Meubelmontageservice: wat zijn de kosten?

servicekosten meubelmontage

Niet iedereen is een begenadigd doe-het-zelver en het monteren van meubels is vaak ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Om deze reden worden vaak montagediensten aangeboden voor de gekochte meubels. In ons interview bespreken we met de cost tracker-experts hoe duur het in de praktijk is om meubels professioneel te monteren.

Vraag: Wat kost het om meubels te laten monteren?

Kostentracker-expert: elke provider heeft natuurlijk zijn eigen prijzen. Er zijn ook vrij actieve, provideronafhankelijke installatiediensten die kunnen worden geboekt. Bij verhuizingen die worden uitgevoerd door een verhuisbedrijf wordt vaak ook een optionele montage- en demontageservice aangeboden, die ook kan worden gebruikt.

De montage is in het algemeen bijzonder duur voor inbouwkeukens - hier moet je vaak 150 à 250 EUR per lopende keukenmeter voor de volledige montage berekenen, een oude keuken moet eerst gedemonteerd en afgevoerd worden, kom maar terug ongeveer 80 EUR tot 150 EUR per lopende meter .

servicekosten meubelmontage
De montage van de badkamer dient altijd door een specialist te worden uitgevoerd.

Ook voor badkamermeubels worden vaak hogere prijzen in rekening gebracht, die meestal beginnen bij rond de € 50 tot € 80, zeker als een extra aansluiting op de bestaande waterleidingen nodig is, kan dit ook aanzienlijk duurder zijn.

Bij kleine meubelstukken daarentegen zijn de montageprijzen vaak vele malen goedkoper; voor het monteren van een eettafel of een eenvoudige ladekast betaal je vaak maar rond de 25 à 40 euro sterk> van gratis providers.

Individuele aanbieders regelen ook studenten voor de montage van meubels die het montagewerk overnemen vanaf ongeveer 12 EUR per uur. Voor montagespecialisten mag u echter ongeveer 30 EUR tot 40 EUR per uur verwachten.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Sample kosten

We hebben bij IKEA een complete badkamer met wastafelmeubel inclusief wastafel, spiegelkast en hoge kast gekocht voor een waarde van 806 EUR en hebben deze laten leveren en installeren.

Postprijs
Standaard badkamerinstallatie tegen een vast tarief39 EUR
een extra 25% van de waarde van de goederen201.50 EUR
Aansluiting op bestaande wateraansluitingen bij gelijktijdige badkamerinstallatie39 EUR
Totale montagekosten ermeeEUR 279,50

De hier getoonde kosten hebben betrekking op de kosten van badkamermontage door IKEA voor een bepaalde waarde van goederen. De kosten in andere gevallen kunnen ook variëren.

Vraag: In welke prijsklasse zijn de kosten voor montagediensten?

Kostentracker-expert: In veel gevallen worden assemblages tegen vaste tarieven aangeboden, bijvoorbeeld van de provider TaskRabbit. Voor kleine meubels die weinig montagewerk vergen, liggen de kosten tussen ongeveer 30 EUR tot 70 EUR, maar voor grotere meubels zoals een 2 m brede slaapkamerkast kan dit ook kosten. 160 EUR tot 180 EUR be strong>.

Professionele montagediensten die werken met montagespecialisten rekenen vaak EUR 30 tot EUR 40 per uur, aansluitwerkzaamheden (elektriciteit, water) worden vaak extra gefactureerd.

Degenen die afhankelijk zijn van studentintermediairs, kunnen doorgaans lagere kosten verwachten vanaf ongeveer 12 EUR per uur.

Keuken en badkamer

servicekosten meubelmontage
De keukenmontage is meestal iets duurder.

De prijzen voor keukens en badkamers zijn doorgaans aanzienlijk hoger. Bij het installeren van de keuken is de facturering meestal gebaseerd op lopende keukenmeters, u moet rekenen tussen ongeveer 150 EUR en 250 EUR per lopende meter.

Voor de badkamer gelden meestal ook hogere prijzen, maar deze kunnen per aanbieder verschillen.

Vraag: Waar zijn de instelkosten van afhankelijk?

Kostentracker-expert: in principe is het volgende doorslaggevend:

  • welke aanbieder de montage uitvoert (meubelzaak, zelfstandige montageproviders, studenten)
  • of er keukens, badkamers of woonkamermeubels moeten worden geïnstalleerd
  • de individuele montage-inspanning
  • of de afrekening is gebaseerd op lopende meters (bijv. keuken) of op de benodigde tijd (uurtarieven)

Vraag: Wat kost het om meubels te monteren bij IKEA?

servicekosten meubelmontage
Ikea biedt een goedkope montageservice.

Kostentracker-expert: IKEA hanteert eigen prijzen voor installatiekosten. Waar beschikbaar werken wij samen met de provider TaskRabbit. De montage van klein meubilair begint hier bij 24 euro, voor dressoirs en hoogslapers moet je ongeveer 50 tot 80 euro montagekosten rekenen, de montagekosten voor kleerkasten zijn afhankelijk van de grootte tussen de 50 en 180 euro.

IKEA zet keuken- en badkamermeubels altijd zelf in elkaar, voor de montage van de keuken is 239 euro per strekkende meter keukenblok nodig en 129 euro voor de demontage van de bestaande keuken.

Bij badkamermeubels speelt de prijs van de aangekochte goederen een rol in de montagekosten: de basisprijs van 39 EUR voegt 25% toe aan de waarde van de aangekochte meubelen. Als er ook een wateraansluiting nodig is, komt er 39 euro bij; als er geen complete badkamerinstallatie wordt uitgevoerd, rekent IKEA 79 euro voor de wateraansluiting.

Alleen als er individuele speciale oplossingen nodig zijn (bijv. Speciale bezuinigingen op locatie) worden naast de vaste tarieven ook op uurbasis in rekening gebracht.