Meubelmontage: kosten voor professionals

kosten voor het maken van meubels

Als u uw meubels niet zelf wilt monteren, heeft u meestal tal van mogelijkheden voor professionals om het te doen. Afhankelijk van wie u inhuurt, kunnen de kosten echter sterk variëren. Onze vraag aan de cost tracker experts was dan ook in welk gebied de kosten voor professionele meubelmontage verhuizen.

Vraag: Wat kost het om meubels te laten monteren?

Kostentracker-expert: dat hangt grotendeels af van welke provider u inhuurt. Rekeningen worden ook anders gefactureerd, afhankelijk van de aanbieder: ofwel volgens vaste tarieven of uurtarieven.

De goedkoopste montagediensten die afhankelijk zijn van getalenteerde studenten kosten vanaf ongeveer 12 euro per uur. Professionele montagespecialisten en timmerlieden zijn meestal duurder in termen van kosten - hier kunt u ongeveer 30 EUR tot 60 EUR per uur uitgaan voor de montagediensten.

kosten voor het maken van meubels

De kosten voor de constructie worden als vast tarief of per uur in rekening gebracht.

Als u betaalt volgens vaste tarieven, moet u tussen ongeveer 30 EUR en 80 EUR rekenen voor montage voor kleine meubelstukken zoals tafels en ladekasten, maar voor grote kasten kosten ze meestal 150 tot 200 EUR sterk> Montagekosten.

Voor keukens en badkamers zijn er vaak andere prijzen die beduidend hoger liggen. Meubelwinkels bieden ook de meubelmontage samen met de levering van de meubels aan tegen verschillende vaste tarieven.

Sample kosten

We kochten een nieuwe eettafel, twee ladekasten en een enkele kleerkast voor de kinderkamer en hebben deze laten monteren door een montagepartner van de meubelwinkel.

Postprijs
Montage flat rate eettafel24 EUR
Forfaitaire montage enkele kleerkast (klein)54 EUR
Montage forfaitaire ladekast 130 EUR
Montage forfaitaire ladekast 230 EUR
Totale kosten ermee138 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op de prijsstelling van een individuele montageservice als partner van een meubelzaak. De installatiekosten bij andere aanbieders, zelfs bij vergelijkbare meubels, kunnen ook variëren.

Vraag: In welke prijsklasse zijn de montagekosten voor professionele aanbieders in het algemeen?

Kostentracker-expert: dat hangt altijd af van de individuele montage-inspanning van de individuele meubels.

Bij providers die vaste tarieven hanteren, kunt u voor de meeste eenvoudig te monteren kleine meubelstukken tussen de 30 EUR en 80 EUR kosten berekenen. Complexere samenstellingen, zoals een hoogslaper of een grote kledingkast, kosten meestal tussen ongeveer 80 EUR en 200 EUR.

Als u uurtarieven gebruikt, moet u voor professionals tussen ongeveer 30 EUR en 60 EUR per uur rekenen. Studenten als opstarthelpers die worden bemiddeld door bepaalde platforms, kosten doorgaans aanzienlijk minder, de kosten zijn vaak slechts rond de 12 tot 15 euro per uur.

Kosten voor montage van keukens en badkamers

kosten voor het maken van meubels

De constructie van keukens is meestal erg duur.

Vooral voor keukens worden steeds hogere prijzen in rekening gebracht. In veel gevallen wordt een forfaitair bedrag in rekening gebracht op basis van de lengte van het keukenblok, de kosten liggen meestal tussen de 150 EUR en 250 EUR per lopende meter keukenblok. De bijkomende ontmanteling van een bestaande oude keuken wordt dan meestal ook aangerekend, de bijkomende kosten voor het ontmantelen van de oude keuken bedragen meestal tussen ongeveer 80 EUR tot 150 EUR per lopende meter.

Voor providers die rekenen op basis van de bestede tijd, liggen de prijzen voor professionals op het gebruikelijke niveau van ongeveer 30 EUR tot 60 EUR per uur, maar hogere kosten zijn te verwachten, vooral bij het opzetten van de keuken . Als de keuken door de timmerman wordt geïnstalleerd en er bezuinigingen en aanpassingen nodig zijn, wordt meestal een extra (laag) vast tarief per snede in rekening gebracht.

Ook bij het plaatsen van badkamermeubels gelden vaak speciale tarieven bij vaste tarieven.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor meubelmontage door een vakman afhankelijk?

kosten voor het maken van meubels

De prijs voor de meubelmontage hangt voornamelijk af van het feit of u een vast tarief of per uur wordt gefactureerd.

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • wie krijgt de bouw in opdracht (opbouw door meubelzaak, timmerman, gratis montage, platforms die studenten regelen)
  • welke individuele bouwinspanning er is
  • of het nu wordt gefactureerd volgens tijd of volgens vaste vaste tarieven
  • of indien nodig een gunstig vast tarief kan worden onderhandeld
  • welke extra kosten in rekening worden gebracht in de loop van de constructie (bijv. montagemateriaal, adaptieve sneden of sneden door de timmerman, etc.)

Een vergelijking van verschillende aanbiedingen vooraf is zeker de moeite waard. In het geval van aanbieders die rekenen volgens de benodigde tijd, dient ook een schatting te worden gevraagd van de benodigde tijd naar het oordeel van de aanbieder.