Wat kosten nachtlenzen?

nachtlens kosten

'S Avonds gaan slapen en' s ochtends wakker worden met helder zicht: nachtlenzen beloven deze luxe. Hoe orthokeratologische lenzen werken, voor wie de oogcorrectie geschikt is tijdens het slapen en wat deze speciale lenzen kosten, verduidelijken we in een interview met de cost tracker expert.

Wat zijn nachtlenzen?

Kostentracker: dit zijn contactlenzen die 's nachts worden gedragen. Ze modelleren het hoornvlies en corrigeren daarmee de ametropie. 'S Ochtends kunt u het zonder bril of uw normale daglenzen stellen en overdag duidelijk zien.

Wat kosten nachtlenzen?

nachtlens kosten
Nachtlenzen worden 's nachts in het oog gedragen.

Kostentracker: Helaas zijn orthokeratologische lenzen niet bepaald goedkoop:

Kostenoverzichtprijs
Nachtlenzen500 EUR
maatwerktot 200 EUR
Kwartaalcontroletot 70 EUR

In totaal bedragen de jaarlijkse kosten 1.000 EUR. Bij een goede verzorging hebben de lenzen een levensduur van ongeveer een jaar en moeten ze daarna worden vervangen.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

nachtlens kosten
De nachtlenzen zijn vooral geschikt voor bijziende mensen.

Kostentracker: u kunt het gebruiken voor bijziendheid tot -5 dioptrie en een licht astigmatisme tot -1,5 dioptrie.

Presbyopie, hypermetropie, ernstige bijziendheid en matig tot ernstig astigmatisme kunnen niet worden gecorrigeerd. Nachtlenzen mogen helemaal niet worden gebruikt als u lijdt aan keratoconus, een kegelvormig uitsteeksel van het hoornvlies.

Hoe worden nachtlenzen aangebracht?

nachtlens kosten
De lenzen worden afgesteld door de ogen te meten.

Kostentracker: om de ametropie vast te stellen, wordt eerst een oogtest uitgevoerd. Het oog wordt vervolgens gemeten met de video-keratograaf. Op deze manier kan de oogarts een beeld krijgen van de toestand van het hoornvlies. De lenzen worden vervolgens afzonderlijk geproduceerd.

Zijn nachtlenzen medisch veilig?

Kostentracker: Als u uw ogen grondig en regelmatig laat onderzoeken voor de aanpassing en u de lenzen volgens de instructies gebruikt, hoeft u niet bang te zijn voor gevolgschade. Verdere ontwikkelingen in het materiaal hebben contactlenzen zachter gemaakt voor het hoornvlies en meer zuurstofdoorlatend. Het is echter belangrijk om op te merken hoe lang het wordt gedragen.

Kan ik de lens in mijn oog voelen?

Kostentracker: aangezien de nachtlenzen relatief hard zijn, zult u ze in het begin duidelijk voelen. Omdat de ogen 's nachts gesloten zijn, is het voor de meeste patiënten relatief gemakkelijk om eraan te wennen.

Kan ik na de eerste nacht weer scherp zien?

Kostentracker: u zult merkbaar beter zien na de eerste nacht. Het duurt gemiddeld twee weken voordat de ametropie volledig is gecorrigeerd.

nachtlens kosten
Het effect van de nachtlens houdt ongeveer 16 uur aan.

Het effect van de lenzen houdt dan ongeveer 16 uur aan, doordat het hoornvlies gedurende de dag langzaam weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Houd er rekening mee dat dit gevaarlijk kan zijn, vooral als u 's avonds rijdt, en neem altijd uw bril mee.

Waarschuwing: om uw ogen niet te beschadigen, is het essentieel dat u de hygiënevoorschriften voor contactlenzen in acht neemt. Was uw handen grondig voordat u de lenzen op de ogen plaatst. Deze moeten worden bevochtigd met een speciale vloeistof en zorgvuldig worden gereinigd. Dit is de enige manier om gevaarlijke ooginfecties te voorkomen.