Je carrière verfijnen: wat kost een opleiding nageldesign?

nagelontwerp-opleiding-kosten

De handen zijn het visitekaartje van elke persoon. Als het gaat om waar mannen en vrouwen meteen naar kijken als ze elkaar leren kennen, staan ​​de handen naast de ogen bovenaan de lijst. Het is dus geen wonder dat de kunst van het modelleren van nagels hoog in het vaandel staat. Als je geïnteresseerd bent in hoe nagels kunnen worden versterkt en vervolgens creatief kunnen worden ontworpen, afgestemd op het type klant, dan is een opleiding tot nageldesigner misschien iets voor jou. De kostentracker-expert heeft voor u verzameld wat dit kost en nog veel meer informatie in een interview.

Is nageldesigner een erkend beroep?

nagelontwerp-opleiding-kosten

Nageldesigner is een beroep van permanente educatie

Kostentracker: Nageldesigner is geen erkend leerlingwezen. Deze activiteit is een door de Kamer van Ambachten erkend opleidingsberoep.

Om het examen voor de kamer te kunnen afleggen, moet u echter aantonen dat u een beroepsopleiding in een aanverwant beroep heeft afgerond. Als nageldesigner kun je zonder dit examen werken. Deze kwalificatie biedt dus ook interessante perspectieven voor laterale toetreders.

Wat kost de training?

Kostentracker: hoeveel u hiervoor moet uitgeven, is sterk afhankelijk van de duur van de cursus en de aanbieder. De volgende tabel geeft een overzicht van de gemiddelde prijzen:

Looptijdprijs
1 dag190 - 290 EUR
2 dagen400 - 550 EUR
3 dagen650-750 EUR
4 dagen800-900 EUR
6 dagen1.000 EUR

In de regel wordt het materiaal geleverd door de aanbieder, dus er zijn geen extra kosten.

Wat zijn de vereisten?

Kostentracker: Zoals in het begin al vermeld, is een afgeronde stage als bijvoorbeeld kapper, schoonheidsspecialiste of podotherapeut zeer welkom.

Bij deze job heb je veel inlevingsvermogen en gevoel voor esthetiek nodig om in te spelen op de wensen en behoeften van klanten. Je moet ook een vaste hand en enthousiasme hebben voor schoonheidsthema's.

Wat leer ik in de training en hoe lang duurt het?

Kostentracker: u leert nageldesign als onderdeel van verdere training. Er zijn speciale trainingen voor beginners en gevorderden, maar ook voor diverse speciale technieken zoals nagelbouw. De cursus kan daarom maar een dag of meerdere weken duren.

Waar kan ik geschikte cursussen vinden?

nagelontwerp-opleiding-kosten

De leerinhoud in verschillende opleidingscentra is heel verschillend

Kostentracker: aangezien het aanbod van de afzonderlijke scholen praktisch en theoretisch sterk van elkaar verschillen, moet u de cursusinhoud zorgvuldig vergelijken. Het is belangrijk dat u aan het einde van de kwalificatie een certificaat ontvangt waarmee u de opgedane kennis kunt aantonen.

Je leert het meest effectief in kleine groepen. Neem dus ook de groepsgrootte mee in uw afwegingen. Vraag in ieder geval naar referenties en zoek contact met andere afgestudeerden van de betreffende instelling.

Onze tip: Zorg ervoor dat de aanbieder van de opleiding een bedrijf is dat gecertificeerd is door de Kamer van Ambachten of het AZAV.

Zijn er ook online cursussen?

Kostentracker: een opleiding tot nageldesigner met een certificaat is ook mogelijk in online cursussen. Deze moeten echter kritisch worden bekeken, aangezien je alle kennis moet opdoen met behulp van werkbladen en voltooid werk vaak alleen via foto wordt verzonden. De directe begeleiding die belangrijk is in dit creatieve beroep ontbreekt.

Wat leer ik tijdens de training?


Kostencontrole:
in het basisseminarie leert u uw tools grondig kennen. Ook gezondheidsproblemen zoals huid en hygiëne komen aan bod. Alleen op deze manier kunt u klanten met een gevoelige huid en de steeds vaker voorkomende allergieën adviseren. Wil je zelfstandig ondernemer worden, dan moet het instituut ook aandacht besteden aan zakelijke aspecten.

Naast theoretische kennis worden praktische vaardigheden bijgebracht. Ze:

  • manicures uitvoeren,
  • nagels repareren en versterken,
  • nagelverlengingen maken,
  • maak kennis met verschillende technieken van creatief nageldesign (nail art).

Waarmee wordt de cursus afgesloten?


Kostencontrole:
na het seminarie ontvangt u een certificaat dat de vaardigheden aantoont die u tijdens de kwalificatie hebt verworven. Daarnaast kun je een examen afleggen bij de Chamber of Crafts en jezelf dan “Certified Nail Designer” of “Certified Nail Designer” noemen.

Hoe zit het met de inkomsten en wat zijn de kansen op werk?

nagelontwerp-opleiding-kosten

Tevreden klanten geven vaak fooi

Kostentracker: als u over de kwalificaties beschikt, kunt u niet alleen in nagelstudio's werken. Kappers- en cosmetische salons hebben ook nagelontwerpers in dienst. Andere potentiële werkgevers zijn wellnessfaciliteiten en hotels.

Het startsalaris varieert sterk, afhankelijk van de werkgever en de locatie. Gemiddeld is het tussen 1.600 en 1.800 euro bruto. Fooien zijn gebruikelijk in dit beroep, dus tevreden klanten en een gedegen opleiding loont.

De cursussen zijn duur - zijn er financieringsmogelijkheden?

Kostentracker: dat hangt af van het instituut dat u heeft gekozen. Als dit dienovereenkomstig is gecertificeerd, kunt u profiteren van verschillende financieringsmogelijkheden, zoals de opleidingscheque die wordt aangeboden door het uitzendbureau.

Als u de training uit eigen zak financiert, kunt u de kosten fiscaal declareren.