Wat kost microblading?

microblading kosten

Terwijl zo smal mogelijke wenkbrauwen een paar jaar geleden nog in zwang waren, willen veel vrouwen nu natuurlijk opvallende wenkbrauwen zoals supermodel Cara Delevingne. Maar niet iedereen is hiermee gezegend en moet met allerlei hulpmiddelen verbeteren om dit optische effect te bereiken. In een interview met de cost tracker-expert maken we duidelijk wat microblading kost. In dit artikel vindt u ook interessante informatie over dit onderwerp.

Wat is microblading?

Kostentracker: de technische term microblading verwijst naar een natuurlijk ogende permanente make-up voor de wenkbrauwen. De pigmentatie bij deze methode, die afkomstig is uit Azië en nog vrij nieuw is in de westerse wereld, wordt uitgevoerd met een zeer nauwkeurig apparaat met veel fijne naalden op een rij. Dit wordt het mes genoemd en gaf de technologie zijn naam.

microblading kosten
U kunt uw wenkbrauwen vormgeven met microblading.

In tegenstelling tot conventionele permanente make-up wordt er geen machine gebruikt, maar wordt de kleur handmatig in de huid aangebracht. Zelfs individuele haren kunnen filigraan worden getekend. Het resultaat is van nature mooi en door de zeer fijne lijntjes nauwelijks van echt haar te onderscheiden. Een ander verschil met permanente make-up is de lagere penetratiediepte van de pigmenten, die slechts 0,6 tot 1,2 millimeter bedraagt. Dit voorkomt dat de lijnen vervagen.

Wat kost microblading?

Kostentracker: de methode is iets duurder dan het tatoeëren van de wenkbrauwen met permanente make-up. De prijs van de eerste behandeling is echter inclusief de eerste afspraak en de vervolgbehandeling.

Kostenoverzichtprijs
Eerste behandeling400 - 700 EUR
Vernieuwing na ongeveer twee jaar150 - 250 EUR

De bovenstaande prijzen kunnen echter slechts worden gezien als een globale richtlijn, aangezien elke studio afzonderlijk rekent.

microblading kosten
Microblading is vaak niet goedkoop.

Zoek je op internet naar een instelling die deze methode aanbiedt, dan kom je ook veel goedkopere aanbieders tegen. Voorzichtigheid is hierbij geboden, aangezien deze techniek veel vaardigheid en ervaring vereist. Blijkbaar kunnen koopjesaanbiedingen helaas, net als bij Daniela Katzenberger een paar jaar geleden, uitlopen op een onaantrekkelijke ramp.

Welke methoden zijn er?

Kostentracker: aangezien dit proces al meer dan 20 jaar op de markt is, zijn er verschillende methoden ontwikkeld:

KunstUitleg
Klassiek microbladingFijne lijntjes worden in de huid geprikt. Kleur wordt vervolgens aangebracht. Na enkele minuten inwerktijd wordt overtollige verf weer verwijderd.
Diamant microbladingDeze methode werkt goed voor mensen met een lichte huid en mensen met een droge huid. Met behulp van een kleine diamant kan je heel precies en minder intens werken qua kleur.
CombinatiemethodeHier wordt de diamanttechniek gebruikt in de meer delicate gebieden boven de ooghoek, terwijl de boog meer wordt benadrukt met de klassieke methode.

Hoe verloopt de behandeling?

Kostentracker: reken ongeveer twee uur af voor de sessie. Allereerst krijgt u uitgebreid advies, want de verfraaiing moet perfect aansluiten bij uw type, gezichtsvorm en uw individuele wensen.

