op deze vraag. Aangezien Lumineers meestal niet door een ziektekostenverzekering wordt gedekt, is de tandarts niet gebonden aan vaste vergoedingen en kan hij zijn vergoeding individueel berekenen, afhankelijk van de inspanning. Noodzakelijke voorbehandelingen kunnen de levering van Lumineers nog duurder maken.

De kosten voor het fineer staan ​​echter vast omdat er momenteel maar één fabrikant is. De prijs voor het individuele Lumineer wordt lager naarmate u meer fineren bestelt. Een Lumineer kost ongeveer 650 EUR. Als u vier Lumineers nodig heeft, moet u ongeveer 2.000 EUR pure materiaalkosten berekenen.

De volgende tabel geeft een globaal overzicht van de geschatte totale kosten voor de Lumineers en het tandartsvergoeding:

Kostenoverzichtprijs
1 Lumineer800 - 1.100 EUR
2 Lumineers1.300 - 2.000 EUR
4 Lumineers2.400 - 3.600 EUR
6 Lumineers3.600 - 5.500 EUR
8 Lumineers5.5500 - 8.000 EUR

Dekt de zorgverzekering of aanvullende verzekering de kosten?

lumineers kosten

Voor een stralende lach van Lumineers moet de patiënt zelf in zijn zak steken

Kostentracker: aangezien Lumineers geen medisch noodzakelijke maatregel is, zijn dit geen voordelen voor de ziektekostenverzekering. De wettelijke ziektekostenverzekering dekt de kosten niet en u moet de financiële kosten betalen uit eigen zak. Ook als er een medische indicatie is, betaalt de wettelijke ziektekostenverzekering alleen een gedeeltelijke of volledige kroon, terwijl je de tandvriendelijke Lumineers zelf moet betalen.

Of de aanvullende tandartsverzekering in ieder geval een deel van de kosten dekt, hangt af van het contract. Helaas staan ​​zelfs patiënten met een aanvullende tandartsverzekering bij deze procedure vaak met lege handen. U dient daarom voor aanvang van de behandeling de behandeling en het kostenplan van de tandarts in te dienen bij de aanvullende verzekering en de kosten schriftelijk te laten bevestigen.

Enkele particuliere ziektekostenverzekeraars dekken de kosten ten minste gedeeltelijk in bepaalde tarieven. Ook hier dient u de behandeling en het kostenplan vooraf in te dienen.

Hoe kunt u kosten besparen met Lumineers?

Kostentracker: aangezien de kosten voor Lumineers grotendeels afhankelijk zijn van het honorarium van de tandarts, is het de moeite waard om de kosten van verschillende tandartsen zorgvuldig te vergelijken. Omdat elke tandarts een behandel- en kostenplan moet invullen, is dit eenvoudig mogelijk.

Vraag je vrienden en kennissen. Wellicht heeft iemand al goede ervaringen met een tandarts en kan hij een tandarts aanbevelen die de behandeling professioneel en tegen een redelijke prijs gaat uitvoeren.

Wat is het verschil tussen een Lumineer en een Fineer?

Kostentracker: Lumineers zijn aanzienlijk dunner dan conventionele fineren. Deze zijn ongeveer een millimeter dik, terwijl Lumineers slechts 0,3 tot 0,6 millimeter dik zijn. Lumineers zijn non-prep veneers. Ze worden rechtstreeks op de tand aangebracht; het is niet nodig om de tanden te slijpen met ander fineer. Lumineers kunnen vrijwel zonder residu worden verwijderd en zijn daarom ook geschikt als u fineer maar voor een beperkte tijd wilt dragen.

Wat zijn de voordelen van Lumineers?

Kostentracker: Lumineers bieden een verscheidenheid aan voordelen die deze fineren zo populair hebben gemaakt:

lumineers kosten

Lumineers zijn erg dun en erg stabiel

- Het is een methode die al decennia lang beproefd en getest is en waarmee de natuurlijke esthetiek van de tanden kan worden hersteld. Dankzij een zeer stabiele lijmtechnologie hoef je niet bang te zijn dat de Lumineers per ongeluk loskomen, ook als je hard bijt. Langetermijnstudies uit de VS laten een houdbaarheid tot 20 jaar zien.

 • Het volledig keramische materiaal is uiterst compatibel.
 • De behandeling is volledig pijnloos en lokale anesthesie is niet nodig. Dit maakt Lumineers uiterst gebruiksvriendelijk, omdat ze ook ideaal zijn voor gevoelige mensen.
 • De flinterdunne shells kunnen zelfs op bestaande bruggen en kronen worden aangebracht.
 • Lumineers zijn zeer geschikt wanneer de glazuurlaag van de tanden erg dun is, wat conventionele preparatie onmogelijk maakt.
 • Lumineers kunnen worden verwijderd zonder enig residu achter te laten, zodat de tanden kunnen worden hersteld naar hun oorspronkelijke vorm en natuurlijke kleur zonder enige schade te vertonen.
 • Met Lumineers kunnen defecte of beschadigde keramische fineren op bruggen of kronen slim worden verborgen. Dit is voor de patiënt vaak veel goedkoper dan het maken van een nieuw kunstgebit.
 • Het gebruikte Cerinate-keramiek is extreem hard. Het vertoont dezelfde mate van slijtage als natuurlijk tandglazuur.
 • De fabrikant geeft 5 jaar garantie. Als u een Lumineer verliest of deze breekt binnen deze periode, ontvangt u gratis een vervanging.

