Nieuwe deuren: welke kosten moet u plannen?

nieuwe-deur-kosten

Als het interieur volledig gerenoveerd moet worden, wordt vaak over het hoofd gezien om ook aan de binnendeuren te denken. In veel gevallen passen ze echter meestal nauwelijks bij de vormgeving en het karakter van het interieur en zijn ze visueel erg hinderlijk na de renovatie. In ons interview wilden we van de cost tracker experts weten welke kosten je moet verwachten als je ook de binnendeuren van een woning wilt vervangen.

Vraag: Wat kost het vernieuwen van binnendeuren?

Cost tracker expert: dat hangt natuurlijk volledig af van de individuele wensen.

nieuwe-deur-kosten
Voor een nieuwe deur moet u ongeveer 200 euro verwachten.

Als de deurkozijnen blijven staan ​​en je wilt gewoon de deurbladen vervangen, kun je vaak heel goedkoop wegkomen. Gewoonlijk wordt slechts ongeveer 70 EUR tot 100 EUR per deurblad verwacht. Voor ontwerpen van hogere kwaliteit (deurbladen met glasuitsparingen, massief houten deurbladen, enz.) Moet u vanaf ongeveer 200 EUR berekenen, schuifdeuren zijn vanaf ongeveer 150 EUR sterk>.

Als de oude kozijnen niet meer passen, kunt u voordelige complete deuren vanaf ongeveer 120 EUR kopen, anders kost het kozijn alleen al tussen 20 EUR en tot 150 EUR.

Als u uw kozijn niet zelf kunt of wilt plaatsen, moet u voor een kozijn geïnstalleerd door een specialist tussen ongeveer 70 EUR en 300 EUR de kosten voor het deurblad, de krukset en , indien nodig, het deurslot dan toevoegen.

Afhankelijk van de individuele vereisten kunnen nieuwe binnendeuren tussen ongeveer 70 EUR per deur en tot meer dan 500 EUR per deur kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen 8 binnendeuren volledig vernieuwen, inclusief kozijn. Hiervoor bestellen wij 8 complete deuren bij het vakbedrijf en laten deze tegen het aangeboden vaste tarief door het vakbedrijf monteren.

Postprijs
Materiaalprijs voor deuren (compleet met frame en krukset)1.272 EUR
Levering en montage compleet (overeengekomen vast tarief)750 EUR
Totale kosten ermeeEUR 2.022
Kosten voor de individuele binnendeur252.75 EUR

De hier getoonde kosten gelden alleen voor een specifiek deurmodel en de aflever- en montagekosten zijn individueel overeengekomen met één gespecialiseerd bedrijf. De kosten van nieuwe binnendeuren in andere gevallen kunnen ook aanzienlijk variëren.

Vraag: Wat is de prijsklasse voor deuren in het algemeen?

Kostentracker-expert: Het belangrijkste onderdeel van een deur - ook qua kosten - is altijd het deurblad. Afhankelijk van het materiaal, het ontwerp en de kwaliteit kunnen de prijzen relatief laag zijn (van ongeveer 30 tot 50 euro voor aanbiedingsdeuren) of zeer hoog (meer dan 200 euro per deurblad voor hoogwaardige ontwerpen of duurdere materialen).

Een van de meest kosteneffectieve materialen is CPL, massief houten deuren daarentegen zijn zelden beschikbaar voor minder dan 200 tot 250, evenals deuren met glasuitsparingen, die aanzienlijk meer inspanning om te vervaardigen.

Complete deuren inclusief kozijn zijn meestal beschikbaar vanaf ongeveer 120 EUR.

Frames, beslag en montage door gespecialiseerde bedrijven

nieuwe-deur-kosten
Er zijn ook kosten voor kozijnen en fittingen.

Frames en fittingen kosten meestal 20 tot 150 EUR, afhankelijk van de breedte en het ontwerp. Als de deur moet worden geïnstalleerd door een gespecialiseerd bedrijf, moet u meestal 50 tot 150 EUR per deur rekenen voor een volledige installatie; bij het vervangen van meerdere deuren kunnen vaak goedkope forfaitaire prijzen worden onderhandeld.

Met een beetje vakmanschap is ook de montage van een kozijn zonder problemen mogelijk, vooral complete deuren zijn vaak geoptimaliseerd voor een zeer eenvoudige montage.

Als u geen complete deur koopt, variëren deurkruksets meestal tussen ongeveer 10 EUR en 40 EUR , voor bijpassende sloten heeft u meestal slechts ongeveer 5 EUR tot 15 EUR nodig voor binnendeuren. .

Voordeur kosten

De kosten zijn beduidend hoger voor huisdeuren en de installatie-inspanning is meestal aanzienlijk. U kunt op dit punt zien wat voordeuren kosten.

Vraag: Waar zijn de kosten van nieuwe deuren van afhankelijk?

nieuwe-deur-kosten
De kosten van nieuwe deuren zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • het materiaal en de vormgeving van het deurblad
  • de grootte van de deur (buiten de standaardafmetingen is het vaak aanzienlijk duurder)
  • of alleen deurbladen, complete deuren of deur en kozijn afzonderlijk worden aangeschaft
  • of de installatie door uzelf of door een gespecialiseerd bedrijf wordt gedaan
  • indien van toepassing, de bezorgkosten als deuren en kozijnen online worden besteld