Stud wall: Wat zijn de kosten per m²?

stand-muur-kosten-per-m2

Als scheidingswand of als gevelbekleding: spijkerwanden worden in veel binnenruimtes toegepast. Dit komt niet in de laatste plaats doordat spijkerwanden in veel gevallen een relatief goedkope oplossing zijn. We wilden van de experts op het gebied van kostentrackers weten welke kosten per m² u moet verwachten voor een stijlmuur en welke kostenverschillen er kunnen zijn.

Vraag: Wat kost een vierkante meter noppenwand?

Kostentracker-expert: dat is in het algemeen moeilijk te zeggen, aangezien het ontwerp van de stijlmuur in detail behoorlijk kan verschillen.

Als grove richtlijn kunt u echter de kosten berekenen tussen ongeveer 35 EUR per m² en 75 EUR per m² voor het bouwen door een gespecialiseerd bedrijf.

Als je zelf de stijlwand opzet - dit kan in de meeste gevallen zonder problemen - is het in de meeste gevallen natuurlijk veel goedkoper. Met al het benodigde materiaal bedragen de kosten meestal ongeveer 10 EUR per m² tot 15 EUR per m² , met panelen van hogere kwaliteit en isolatiemateriaal van hogere kwaliteit kunnen de materiaalkosten ook iets hoger zijn.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben een extra scheidingswand nodig over een lengte van 10 m. Voor de uitvoering geven we opdracht aan een gespecialiseerd bedrijf.

Postprijs
Materiaalkosten (spijkerframe, panelen, isolatiemateriaal, montagemateriaal)420 EUR
arbeidskosten540 EUR
Totale kosten ermee960 EUR
Kosten per m² erbij38,40 EUR per m²

Ook de kosten voor andere noppenwandconstructies en speciale plaatmaterialen kunnen sterk variëren.

Vraag: Wat zijn de gebruikelijke kosten voor materiaal en arbeid?

stand-muur-kosten-per-m2
De kosten voor het plaatsen van een stijlwand bestaan ​​uit meerdere items.

Kostentracker-expert: afhankelijk van het type en doel van de stijlwand kunnen de kosten variëren.

In de praktijk variëren de kosten voor het plaatsen van spijkerwanden door gespecialiseerde bedrijven doorgaans van ongeveer 35 euro per m² tot 75 euro per m².

Het plaatmateriaal zelf kan tussen ongeveer 4 EUR per m² en 12 EUR per m² kosten, afhankelijk van de paneeldikte en het ontwerp / sterk>, maar kan ook iets duurder zijn afhankelijk van de gekozen constructiemethode.

De kosten voor isolatie (bijvoorbeeld voor een scheidingswand) zijn afhankelijk van de isolatiedikte en het gebruikte isolatiemateriaal. Voor de isolatie moet u rekening houden met kosten vanaf ongeveer 6 EUR per m².

De kosten voor de werkzaamheden van het gespecialiseerde bedrijf zijn afhankelijk van de individuele inspanning. Dienovereenkomstig kunnen de kosten variëren tussen ongeveer 20 EUR per m² en 50 EUR per m².

Vraag: Waarvan zijn de kosten van een stijlmuur afhankelijk?

stand-muur-kosten-per-m2
De kosten van stijlwanden zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • het doel waarvoor de muur wordt opgetrokken (bijv. scheidingswand, gevelbekleding, voorwandmontage, etc.)
  • welke constructiemethode wordt gekozen
  • welk exact ontwerp is gekozen (bijv. dampdichte plaat, brandwerende plaat, OSB-platen, individueel gespecificeerde plaatdikte en isolatie, etc.)
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf (arbeidskosten)
  • of de stijlwand nu door uzelf of door een gespecialiseerd bedrijf wordt geplaatst
  • de omvang van uw eigen werk bij het bouwen van de muur

Vraag: Welke andere kosten kunnen er ontstaan?

Kostentracker-expert: nadat de muur is geplaatst, moet er meestal worden gepleisterd. Doet u dit zelf, dan zijn de kosten meestal slechts tussen ongeveer 3 EUR per m² en 5 EUR per m².

Stukadoors door de schilder kost meestal tussen ongeveer 10 EUR per m² en 35 EUR per m², afhankelijk van de vereiste pleisterkwaliteit. Als het muuroppervlak later wordt betegeld, is een gips van mindere kwaliteit meestal voldoende - schildersbedrijven rekenen hiervoor vaak lagere kosten. Omgekeerd kan een muurontwerp van zeer hoge kwaliteit door de schilder ook duurder zijn.