Zijn er nadelen?

Kostentracker: gezondheidsrisico's en beperkingen na de behandeling zijn niet te verwachten. Lumineers hebben echter ook enkele nadelen:

 • Ze kunnen niet op elke tand worden geplaatst. Lumineers kunnen niet worden toegepast op zeer grote of verweven tanden omdat ze niet zouden blijven plakken.
 • Bij verkleurde tanden is het aan te bevelen om minimaal vier, bij voorkeur acht tanden te laten behandelen om een ​​uniform uiterlijk te creëren. Dit is niet goedkoop omdat u de kosten zelf moet betalen.
 • Zeer sterk verkleurde of van nature donkere tanden worden onvoldoende gemaskeerd, omdat de eigen tandkleur door de flinterdunne schalen heen glinstert.
 • Omdat de Lumineers uitsluitend in de VS worden vervaardigd, moet u rekening houden met langere wachttijden dan bij conventionele fineren. Bovendien mogen de trays alleen worden gebruikt door speciaal opgeleide tandartsen die door de fabrikant zijn gecertificeerd. Hierdoor is levering dicht bij huis niet altijd gegarandeerd.

Zijn Lumineers geschikt voor elke patiënt?

lumineers kosten

Kronen moeten worden gebruikt voor ernstige uitlijnfouten

Kostentracker: Lumineers zijn niet altijd geschikt om u te helpen een stralende lach te hebben. De flinterdunne schalen zijn bijvoorbeeld niet geschikt om ernstige uitlijnfouten te verhullen.

Zelfs bij massieve verkleuringen bereikt het fijne materiaal zijn grenzen, omdat deze onaangenaam door kunnen glinsteren. Het iets sterkere fineer is hier de methode bij uitstek.

Als u slechts één tand wilt laten behandelen, is Lumineers niet altijd de juiste beslissing. De flinterdunne schelpen zijn alleen binnen een bepaald bereik te matchen met je eigen tandkleur.

Als u zwaar met uw tanden slijpt, is een cosmetische tandheelkundige behandeling niet geschikt. Door de hoge druk zou de binding teveel worden belast, waardoor de schelpen zouden afschilferen. Onder bepaalde omstandigheden kan een bijtbeschermer helpen. Als u deze regelmatig draagt, kan dit later cosmetische verfraaiing met Lumineers mogelijk maken.

Hoe verloopt de behandeling?

Kostentracker: er zijn meestal twee sessies bij de tandarts nodig voor het inbrengen van Lumineers.

Bij de eerste afspraak:

 • Allereerst is er een tandheelkundig onderzoek en een gedegen consult.
 • Het fineer wordt individueel gepland.
 • Veel tandartsen werken met demonstratiemodellen zodat u zich het resultaat kunt voorstellen.
 • Daarna volgt een impressie van de tanden, op basis waarvan de Lumineers in de VS worden vervaardigd.

Bij de tweede afspraak:

 • Er wordt professionele gebitsreiniging uitgevoerd.
 • De Lumineers worden vervolgens ingebracht en met een speciale lijm op uw eigen tanden bevestigd.

Omdat de Lumineers in de VS worden geproduceerd, zit er ongeveer drie tot vier weken tussen de afspraken.

De Lumineers kunnen alleen worden ingebracht als alle tanden gezond zijn en er geen ernstige ontsteking in de mondholte is. Om deze reden worden eventueel oudere vullingen vervangen en wordt ook bestaande cariës behandeld.

Verhoogt Lumineers de incidentie van gingivitis?

Kostentracker: Door de biocompatibiliteit en het flinterdunne karakter van Lumineers is een naadloze overgang naar het tandvlees gegarandeerd. Dit betekent dat gingivitis bijna onmogelijk is.

Veranderingen in de tandheelkundige zorg zijn niet nodig. Het is echter aangetoond dat een goede mondhygiëne de levensduur verlengt. Dit omvat ten minste jaarlijkse controles.

Onze conclusie: Lumineers zijn 0,3 tot 0,5 millimeter dunne keramische schalen die permanent aan de tanden zijn gehecht. In tegenstelling tot fineer hoeft de tand niet te worden geslepen, wat een zachte en pijnloze behandeling mogelijk maakt. Ze kunnen zelfs op een bestaand kunstgebit worden bevestigd, bijvoorbeeld als het fineer niet meer perfect is. De flinterdunne schelpen zijn een goed alternatief voor beugels, omdat er scheve of misvormde tanden mee kunnen worden verborgen.

De wettelijke ziektekostenverzekering dekt de aanzienlijke kosten echter niet. Aanvullende verzekeringen en particuliere ziektekostenverzekeringen werken ook niet altijd. Kijk daarom vooraf of u kunt verwachten dat de kosten worden gedekt.