Wat kost een navelpiercing?

navel piercing kosten

De navelpiercing is een van de meest populaire soorten lichaamsjuwelen, samen met oorbellen. Een sprankelende steen of een glinsterende parel die de navel siert, heeft een hoge esthetische aantrekkingskracht en trekt de aandacht. In een interview met de cost tracker expert maken we duidelijk wat deze piercing kost. In het volgende artikel vindt u ook veel belangrijke informatie over dit onderwerp.

Wat is een navelpiercing?

Kostentracker: piercings van Brook Button kunnen op drie verschillende manieren worden geprikt: het wordt meestal in de huid boven de navel geplaatst. Afhankelijk van de vorm kan het gat voor de lichaamsjuwelen ook van boven naar beneden worden geplaatst, dus onder. Twee parallelle piercings in de zijplooien van de huid komen niet zo vaak voor. Bij alle varianten ligt de grotere, decoratieve bal in de navel en benadrukt deze op een aantrekkelijke manier.

Een bijzondere vorm van navelpiercing is de oppervlaktepiercing in de buikwand boven de navel. Omdat het echter vaak tot complicaties leidt, wordt het zelden gestoken.

Wat kost een navelpiercing?

navel piercing kosten
Een navelpiercing kost meestal iets meer dan 50 euro.

Kostentracker: dat varieert een beetje en hangt af van welke studio en welke sieraden je kiest.

Kostenoverzichtprijs
Prikken in de piercing25 tot 45 EUR
Eerste sieraden naar eigen smaakvanaf 15 EUR

U moet dus rekenen op kosten tussen de 40 en 75 EUR gemiddeld. Deze prijs is inclusief sieraden, verzorgingsproducten en een eventuele vervolgkeuring.

Hoe wordt deze piercing gedaan?

Kostentracker: deze piercing wordt bijna altijd liggend gedaan. De piercer kan de prikplaats beter zien en nauwkeuriger werken. Deze houding is ook prettiger voor jezelf.

navel piercing kosten
Allereerst moet alles rond de navel worden gedesinfecteerd.

Ten eerste desinfecteert de piercer de huid rond de navel. Vervolgens markeert hij het in- en uitgangspunt van het zijkanaal met een speciale pen die alleen voor jou wordt gebruikt. U kunt dan opnieuw in de spiegel kijken om te beoordelen of de pasvorm van het sieraad aan uw wensen voldoet. De huid wordt gefixeerd met een prikklem en de punctie wordt uitgevoerd met een perifere veneuze katheter.

navel piercing kosten
Ga dan verder met de piercing klem.

De doorborende klem is eigenlijk geen klem, maar eerder een kleine tang waarmee huidsegmenten stevig kunnen worden vastgehouden. U bent wellicht bekend met de perifere veneuze katheter uit de geneeskunde. Deze bestaat uit een stalen canule die is omgeven door een plastic katheter. Eigenlijk wordt het gebruikt om medicatie in de ader van de patiënt af te geven. Bij de navelpiercing wordt met dit hulpmiddel het piercingkanaal doorboord. De stalen canule wordt vervolgens verwijderd en het sieraad wordt door de plastic huls gestoken. Vervolgens wordt de hoes voorzichtig naar buiten getrokken.

Waarschuwing: je moet niet het idee krijgen om de navel piercing zelf te laten piercen of door iemand die je kent. Het risico op bloedvergiftiging of blijvende schade is zeer hoog bij niet-steriele werkmethoden. Daarnaast hebben goed opgeleide piercers veel ervaring en weten ze precies waar de lichaamsjuwelen geplaatst moeten worden zodat deze het dagelijks leven niet verstoort.

Doet de piercing veel pijn?

Kostentracker: dit kan niet worden gestandaardiseerd, aangezien elke persoon een ander pijngevoel heeft en dus het proces van piercen anders wordt ervaren. Meestal voelt u een ruk en een korte, scherpe pijn die snel zal verdwijnen. Als je erg gevoelig bent, kun je de piercer vragen om een ​​ijsspray te gebruiken. Normaal gesproken is dit echter niet nodig.

Hoe lang moet de piercing genezen?

navel piercing kosten
De piercing duurt ongeveer 6 maanden om te genezen.

Kostentracker: aangezien het gebied rond de navel wordt blootgesteld aan veel bewegingen en prikkels, duurt het relatief lang voordat deze piercing volledig is genezen. De genezingstijd is meestal tussen de drie en zes maanden. In uitzonderlijke gevallen kan de genezingsfase tot een jaar duren.

Welke maat is een navelpiercing

Kostencontrole: Bij navelpiercings hebben de volgende afmetingen zich bewezen:

 • Lengte: 10 mm
 • Staafdikte: 1,6 mm

Om ervoor te zorgen dat de navelpiercing duidelijk zichtbaar is, moet de bovenste bal een diameter van 5 millimeter hebben en de bal in de navel een diameter van 8 millimeter. Het sieraad ziet er wat subtieler uit dankzij kleinere bolletjes met een diameter van 4 millimeter en 6 millimeter.

Welke sieraden worden in de navel gedragen?

Kostentracker: in de meeste gevallen wordt een ‘gebogen halter’ gedragen. Vanwege zijn speciale vorm wordt het in het Duits een bananenpiercing genoemd. Op een gebogen metalen pin kunnen twee vergrendelingsballen worden geschroefd, waarbij de bal in de navel meestal groter is. Hierin zit vaak een fonkelend kristal of parel als ornament in verwerkt. Het kan ook dienen als basis voor een kleine hanger die boven of net onder de navel hangt.