Het gaat als volgt verder:

  • De nieuwe vorm van de wenkbrauwen wordt gemeten en getekend. Iedereen heeft een andere botstructuur en individuele gezichtsuitdrukkingen, daarom zijn de wenkbrauwen nooit precies symmetrisch. Bij de nieuw ontworpen wenkbrauwen wordt hier ook rekening mee gehouden.
  • Met de draadtechniek wordt uw eigen voorhoofd gevormd en verfijnd.
  • De kleurpigmenten die passen bij uw type worden vervolgens verwerkt met het handmatige mes. De lijnen zijn haarfijn, zodat een verschil met het echte haar nauwelijks te zien is.

Na de behandeling krijgt u een speciaal verzorgingsproduct voor de wenkbrauwen dat u gedurende ongeveer tien dagen meerdere keren per dag moet gebruiken. Dit voorkomt dat korstjes zich ophopen, waardoor overtollige kleur van de huid wordt getrokken. Wees niet ongerust als het resultaat er in het begin erg intens uitziet. De kleur zal oplichten tijdens de komende twee weken.

Hoe vind ik de perfecte kleur?

Kostentracker: uw schoonheidsspecialiste zal u hierover ook gedetailleerd advies geven. Welke tint er harmonieus uitziet, hangt voornamelijk af van de structuur, haarkleur en toon van je huid.

Heeft de behandeling bijwerkingen?

Kostentracker: wees niet ongerust als het resultaat aanvankelijk veel intenser lijkt dan gewenst. De kleur wordt binnen twee weken lichter en zou dan de perfecte tint moeten zijn die bij je wenkbrauwen past.

microblading kosten
Microblading heeft meestal geen grote bijwerkingen.

Direct na het microbladeren kan het wenkbrauwgebied enigszins rood en licht gezwollen zijn. Deze normale bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar uur. Na ongeveer vijf dagen kunnen de wenkbrauwen jeuken en wat schilferen als gevolg van het genezingsproces. U moet de zon, het solarium en de sauna tot tien dagen na de behandeling vermijden.

Wat gebeurt er tijdens de vervolgbehandeling?

Kostentracker: kostencontrole: ongeveer veertig tot zestig procent van de geïntroduceerde kleurpigmenten vervaagt na de eerste sessie. Om deze reden worden de wenkbrauwen na ongeveer vier weken opnieuw getraceerd en indien nodig geïntensiveerd. Bij deze afspraak kan de deskundige ook uw correctieverzoeken in behandeling nemen.

Afhankelijk van de conditie van de huid kan een derde behandeling nodig zijn totdat het resultaat perfect is.

Hoe lang blijft microblading zichtbaar?

microblading kosten
Hoe lang het microblading eigenlijk duurt, hangt ook af van uw gewoonten.

Kostentracker: Microblading duurt tussen een en anderhalf jaar. Bepalend voor de duurzaamheid zijn de persoonlijke stofwisseling en de textuur van de huid. De experts onderscheiden de huidtypes in vettig of droog. Omdat een vette huid de pigmenten sneller opneemt, duurt het microblading in dit geval slechts tussen de acht maanden en een jaar. Bij een droge huid blijft het resultaat tot wel anderhalf jaar, in uitzonderlijke gevallen zelfs twee jaar zichtbaar.

Als je van de zonnebank houdt of regelmatig naar de sauna gaat, vervagen de wenkbrauwen die in de huid zijn gebracht sneller. Zelfs actieve atleten moeten verwachten dat de levensduur van microblading wordt verkort. Het zweet dat regelmatig stroomt tijdens het sporten is hiervoor verantwoordelijk.

Daarna moet het worden bijgevuld. De kosten voor de opfriscursus, die tussen de 150 en 250 EUR liggen, zijn aanzienlijk goedkoper dan voor de eerste behandeling.

Kunnen de contouren lopen als een tatoeage of breder worden?

Kostentracker: aangezien de kleur slechts oppervlakkig onder de huid wordt aangebracht, bestaat dit risico niet met een correct uitgevoerde microblading. Omdat de kleuren volledig vrij zijn van zware metalen, krijgen ze geen groene of paarse zweem.

