Fauteuils opnieuw bekleden: welke kosten mag je verwachten?

Fauteuils verwijzen naar prijzen

Het vervangen van duurdere stoelen kan in veel gevallen de moeite waard zijn. Zelfs met je favoriete fauteuil en bank biedt dit nog steeds een alternatief voor het kopen van een nieuwe - maar alleen voor duurdere modellen. De kostentracker-expert legt in ons interview uit welke kosten er gemaakt worden bij het betrekken van een nieuwe fauteuil.

Vraag: Hoeveel kost het om een ​​fauteuil te verplaatsen?

Kostentracker-expert: dat kan niet over de hele linie worden vermeld - het hangt sterk af van de grootte en vorm van de fauteuil en natuurlijk van de kwaliteit en prijs van de gekozen bekledingsstof.

Men moet eerst differentiëren:

 • of de fauteuil alleen opnieuw wordt gestoffeerd
 • of de fauteuil opnieuw wordt gestoffeerd en dat de bekleding ook moet worden vernieuwd

Zelfs wanneer alleen maar een nieuwe stoel wordt verplaatst, moet er veel werk worden verwacht - deze diensten zijn navenant duur voor de stoffeerder.

Afhankelijk van de structuur van de stoel, beginnen de kosten van een nieuwe hoes bij ongeveer 200 EUR. Afhankelijk van het gekozen bekledingsmateriaal en de constructie van de fauteuil (demontabel of alleen in zijn geheel te bekleden) kan dit aanzienlijk duurder zijn.

Fauteuil nieuwe bekleding

Als de bekleding ook vervangen moet worden, stijgen de kosten aanzienlijk

Als naast de nieuwe bekleding de stoffering opgeknapt moet worden, zijn de kosten minimaal twee keer zo hoog.

Het duurt ongeveer 8 tot 10 werkuren om een ​​gewone fauteuil opnieuw te bekleden met niet teveel lagen bekleding.

Voor de meeste gangbare stoelen liggen de totale kosten voor het opnieuw stofferen en opnieuw stofferen tussen de ongeveer € 400 en € 800. Bij antieke stoelen en stoelen met ingewikkelde bekleding kan dit zelfs nog duurder zijn. Ook een groot aantal bestaande siernaden, speciale knopen of klinknagels verhogen de inspanning en daarmee de prijs voor het zeer snel opnieuw bedekken.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Een oude vleugelstoel wordt opnieuw gestoffeerd door de stoffeerder. De bekleding van paardenhaar is vernieuwd en voorzien van nieuwe veren. Er wordt gekozen voor een modern en robuust bekledingsmateriaal in de middelste prijsklasse.

Postprijs
Bekleding en bekledingsmaterialen175 EUR
Arbeidskosten stoffering, nieuwe hoes650 EUR
totale prijs825 EUR

Dit kostenvoorbeeld geldt alleen voor de werkzaamheden die door één meubelstoffeerder aan een bepaalde fauteuil worden verricht. In andere gevallen kunnen de kosten ook aanzienlijk verschillen, zelfs voor vergelijkbare stoelen en vergelijkbaar werk.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het verplaatsen van een fauteuil afhankelijk?

Kostentracker-expert: het volgende moet altijd in acht worden genomen:

 • of het nu alleen opnieuw gestoffeerd moet worden of ook nieuw of extra gestoffeerd moet worden
 • welke maat de fauteuil is
 • welke vorm de fauteuil heeft
 • hoe de fauteuil is opgebouwd (kan wel / niet gedemonteerd worden)
 • of het een antiek stuk is
 • welk type bekleding is gekozen
 • welke meubelstof is gekozen in welke kwaliteit
 • hoeveel meubelstof er nodig is
 • of er siernaden, darts, klinknagels en dergelijke zijn

In de meeste gevallen kan een stoffeerder pas na inspectie betrouwbaar aangeven wat de verwachte kosten zijn. Wel komen veel stoffeerders naar de woning om de fauteuil te bezichtigen en vervolgens een betrouwbare kostenraming te geven.

Vraag: Wat zijn de kosten voor meubelstoffen?

Kosten voor het opnieuw bekleden van fauteuils

Voor de fauteuil moet een hoogwaardige, slijtvaste stof worden gekozen

Kostentracker-expert: goedkope meubelstoffen kunnen worden gekocht voor EUR 10 tot EUR 20 per lopende meter. Dergelijke materialen worden echter niet aanbevolen, omdat ze meestal niet erg slijtvast zijn.

Een goede kwaliteit met een voldoende hoog aantal schuurcycli is meestal alleen beschikbaar vanaf 50 tot 70 EUR per lopende meter. Het aantal schuurcycli is een betrouwbare maatstaf voor de veerkracht van meubelstoffen. Een minimum van 15.000 schuurcycli wordt aanbevolen voor een langdurig duurzame stof in particuliere huishoudens.

Vraag: Wat kost het uur bij de stoffeerder?

Kostentracker-expert: de prijzen voor het uitgevoerde werk variëren natuurlijk een beetje van bedrijf tot bedrijf.

Uurtarieven tussen 50 EUR en 70 EUR per uur zijn echter gebruikelijk voor stoffeerders. In individuele gevallen kan dit iets meer of minder zijn.