Professionele matrasreiniging: welke kosten zijn te verwachten?

matras schoonmaakkosten

Bij alle matrassen waarvan de hoezen niet gemakkelijk kunnen worden verwijderd en gewassen, dient u de matras regelmatig professioneel te laten reinigen. De kosten hiervan betalen zich op de lange termijn terug - en niet alleen voor mensen met een allergie. We spraken in ons interview met de cost tracker-expert over hoe duur een professionele matrasreiniging is en wat de reguliere schoonmaakkosten zijn.

Vraag: Hoe duur is het om een ​​matras professioneel te laten reinigen?

Kostentracker-expert: als het gaat om matrasreiniging, zijn er mobiele schoonmakers op locatie en ophaal- en bezorgservices. In beide gevallen zijn de kosten relatief vergelijkbaar.

Afhankelijk van de breedte, het aantal te reinigen matrassen en de aanbieder, moet u rekening houden met kosten van 40 EUR tot 80 EUR per matras, met zeer brede matrassen en dubbele matrassen (160 cm tot 200 cm breedte) ook tot 120 EUR.

Afhankelijk van de aanbieder kunnen er ook reiskosten of ophaal- en bezorgkosten zijn (meestal bij langere reizen buiten de directe omgeving). Als u meerdere matrassen laat reinigen, zijn er kortingen en bij veel aanbieders staffelprijzen.

Omgekeerd kan voor individuele aanbieders ook een minimumwaarde per bestelling gelden, die u dan in ieder geval moet betalen, ongeacht hoeveel (enkele) matrassen u heeft schoongemaakt.

Sample kosten

Wij laten onze twee matrassen (100 cm x 200 cm) en onze kinderen twee matrassen (70 cm x 140 cm) ter plaatse schoonmaken. Aangezien de aanbieder maar een paar kilometer bij ons vandaan is, zijn er geen reiskosten.

Postprijs
Matrasreiniging, totale breedte tot 350 cm124 EUR
Reiskosten0,00 EUR (korte afstand)
Totale schoonmaakkosten ermee124 EUR
Daarom geëxtrapoleerde kosten per matras31 EUR

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de prijzen van een relatief goedkope aanbieder die de prijzen spreidt op basis van de totale breedte van de matrassen. Vanwege de nabijheid van de provider (

Vraag: Hoe duur is professionele reiniging per matras - en wat zijn de reguliere kosten?

Kostentracker-expert: afhankelijk van het aantal en de grootte van de matrassen, bedragen de kosten meestal tussen 40 EUR en 80 EUR per matras.

Het wordt sterk aangeraden om deze elk jaar schoon te maken, zodat de kosten overeenkomen met de te verwachten jaarlijkse kosten. Mensen met allergieën zouden matrassen vaker moeten laten schoonmaken - dit brengt hogere kosten met zich mee.

Kostenvoordeel met afneembare hoezen

matras schoonmaakkosten
Matrassen met afneembare hoes zijn heel gemakkelijk schoon te maken.

Als regelmatig schoonmaken gepast lijkt, is het misschien de moeite waard om matrassen met afneembare hoezen te kopen. De matrashoes kan vervolgens gemakkelijk en zonder kosten in de wasmachine gewassen worden. Dit scheelt veel schoonmaakkosten in relatie tot de levensduur van de matras.

Eigen tussentijdse reiniging van de matras

Tussendoor moeten matrassen keer op keer worden omgedraaid en regelmatig grondig worden geventileerd en gestofzuigd. Dit vermindert ook de vervuiling van de matras. Matrasbeschermers en hoezen kunnen ook helpen om de vervuiling van een matras zonder afneembare hoes aanzienlijk te verminderen. Beschermers en kussens kun je meestal zelf wassen en zo voor meer hygiëne in bed zorgen.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor matrasreiniging in het algemeen afhankelijk?

matras schoonmaakkosten
Het reinigen van matrassen is afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • welke aanbieder de opdracht krijgt
  • welke prijzen gelden voor de betreffende aanbieder
  • of er een minimale bestelwaarde is voor schoonmaak
  • hoeveel matrassen van welke maat kunnen er tegelijk worden schoongemaakt
  • of reiskosten (reis of afhalen en bezorgen forfaitair) in rekening worden gebracht en in welk bedrag (meestal afhankelijk van de afstand)
  • of het nu gaat om een ​​schoonmaak in de commerciële ruimte (hotel, pension, gehuurd vakantieappartement, etc.)

Veel aanbieders hebben verschillende prijzen of gedifferentieerde prijzen voor commerciële schoonmaak.