Monteer de schotelantenne op het dak: welke kosten zijn te verwachten?

sat-schotel-op-dak-montage-kosten

Bovenal heeft een schotelantenne één ding nodig: een onbeperkt gezichtsveld waardoor de ontvangen signalen de antenne kunnen bereiken. In veel gevallen is de enige mogelijke installatielocatie voor de satellietschotel daarom uw eigen dak. Omdat meestal maar enkelen de wens voelen om zelf op het dak te klimmen, wordt de montage van de satellietschotel meestal door professionals gedaan. Wij wilden van de cost tracker expert weten welke kosten in dit geval voor de montage berekend moesten worden.

Vraag: Hoe duur is een professionele installatie van de satellietschotel op het dak?

Kostentracker expert: dat hangt altijd een beetje af van hoe complex de montage is. Dit wordt mede bepaald door de individuele omstandigheden op het betreffende dak, zoals de bestaande dakhelling, de bestaande toegangsmogelijkheden tot het dak en de beschikbaarheid van passende montageopties en het type dakbedekking. Als er een gat in het dak moet worden geboord en een mast moet worden opgezet, is de installatie meestal duurder.

sat-schotel-op-dak-montage-kosten


De montage duurt meestal 4 tot 6 uur.

Der unterschiedliche Aufwand schlägt sich dabei vor allem bei den Arbeitskosten nieder. Je nachdem, welchen Betrieb Sie beauftragen, liegen die Stundensätze zwischen ongeveer 45 EUR en 70 EUR per uur. In den meisten unkomplizierten Fällen sind zwischen rund 4 Stunden und 6 Stunden für die Montage erforderlich, im Einzelfall kann das aber auch deutlich mehr sein.

Daarnaast zijn er de benodigde installatie- en bevestigingsmaterialen en de benodigde kabels. In de meeste gevallen bedragen de totale kosten uiteindelijk tussen ongeveer 300 EUR en 600 EUR.

Sommige dealers bieden vaak de complete montage en installatie van het satellietsysteem tegen een laag vast tarief als het systeem bij de dealer wordt gekocht.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben een compleet satellietsysteem gekocht en laten het nu door een gespecialiseerd bedrijf op ons dak installeren. Het is een zadeldak met een bestaand dakluik, dat bedekt is met kleidakpannen en een dakhelling heeft van 35 °.

Postprijs
Routebeschrijving35 EUR
Arbeidskosten montage312 EUR
Montage- en bevestigingsmateriaal78 EUR
Totale montagekosten ermee425 EUR

In andere gevallen kunnen de montagekosten ook aanzienlijk hoger zijn met een verschillende mate van inspanning.

Vraag: Wat is de prijsklasse om de schotelantenne op het dak van het huis te installeren?

Kostentracker expert: in de meeste gevallen zullen de installatiekosten tussen de ongeveer 300 EUR en 600 EUR liggen.

In meer gecompliceerde gevallen, waarbij het dak moeilijk bereikbaar is, er sprake is van een hoge dakhelling of speciale dakbeveiligingen en bevestigingsmaatregelen moeten worden genomen voor een professionele bevestiging, kunnen de inspanning en kosten voor de montage ook hoger zijn.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het installeren van de satellietschotel op het dak afhankelijk?

sat-schotel-op-dak-montage-kosten


De montagekosten zijn afhankelijk van hoe complex het is om het satellietschotel te bevestigen.

Kostentracker expert: Maßgeblich ist hier:

  • de gegeven situatie op het dak (dakhelling, type dakbedekking, eisen voor veilige bevestiging)
  • de hoeveelheid werk die nodig is voor de montage
  • de prijsstelling van het opdrachtbedrijf (arbeidskosten)
  • het benodigde bevestigingsmateriaal

Indien nodig dient u verschillende aanbiedingen voor de montage te verkrijgen en te vergelijken. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat er ook passende professionele ambachtelijke bedrijven zijn.

Vraag: Waar moet je op letten bij het opstarten van een bedrijf?

Kostentracker expert: installatie op het dak is niet altijd eenvoudig en vereist specialistische kennis. Het moet ook professioneel worden uitgevoerd. U kunt het beste een dakdekker of een elektricien inhuren om de installatie uit te voeren. Het moet in ieder geval een geregistreerd ambachtelijk bedrijf zijn met een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - als er ernstige schade aan het dak is door onjuiste installatie of (vaak slechts kleine) installatiefouten, moet iemand deze schade kunnen betalen.