Wat kost een professionele manicure?

manicure prijzen

In ons professionele en privéleven ligt de focus bij veel van wat we doen op de handen. Naast de sympathieke glimlach zijn ze dan ook cruciaal voor een positieve eerste indruk. Handverzorging in de nagelsalon wordt echter ook gebruikt voor persoonlijke wellness en ontspanning. De kostentracker-expert weet wat dit kost en hoe de behandeling werkt.

Welke kosten moet ik verwachten?

Kostentracker: Hoeveel u precies aan de manicure moet uitgeven, hangt af van de regio waarin u woont en van de individuele berekening van de studio. Er zijn ook speciale wensen zoals het aanbrengen van nagellak of het maken van kunstnagels.

Kunstprijs
Klassieke manicure25 tot 40 EUR
Nep nagels40 tot 60 EUR

Het loont de moeite om de prijzen van de nagelstudio's in de buurt te vergelijken. Let echter ook op kwalitatieve verschillen.

Wat doet manicure?

Kostentracker: Manicure is de cosmetische verzorging van handen en nagels. De term is afgeleid van de Latijnse woorden “Manus” (hand) en “Cura” (zorg).

manicure prijzen

De manicure bestaat uit verschillende stappen.

De cosmetische behandeling is als volgt:

  • Eerst worden de handen gedesinfecteerd.
  • De vingernagels worden ontdaan van oude nagellak en vuil.
  • Daarna kunt u uw handen baden in warm water met voedende toevoegingen.
  • Hierdoor kan de nagelriem eenvoudig en volledig pijnloos worden teruggeduwd.
  • Vervolgens snijdt de schoonheidsspecialiste de vingernagels af en vijlt ze in vorm.
  • Ten slotte wordt er handolie in de huid gemasseerd en indien gewenst wordt nagellak aangebracht.

Wat is French manicure?

manicure prijzen

Vingernagels met lichte uiteinden worden French Nails genoemd.

Kostentracker: deze vorm van handverzorging vindt zijn oorsprong in het 18e-eeuwse Frankrijk. Destijds was het in de mode om de toppen van de vingernagels helder te schilderen om het vuil onder de nagels te verbergen. Deze witte nageltips op natuurlijk gekleurde vingernagels zijn nog steeds trendy vanwege hun verzorgde uiterlijk. Met een French manicure kun je je eigen nagels mooier maken, kunstnagels zijn hiervoor niet nodig.

Kan ik de nagelverzorging zelf doen?

manicure prijzen
Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met de manicure.

Cost tracker: Als er geen nagelproblemen zijn, kunt u de nagelverzorging natuurlijk thuis doen. Het is belangrijk dat u gereedschappen gebruikt die zacht zijn voor de nagels, zoals zand- of glasvijlen.

De stappen zijn identiek aan die van de professionele manicure. Geleid de nagelvijl a.u.b. slechts in één richting en met korte bewegingen en breng zo de nagels in de gewenste vorm.

Waarom is reinheid zo belangrijk in de nagelsalon?

Kostentracker: Als de nagelsalon niet hygiënisch werkt, bestaat het risico op langdurige infecties. Als de nageldesigner bijvoorbeeld niet voor elke klant een vers bestand gebruikt, kunnen dermatofyten koloniseren. Dit zijn schimmels die vanaf de rand van de nagel draadvormig in de nagel groeien.

Als uw eigen nagels opgevuld moeten worden, moeten deze eerst dunner geschuurd worden. Een eerder gebruikte vijl kan als gevolg van deze behandeling een pijnlijke ontsteking van het nagelbed veroorzaken, die zeer hardnekkig is.

Laat daarom de schoonheidsspecialiste u het hygiëne- en competentiecertificaat tonen voor uw eerste bezoek en let goed op de netheid van de studio.