Maaimessen slijpen: welke kosten zijn te verwachten?

kosten voor het slijpen van grasmaaiers

Niemand wil natuurlijk omzoomde sneden in zijn tuin - zodra zoiets begint te verschijnen, is het aan de orde van de dag het slijpen van de messen van de grasmaaier - in dat geval zal ook de grasmat permanent worden beschadigd. Het slijpen van de messen van grasmaaiers wordt meestal gedaan door professionele slijpservices. Wij wilden van de cost tracker-experts weten welke kosten hiervoor te verwachten zijn.

Vraag: Wat kost het om de messen van de grasmaaier professioneel te laten slijpen?

Kostentracker expert: in de meeste gevallen is een bedrag van ruim onder de 20 EUR nodig om de messen van de grasmaaier te slijpen.

kosten voor het slijpen van grasmaaiers


Het mes van de grasmaaier moet ongeveer 2 keer per seizoen zijn gesleept.

Dafür erhält man dann einen professionellen Schliff. Bei professioneller Ausführung des Schleifens sollten in den meisten Fällen rund 1 bis 2 Schliffe pro Saison genügen (abhängig von der gemähten Flächengröße und der Häufigkeit mit der gemäht wird, kann das aber auch öfter notwendig sein).

Professionele slijpservices controleren ook de staat van de messen en reinigen, ontroesten en, indien nodig, balanceren ze indien nodig. Deze services zijn in bijna alle gevallen bij het schuren inbegrepen - en zijn ook nodig voor een zuivere snede.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We sturen onze grasmaaiermessen die bot zijn geworden naar een professionele online slijpserviceprovider.

Postprijs
Retourzending vast tarief6.70 EUR
Verwijderen van roest, slijpen, honen van grasmaaimessen15 EUR
Totale kosten inclusief verzendingEUR 21,70

Aangezien er steeds minder professionele slijpserviceproviders ter plaatse zijn en niet alle bouwmarkten een slijpservice hebben, kan het de moeite waard zijn om de messen van de grasmaaier op te sturen.

Vraag: Wat zijn de kosten voor het professioneel slijpen van messen van de grasmaaier?

Kostentracker expert: In de meeste gevallen moet u tussen ongeveer 10 EUR en 20 EUR rekenen voor een volledig herslijpen inclusief honen, ontroesten en schoonmaken van de messen.

Met elektrische grasmaaiers is slijpen meestal iets goedkoper en kan in sommige gevallen zelfs voor minder dan 10 euro worden aangeboden. Benzine grasmaaiers zullen naar verwachting meer kosten, en in uitzonderlijke gevallen kan er tot 25 euro in rekening worden gebracht.

Kleinere beschadigingen (bijvoorbeeld veroorzaakt doordat stenen of het mes in contact komen met stoepranden) worden in de regel tegelijkertijd gerepareerd.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het slijpen van de messen van grasmaaiers afhankelijk?

Kostentracker expert: het volgende is doorslaggevend:

  • de prijsstelling van de aanbieder
  • de individuele inspanning van het slijpen
  • eventuele verzendkosten als u kiest voor een online provider

Vraag: Kunt u het mes van de grasmaaier niet zelf slijpen?

Kostentracker expert: Gezien de lage kosten voor professioneel slijpen is het natuurlijk de vraag of het de moeite waard is.

Met propellermessen is het slijpen over het algemeen geen moeilijke taak - met messen die in de vorm van een spil zijn gerangschikt, is het veel moeilijker. Als gereedschap zijn vijlen (eventueel met aangebrachte krijtcoating voor een nog fijnere verwijdering) en diverse slijpgereedschappen geschikt.

Professionele messenslijpers voor grasmaaiers als hulpstuk voor de boor zijn in gespecialiseerde winkels van ongeveer 5 EURO tot 15 EURO verkrijgbaar.

In de meeste gevallen moet u het echter zonder balanceren stellen en kunt u schade alleen grofweg zelf herstellen. Sterke onbalans in de messen kan ook de schacht beschadigen - als je zoiets opmerkt, moet je het zeker professioneel laten slijpen. Er zijn balanceerkits beschikbaar, maar voor een technisch onberispelijk resultaat heb je een beetje vaardigheid en ervaring nodig om ze te gebruiken.

Vraag: Hoe zit het met robotmaaiers?

kosten voor het slijpen van grasmaaiers


De boodschappers van robotmaaiers moeten vaker zijn geweest.

Kostentracker expert: Bei Mährobotern wird im Allgemeinen empfohlen, die Messersätze in regelmäßigen Abständen komplett zu erneuern. Je nach Intensität der Nutzung sollte das ungefähr alle 4 Wochen bis 6 Wochen geschehen.

De messensets voor robotmaaiers zijn echter niet bijzonder duur, in de meeste gevallen kosten ze minder dan 20 EUR. De kosten voor het vervangen van de messensets zijn onderdeel van de reguliere bedrijfskosten van een robotmaaier, evenals de elektriciteitskosten die je gewoon moet accepteren (en die je vaak vergeet te berekenen). Zelfs robotmaaiers veroorzaken aanzienlijke bedrijfskosten, een professionele tuinonderhoudsdienst is vaak niet zo veel duurder voor kleinere oppervlakken, maar is toch aanzienlijk minder complex.