Laat een marterbescherming installeren: u moet deze kosten berekenen

Marten-bescherming-geïnstalleerd-kosten

Iedereen die bezoek heeft gehad van een marter en zelf de reparatiekosten heeft moeten dragen, gaat vaak op zoek naar oplossingen om toekomstige schade te voorkomen. Dit is ook aan te raden omdat iedereen die ooit een marter in de motorruimte van het voertuig heeft gehad, dit zeer snel weer zal gebeuren. In ons interview wilden we van de cost tracker-experts weten welke oplossingen er voor marterbescherming beschikbaar zijn en welke kosten daarvoor te verwachten zijn.

Vraag: Wat helpt tegen marterbeschadiging - en welke kosten mag u verwachten?

Kostentracker-expert: voorkomen is altijd een goed idee, zelfs als het vroeg wordt ontdekt schade veroorzaakt door marters is niet te duur. Het probleem zit 'm in het feit dat marters enerzijds steeds weer teruggaan naar hun gebruikelijke plekken en de aangebrachte geursporen maken dat een voertuig dat door de marter is bezocht ook erg aantrekkelijk is voor andere marters.

Marten-bescherming-geïnstalleerd-kosten
Er zijn verschillende mogelijkheden om marter af te weren.

Er zijn veel verschillende oplossingen om marters weg te houden of te verdrijven - van eenvoudige huismiddeltjes tot complexe hightechoplossingen die permanent in het voertuig zijn geïnstalleerd.

De kosten variëren van een paar euro tot 500 euro en meer. Vaak worden meerdere methoden met elkaar gecombineerd om schade aan de marter in de motorruimte veilig uit te sluiten.

Sample kosten

We hebben onlangs een marterschade aan onze auto gehad en willen nu zeker weten dat dit niet meer gebeurt. Na een grondige reiniging van het motorcompartiment om de aanwezige geursporen van de marter te verwijderen, hebben wij een zogenaamde "Marderschreck" laten plaatsen door een aanbieder. Bovendien reinigen we de gebruikelijke parkeerplaats van ons voertuig van bestaande geursporen om geen nieuwe marters aan te trekken.

Postprijs
Motorreiniging45 EUR
Martenangst inclusief professionele installatie249 EUR
Spray voor het verwijderen van geurmarkeringen29,80 EUR
Totale kosten van maatregelen ter verdediging van de marter323,80 EUR

De hier getoonde kosten zijn zeer complexe en vooral dure preventieve maatregelen ter bescherming van de marter. Afhankelijk van de gekozen beschermingsmaatregelen kan dit ook goedkoper zijn.

Vraag: Welke algemene oplossingen zijn er voor marterbescherming en wat kosten deze?

Kostentracker-expert: er zijn in principe verschillende verstandige benaderingen van marterbescherming. Dit varieert van geurbestrijding tot ultrasone apparaten en apparaten die met hoogspanning werken en de marter een pijnlijke elektrische schok geven als hij probeert door te dringen.

Eenvoudige en goedkope controlemethoden

Marten-bescherming-geïnstalleerd-kosten
Met behulp van geurspray kun je de marter wegjagen.

De goedkoopste optie zijn geurverdedigingsmethoden. Met behulp van geurschijven en sprays wordt een geur gecreëerd die erg onaangenaam is voor de marter, die het dier zou moeten verdrijven en weghouden. De kosten beginnen bij ongeveer 15 EUR, geurschijven kunnen ook zelf worden bevestigd. Voordat u dit doet, is het zinvol om een ​​geurvlekverwijderaar te gebruiken, die ongeveer hetzelfde kost, om de bestaande geurvlekken van het voertuig te verwijderen om geen nieuwe marters aan te trekken. Het effect is echter beperkt en verdwijnt na verloop van tijd.

Puur mechanische bescherming van de kabels en slangen is ook een kosteneffectieve oplossing, speciale beschermingsslangen kosten tussen ongeveer 3 EUR en 20 EUR per lopende meter, maar ze voorkomen slechts in beperkte mate een marterbeet - op een gegeven moment zijn ze ook doorgeknaagd en kan die kabel onbeschermd zijn.

Ultrasone en hoogspanningsbeveiligingen met ingebouwde

Marten-bescherming-geïnstalleerd-kosten
Ultrasone apparaten kunnen op de auto-accu worden aangesloten.

Apparaten die ultrasone frequenties uitzenden die onaangenaam zijn voor de marter, evenals apparaten die met hoogspanning werken (vergelijkbaar met een schrikdraad), werken betrouwbaar. Als ze correct en professioneel worden toegepast, kunnen ze zeer effectief zijn. Echografieapparaten op batterijen zijn beschikbaar van ongeveer 60 EUR tot 70 EUR, ultrasone toestellen voor aansluiting op de voertuigaccu kosten vanaf ongeveer 50 EUR per m², maar er zijn ook kosten. Indien nodig moeten meerdere apparaten worden geïnstalleerd om alle delen van de motorruimte akoestisch te bedekken. Dan zijn er de installatiekosten.

Apparaten voor hoogspanningsbeveiliging kosten tussen ongeveer 120 EUR en 200 EUR afhankelijk van de versie, en ook hier komen de kosten voor professionele installatie bij.

Inclusief installatie kosten beide methoden ongeveer € 150 tot € 250, met bijzonder hoogwaardige apparaten of complexe installatie, mogelijk zelfs iets hogere kosten.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van marterbeschermers?

Marten-bescherming-geïnstalleerd-kosten
De kosten van marterbescherming zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • welke kosten worden gemaakt voor de voorbereidende werkzaamheden (motorreiniging, verwijderen geursporen)
  • of u nu werkt met geurafweer of mechanische bescherming
  • of er ultrasone of hoogspanningsapparatuur is geïnstalleerd
  • welk apparaattype wordt gebruikt
  • welke installatiekosten in elk individueel geval worden gemaakt