Wat kost de micronaaldbehandeling?

microneedling prijzen

Microneedling is een minimaal invasieve procedure waarbij de huid wordt geperforeerd met kleine naaldjes. Dit stimuleert het zelfherstellende vermogen, zorgt voor fijnere poriën en een stralende teint. In een interview weet de kostentracker-expert hoe de therapie werkt en hoeveel je moet uitgeven voor gebruik door de dokter, schoonheidsspecialiste of thuis.

Welke kosten moet ik verwachten?

Kostentracker: het hangt af van waar u de therapie heeft uitgevoerd:

KunstKosten per sessie
Microneedling bij de dermatoloog (gezicht)80 - 150 EUR
Microneedling bij de dermatoloog, grotere gebieden150 tot 450 EUR
Microneedling bij de schoonheidsspecialiste60 - 90 EUR
Thuis gebruikvanaf 20 EUR

Als u besluit om voor therapie naar de dermatoloog te gaan, kunt u er zeker van zijn dat u in de beste handen bent, aangezien hij de huidige toestand van het weefsel zeer goed kan beoordelen. Veel cosmetische studio's bieden ook micronaaldbehandeling aan als een gevestigde therapie om de teint van de huid te verbeteren. Let op: Veel schoonheidsspecialisten gebruiken tijdens en na de behandeling verzorgende ingrediënten waardoor de behandelingskosten nog duurder kunnen worden.

Thuisgebruik is aanzienlijk goedkoper. Met een beetje handigheid kun je de dermaroller zelf gebruiken en er goede resultaten mee behalen.

Draagt ​​de zorgverzekeraar de kosten?

microneedling prijzen
De zorgverzekeraar draagt ​​doorgaans niet bij in de kosten.

Kostentracker: aangezien de therapie meestal niet medisch noodzakelijk is, moet u de kosten zelf betalen. Houd rekening met het volgende: aangezien er bijna altijd meerdere sessies nodig zijn, kunnen de kosten voor één behandelingscyclus in totaal 800 tot 1.000 EUR bedragen.

Is het waar dat deze vorm van therapie oorspronkelijk in de geneeskunde werd gebruikt?

Kostentracker: de procedure komt eigenlijk uit de medische wereld. Aanvankelijk werden pathologische veranderingen in de huid, zoals pijnlijke littekens na ongevallen en vervormde epidermis, behandeld.

De genezende behandeling met de rollende naaldroller bleek zo succesvol dat aanvullende cosmetische behandelingen zoals de behandeling van striae en lelijke huidafwijkingen werden toegevoegd.

Hier gebruikt de dermatoloog apparaten die tot in de diepere huidlagen doordringen, terwijl de schoonheidsspecialiste Dermaroller gebruikt met iets minder penetratiediepte.

Waarom en hoe werkt microneedling?

Kostentracker: in technisch jargon wordt de procedure percutane collageeninductietherapie genoemd. Deze naam staat voor het doel van de behandeling: kleine gaatjes in de huid stimuleren het lichaam om nieuw collageen te vormen.

Terwijl de dermaroller over de huid beweegt, krabben de fijne naalden deze op ontelbare plaatsen. Het lichaam begint onmiddellijk de kleine verwondingen te genezen en bloed komt het omliggende bindweefsel binnen. Dit effect komt tot uiting in een lichte roodheid en minimale zwelling.

In de week na de behandeling vormen zich in de middelste huidlaag collageenvezels die in de huid worden ingebouwd. Hierdoor ziet de teint er frisser, steviger en gezonder uit.

Hoeveel sessies zijn er nodig om een ​​goed resultaat te krijgen?

microneedling prijzen
Voor een effectieve behandeling zijn minimaal 6 sessies nodig.

Kostentracker: hiervoor heeft u minimaal vier tot zes therapie-eenheden nodig. Bij behandeling van acnelittekens kunnen tot 15 sessies nodig zijn om een ​​bevredigend resultaat te bereiken.

Het volgende is van toepassing: Hoe intensiever het gebruik van de Dermaroller, hoe meer de verandering in het uiterlijk van de huid merkbaar is.

Hoe verloopt de behandeling?

Kostentracker: eerst wordt het hele huidgebied gedesinfecteerd. Afhankelijk van de diepte van de punctie wordt vervolgens een crème met een zwak anesthetisch effect aangebracht.

De arts of schoonheidsspecialiste rolt de dermaroller vervolgens enkele minuten in alle richtingen over de huid. Door de plaatselijke verdoving zijn de hechtingen van de circa 2.600 micronaalden nauwelijks voelbaar. Veel patiënten vergelijken het gevoel met het tintelende gevoel van een lichte zonnebrand.

Omdat het wondgenezingsproces onmiddellijk begint, zijn de behandelde huidgebieden een beetje rood en minimaal opgezwollen. Daarom wordt de huid vervolgens gedept met een kalmerende, desinfecterende oplossing.

Afhankelijk van de bevindingen wordt de therapie herhaald met tussenpozen van enkele weken.

Waar moet ik op letten na de behandeling?

Kostentracker: om verhoogde pigmentatie te voorkomen, moet u een crème met een zeer hoge beschermingsfactor tegen de zon gedurende ten minste een week op het behandelde gebied aanbrengen. Direct zonlicht en een bezoek aan het solarium zijn taboe.

Zijn er bijwerkingen?

Kostentracker: bij correct gebruik hoeft u niet bang te zijn voor ernstige bijwerkingen.

Wanneer mag de dermaroller niet worden gebruikt?

microneedling prijzen
De dermaroller mag niet worden gebruikt op een huid die vatbaar is voor acne.

Kostentracker: microneedling wordt sterk afgeraden in de volgende gevallen:

  • Voor acute acne of ontstoken huid.
  • Als er een neiging is tot overmatige littekens.
  • Voor door bloed overgedragen infectieziekten zoals hepatitis of HIV.
  • Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, moet u deze vooraf stopzetten.

Belangrijk: Alleen verminderde littekens kunnen effectief worden verzacht met de dermaroller. Bij verheven wonden bestaat echter het risico op verergering. Behandel deze daarom nooit met micronaaldjes.