Voor wie is deze methode geschikt?

microblading kosten
De methode is voor bijna iedereen geschikt.

Kostentracker: in principe is microblading geschikt voor iedereen, of het nu mannen of vrouwen zijn. Met deze methode kunt u:

  • onregelmatig groeiend,
  • die door het plukken erg dun zijn geworden,
  • onaantrekkelijk door littekens

Wenkbrauwen worden vakkundig verborgen.

Ik heb zelf geen wenkbrauwharen meer. Is microblading ook geschikt voor mij?

microblading kosten
Microblading helpt je om prachtig gevormde wenkbrauwen te krijgen.

Kostentracker: Microblading maakt het volledige herstel van de wenkbrauwen mogelijk. De fijne lijntjes zijn zo dun dat buitenstaanders heel goed zouden moeten kijken om het verschil met echt haar te zien. Door ziekte of chemotherapie uitgevallen oogharen kunnen met deze methode perfect gereconstrueerd worden.

Wie moet microblading vermijden?

Kostentracker: zou moeten doen zonder:

  • Zwangere vrouw,
  • Diabetes,
  • mensen die allergisch zijn voor de geïntroduceerde pigmenten en
  • Mensen die een botox-behandeling hebben gehad.

Veel van de kleuren die bij microblading worden gebruikt, zijn puur plantaardig en worden als hyperallergeen beschouwd. Niettemin moeten mensen met een allergie vooraf een test doen. De specialist zoekt een onopvallende plek achter het oor en steekt een beetje kleur onder de huid. Als er binnen 24 uur geen reactie is, is het risico op een allergie vrijwel uitgesloten.

Hoe vind ik een goede studio

Kostentracker: Geschikt gekwalificeerde instellingen adverteren op internet, in de lokale dagbladen en in de gele pagina's. Vertrouw op je onderbuikgevoel bij het eerste bezoek, want je moet je prettig voelen in de sfeer van de studio. Laat u van tevoren alle behandelingsstappen uitleggen.

Zorg ervoor dat u goed werkt. Alle materialen dienen hygiënisch verpakt te zijn en mogen pas direct voor behandeling geopend worden.

Ik hou niet van het resultaat. Wat nu?

Kostentracker: neem in dit geval contact op met de studio, deze kunnen meestal worden verholpen. Houd er rekening mee dat het soms drie behandelingen kan duren voordat het resultaat perfect is.

Voldoet het resultaat niet aan uw wensen, dan kunnen de gepigmenteerde wenkbrauwen helaas alleen verwijderd worden met een laserbehandeling. Dit is pijnlijk en kostbaar. Per sessie moet u rekening houden met kosten van ongeveer 80 - 120 EUR. Meestal duurt het zes tot acht behandelingen voordat de kleur volledig verdwijnt.

Welke alternatieven voor microblading zijn er?

microblading kosten
Als alternatief kunt u ook een pincet gebruiken.

Kostentracker: microblading is relatief duur. Misschien bereikt u een resultaat dat even bevredigend is met een van de onderstaande goedkope alternatieven.

methodetoepassingkosten
Pincet en wenkbrauwborstelMet het pincet kun je eerst de haartjes verwijderen die uit de lijn zitten. Vervolgens wordt de wenkbrauw in vorm geborsteld tot hij glanst.vanaf 10 EUR
Wenkbrauw potloodFijne leads zorgen voor een schone tracering. Stem de kleur af op de toon van natuurlijk haar en uw huidskleur.vanaf EUR 3,50
Wenkbrauwpoeder en -gelEerst wordt het wenkbrauwgebied gepoederd en dus optisch gevuld. Door de gel aan te brengen krijgen ze een mooie structuur.vanaf 20 EUR
Gekleurde wenkbrauwcrèmesLaat lichte wenkbrauwen er donkerder uitzien.vanaf 7 EUR
WenkbrauwsjablonenHiermee kan de vorm heel precies worden getekend.vanaf 5 EUR