Wat kost magnetische therapie?

magneettherapie kosten

Deze natuurgeneeskundige vorm van therapie geniet een toenemende populariteit. De kunstmatig opgewekte magnetische stromen kunnen pijn verlichten, ontstekingen beteugelen, celfuncties normaliseren en zo genezing bevorderen. In het volgende gesprek kom je niet alleen te weten wat de magneetveldtherapie kost, maar ook welke voordelen de procedure oplevert en of er bijwerkingen zijn.

Welke kosten moet ik betalen voor de magneetveldtherapie en draagt ​​de zorgverzekeraar hieraan bij?

Kostentracker: hoe hoog de kosten voor de behandeling zijn, hangt af van:

 • de indicatie,
 • de duur
 • evenals de frequentie van aanvragen.
Kunstkosten
Individuele sessie15-30 EUR
volledige behandeling (10 tot 15 sessies)150 - 450 EUR

Magnetische veldtherapie wordt door veel artsen als pure IGeL-service aangeboden, wat betekent dat de wettelijke ziektekostenverzekeraars niet bijdragen in de kosten. Dit geldt ook als wettelijk verzekerden zich laten behandelen bij een alternatieve geneesheer.

Heeft u een aanvullende verzekering of bent u particulier verzekerd, dan kunt u mogelijk een subsidie ​​krijgen. Om niet voor onaangename verrassingen te staan, dient u vooraf contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij en deze te laten bevestigen dat de kosten worden gedekt. Als alternatief kunt u het reglement vinden in de kleine lettertjes van de verzekeringspolis.

Hoe werkt magnetische therapie?

Kostentracker: tal van processen in het lichaam zijn gebaseerd op elektrische processen, bijvoorbeeld de hartslag en veel metabolische processen. Elektrische ladingen werken ook in elke cel. Als deze verstoord zijn, kunnen ze eventueel opnieuw worden uitgelijnd en genormaliseerd met behulp van magnetische veldtherapie.

Welke toepassingsgebieden zijn er?

Kostentracker: Magnetische veldtherapie is bijzonder succesvol bij de behandeling van ontstekingen en pijn en als ondersteunende methode voor botletsel.

Andere toepassingsgebieden zijn:

magneettherapie kosten

Magnetische therapie wordt veel toegepast bij reuma en doorbloedingsstoornissen.
 • Versterking van het immuunsysteem,
 • Spinale ziekten,
 • Migraine,
 • Reuma,
 • Bloedsomloopstoornissen,
 • Stofwisselingsziekten.

Wie gebruikt magnetische veldtherapie?

Kostentracker: niet alleen natuurgenezers zijn overtuigd van de effectiviteit van deze behandeling. Ook

 • Fysiotherapeuten,
 • Chirurgen
 • evenals schoolartsen uit een breed scala van specialistische gebieden

gebruik deze procedure met succes.

Hoe wordt de therapie uitgevoerd?

magneettherapie kosten

Er zijn verschillende methoden voor magnetische therapie.

Kostentracker: de arts zal u eerst vragen om in een ontspannen houding op een stoel of op een bank te gaan zitten. De therapeut legt een magnetisch kussen, een magnetische mat of magnetische spoelen op het lichaamsdeel dat u problemen bezorgt. De intensiteit wordt individueel aangepast. De duur van de behandeling is afhankelijk van de symptomen.

Mijn dokter raadt deze therapie aan. Hoe is de effectiviteit?

Kostentracker: helaas is dit nog niet duidelijk gedocumenteerd. Sommige klinische gegevens tonen aan dat magnetische therapie pijn kan verlichten. De omvang van de onderzoeken was echter nog te klein om de doeltreffendheid ervan wetenschappelijk te bewijzen.

Let op: er zijn veel vrij verkrijgbare magnetische veldapparaten op de markt die grote voordelen beloven. Deze dient u alleen in overleg met uw arts aan te schaffen en te gebruiken, omdat het effect niet altijd gegarandeerd is.

Zijn er risico's?

Kostentracker: Ernstige bijwerkingen van deze procedure zijn niet te vrezen. Af en toe melden patiënten een licht tintelend gevoel of een gevoel van warmte, maar dit verdwijnt na gebruik.

Veel artsen raden af ​​om direct na de behandeling te rijden of machines te bedienen.

Zijn er contra-indicaties?

magneettherapie kosten

Magnetische veldtherapie wordt niet aanbevolen voor mensen met een pacemaker.

Kostentracker: magneetveldtherapie is niet geschikt voor patiënten die een pacemaker dragen. Het magnetische veld kan de besturingselektronica en daarmee de functie van het apparaat verstoren.