Sommige mensen kiezen als alternatief voor een ball closure ring, een ring die wordt afgesloten door een sluitbal. Omdat de kans op infectie hier groter is, mogen deze sieraden alleen in een volledig genezen navelpiercing worden geplaatst.

Welk materiaal is geschikt?

Kostentracker: titanium of microgepolijst chirurgisch staal wordt bijna altijd als eerste sieraden gebruikt. Deze materialen geven geen allergene nikkel af en zijn relatief goedkoop.

navel piercing kosten
Er zijn veel verschillende soorten navel piercing pluggen.

Zodra de piercing is genezen, kun je kiezen uit een grotere verscheidenheid aan materialen. Als je veel aan sport doet, heeft PTFE zichzelf bewezen. Deze kunststof is flexibel en geeft mee bij stoten of klappen. Daarnaast zijn piercingsieraden gemaakt van:

 • Zwarte lijn
 • Zirkoon goud
 • Biolast
 • Edele metalen (zilver of goud)

erg populair.

Welke zorg heeft een navelpiercing nodig?

Kostentracker: Om ervoor te zorgen dat er geen ontsteking of blijvende schade is, is het belangrijk dat je goed voor je pas piercing zorgt:

 • De eerste sieraden moeten worden gedragen totdat ze volledig zijn genezen en mogen niet worden verwijderd.
 • Blijf het sieraad verplaatsen zodat het niet blijft plakken.
 • Desinfecteer de piercingsite meerdere keren per dag.

In de eerste weken na het begin van de piercing, moet u niet naar het zwembad, de sauna of de sportschool gaan. Draag geen strakke kleding en een laag uitgesneden broek, zodat er niets op de verse prikplaats wrijft of aan de piercingsieraden blijft plakken.

De piercing is geïnfecteerd geraakt. Moet ik het weer verwijderen?

navel piercing kosten
Bij een ontsteking hoeft de piercing niet per se verwijderd te worden.

Kostentracker: duidelijke tekenen van ontsteking zijn:

 • Pijn,
 • niet vervagende roodheid,
 • Opwarming,
 • Zwelling,
 • Verharding,
 • mogelijk pus of vloeistoffen.

Allereerst kunt u de ontsteking zelf behandelen. Schone handen zijn in dit geval een must. Gebruik daarom een ​​effectief handdesinfectiemiddel voordat je de piercing reinigt.

Als er zich al een korst heeft gevormd, maak deze dan voorzichtig zacht met warm water en een gaaskompres. Verwijder de piercing niet, ook al wordt dit af en toe aanbevolen. Het is voldoende als het sieraad zachtjes heen en weer kan worden geschoven. Dep de wond met een zoutoplossing of een speciale zalf die je uit je piercer kunt halen. Verplaats de piercing weer en bedek hem met een niet te strakke pleister of een stukje gaas.

Als de ontsteking ondanks de behandeling niet snel verdwijnt, moet u uw piercer bezoeken en advies inwinnen.

Kan ik mijn piercing zelf veranderen?

Kostentracker: zodra de piercing is genezen, kunt u deze eenvoudig zelf wijzigen. Meestal kan door middel van een draad in ieder geval het bovenste bolletje van het sieraad worden geopend. Als het slot erg strak zit, kunt u een kleine tang gebruiken om te helpen. Draai de kogel helemaal los en trek de stang er voorzichtig uit.

Maak het nieuwe sieraad grondig schoon en plaats het voorzichtig. Draai de bal met de klok mee, klaar.

Kan de navelpiercing echt uitgroeien?

navel piercing kosten
De navelpiercing kan ook daadwerkelijk uitgroeien.

Kostentracker: Ja, dat kan helaas gebeuren, vooral als je al problemen had met de piercing tijdens de genezingsfase. Als u gedurende deze tijd onnodig vaak met het sieraad speelt, neemt het risico toe.

Als de piercing uitgroeit, heb je twee opties:

 • Haal de sieraden eruit en laat het prikkanaal genezen. Je kunt dan een nieuwe piercing krijgen.
 • Als alternatief kunt u eerst een kortere stok gebruiken. Uiteindelijk zal het lichaam het sieraad echter blijven afstoten en zal het uiteindelijk volledig uitgroeien.

Voor wie is een navelpiercing niet geschikt?

Cost tracker: Bijna iedereen kan deze piercing probleemloos dragen. Het kan bij een sterke buikaanhechting onaangename gevoelens veroorzaken, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, omdat de wrijving van de kleding of de huid dan groter is.

Als de navel erg diep is, moet de piercer het te piercen punt zeer zorgvuldig kiezen. Houd er rekening mee dat het langere prikkanaal ook meer tijd nodig heeft om volledig te genezen. Daarnaast kunnen de piercingsieraden in de navel verdwijnen en nauwelijks zichtbaar zijn.

Als het weefsel op de navel erg dun is, kan de piercing uitgroeien. Te veel weefsel zorgt ervoor dat het piercing kanaal geïrriteerd blijft en slecht geneest.

Is het waar dat navelpiercings al in het oude Egypte werden gedragen?

Kostentracker: ook al is het altijd anders om te lezen: de trend om het weefsel rond de navel te doorboren, dook pas in de jaren 90 op. Ook op het gebied van mythen hoort de herhaaldelijk gehoorde uitspraak dat een navelpiercing in het lichaam kan migreren. Als de piercing uitgroeit, gebeurt dit altijd naar buiten.