Wat kost de maatwerkservice?

prijs aanpassen

U heeft een broek gekocht en u beschikt helaas niet over de nodige kennis om uw benen goed in te korten. Na het afvallen wil je het dure pak niet zomaar weggeven, maar het liever laten aanpassen aan je slanke figuur. Een kleermakerij neemt deze en vele andere naaitaken op zich. In het interview weet de kostentracker-expert hoeveel je hiervoor moet betalen.

Wat doet de kleermaker?

Kostentracker: kortom, de kleermaker zorgt voor alle veranderingen en reparaties aan kledingstukken die al zijn genaaid. Dit omvat het veranderen van:

  • Broeken en rokken,
  • Jassen en mantels, blazers en jacks,
  • uitgebreide patchwork,
  • Aanpassing van huishoudtextiel zoals gordijnen en draperieën,
  • Advies over verstandige veranderingsmogelijkheden

Aangezien de vereisten van een kleermaker voor verbouwingen anders zijn dan die van een op maat gemaakte kleermaker, is kleermaker voor verbouwingen een erkend, onafhankelijk trainingsberoep in Duitsland. Vrijwel alle naaitaken worden nu in korte tijd met de naaimachine gedaan, maar dit beroep vereist nog steeds vakkundig handwerk.

Wat kost de verandering door de professional?

Kostencontrole: reparaties en aanpassingen kunnen snel of zeer tijdrovend worden uitgevoerd. Daarom berekent de kleermaker afhankelijk van het kledingstuk dat u wilt verwisselen.

Broek

prijs aanpassen
Broeken worden meestal ingekort.

Door een kapotte broekzak of kapotte ritssluiting hoef je je broek niet meteen in de collectie gebruikte kleding te stoppen. Enkele voorbeelden van de wijzigingen en reparatiewerkzaamheden die de kleermaker kan uitvoeren, vindt u in de onderstaande tabel:

Type wijzigingPrijs vanaf
Inkorten, machinezoom10 EUR
Inkorten met kolfband en handzoomvanaf 18 EUR
Met meerprijs inkortenvanaf 16 EUR
Verander de zitnaadvanaf 22 EUR
Verbond uitbreidenvanaf 30 EUR
Rits vernieuwenvanaf 13 EUR
Vervang binnenzakkenvanaf 10 EUR

Jas, blazer, jas of jas

prijs aanpassen
Vaak worden jassen en jassen ingekort.

Een slecht passende jas vernietigt de algehele positieve indruk van een pak volledig. De kleermaker kan niet alleen de pasvorm aanpassen, hij verkort ook vakkundig de mouwen of vervangt de kapotte rits van de ski-anorak.

Type wijzigingPrijs vanaf
Mouwen inkorten, machinezoom11 EUR
Mouwen inkorten, handzoom15 EUR
Kort de gevoerde mouwen in30 EUR
Rits vervangen30 EUR
Vervang de ritssluiting op een kinderjack18 EUR
Inkorten met voering30 EUR
Dichterbij of verder, met eten30 EUR

Shirt en blouse

Als de snit van de dure zijden blouse niet meer overeenkomt met de huidige mode, hoef je er niet meteen afstand van te doen. De kleermaker kan het silhouet aanpassen en ook andere wijzigingen aanbrengen in de bovenkleding.

Type wijzigingPrijs vanaf
Mouwen inkorten10 EUR
Mouwen inkorten met manchet18 EUR
Naai zijkanten dichter / breder of verander de lijn16 EUR
Verkorten12 EUR
Verkort met een split of een ronde zoom15 EUR

Met de kleermaker kunt u zelfs snel een knoop laten aannaaien. De professional kost ongeveer 2 euro voor dit werk.

Rok en jurk

prijs aanpassen
Bepaalde kleding wordt achteraf vaak aangepast aan de figuur.

Naast het veranderen van de lengte kan de specialist ook de breedte en algehele pasvorm van het kledingstuk aanpassen aan uw figuur.

Type wijzigingPrijs vanaf
Verkorten16 EUR
Inkorten met voering en handzoom23 EUR
Inkorten met voering en split23 EUR
Avondjurk inkorten35 EUR
Naai de voering in20 EUR
Dichterbij of verder19 EUR
Rits vernieuwen15 EUR
Verandering van een trouwjurk50 EUR

Huishoudartikelen

U kent het probleem vast wel: u bent verhuisd en de gordijnen passen niet meer op de nieuwe ramen. Op de maatwerkafdeling worden de afmetingen van de gordijnen en gordijnen aangepast. Hiervoor moet u ongeveer 4 EUR per lopende meter rekenen.

prijs aanpassen
Tafelkleden worden ook vaak verwisseld.

Ook kunt u kostbare tafelkleden of een kapotte ritssluiting in het bedlinnen laten repareren door een specialist. Dergelijke taken worden berekend door de maatwerkafdeling op basis van inspanning. Het uurtarief ligt momenteel tussen 20 en 50 EUR

Houd er rekening mee dat de bovenstaande informatie alleen als richtlijn moet worden beschouwd, aangezien de prijs sterk fluctueert van regio tot regio. Voor zeer complexe werkzaamheden waarbij extra materiaal nodig is, moet u vaak een hoger uurloon verwachten.

Verdraaid en dichtgenaaid: is het zelfs de moeite waard om kleding naar de kleermakerij te brengen?

Kostentracker: aangezien bijvoorbeeld het inbrengen van een ritssluiting of het repareren van een scheur niet erg duur is, is het bijna altijd de moeite waard om gebruik te maken van de kleermakerij als de kleding in goede staat verkeert. De onderdelen zijn na de reparatie weer volledig functioneel en kunnen jarenlang gedragen worden.

Door het uurtarief zijn omvangrijke aanpassingen echter vaak alleen bij dure stukken zinvol.

Laat vooraf de kosten op een rijtje zetten, want ritsen, knopen of apart benodigde materialen zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen. Als u het kledingstuk snel weer nodig heeft, kijk dan of de expresdienst extra kosten met zich meebrengt.

Hoe gaat de verandering?

prijs aanpassen
De verandering hangt altijd af van wat er precies moet gebeuren.

Kostentracker: dat hangt af van wat er moet worden gewijzigd. Als bijvoorbeeld alleen de ritssluiting veranderd hoeft te worden, breng de broek of jas dan naar de kleermaker, kies een geschikte sluiting en bespreek hoeveel de reparatie gaat kosten.

Als de pasvorm moet worden veranderd, zal de professional u vragen het kledingstuk aan te trekken. Hij markeert de volheid of lengte of noteert waar stof uit de naden moet worden gelaten. Wanneer u het item oppakt, moet u het even weer aantrekken om te zien of het zitje nu aan uw eisen voldoet. Als dit niet het geval is, kan een nieuwe aanpassing nodig zijn. Deze service is meestal bij de prijs inbegrepen.