Opbergdoos: welke kosten moet u berekenen?

opbergdoos kosten

De zogenaamde self-storage is booming. Het aantal dingen in het huishouden neemt toe en in veel kleinere appartementen zijn de kelders relatief klein en barsten ze vaak uit hun voegen. Leveranciers zoals “Lagerbox” bieden hiervoor een oplossing - ongeacht of u een flexibele “extra kelder” nodig heeft of vanwege renovatiewerkzaamheden op korte termijn slechts enkele meubels moet opslaan. In ons interview bespreken we de te verwachten kosten met de opbergdoos met de kostentracker-expert.

Vraag: Hoeveel kost een opslagruimte bij Lagerbox?

Cost tracker expert: De kosten zijn altijd gebaseerd op de huurperiode en de grootte van de gehuurde opslagruimte (aantal m²). Hoe langer je huurt, hoe goedkoper het wordt - maar opslagruimtes kunnen ook voor een week worden gehuurd.

opbergdoos kosten
Sommige opslagruimtes zijn beschikbaar voor weinig geld.

In het beste geval kost een opslagruimte vanaf 0,32 EUR per dag, wat zich vertaalt naar 9,95 EUR per maand. Hoe korter de huurperiode en hoe groter de opslagruimte in m², hoe duurder het wordt.

Naast de berekende prijs kunt u ook profiteren van bepaalde kortingen. Kortingen kunnen zijn op bepaalde doosmaten, op bepaalde locaties of op basis van een bepaalde periode. Lange termijn verhuur krijgt altijd automatisch korting.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben maar één klein appartement in Berlin-Hohenschönhausen - en duidelijk te weinig ruimte in de kelder. We besluiten daarom om de ski-uitrusting in de zomer, de fietsen in de winter en een paar verhuisdozen met spullen die we bij Lagerbox het hele jaar door maar heel zelden nodig hebben, op te slaan. We kiezen voor een opslagruimte van de maatcategorie 2 m² - 4 m², die we voortaan permanent willen gebruiken.

Postprijs
Normale weekprijs voor huurperiodes van 1 maand of korterEUR 13,71 per week
Korting vanaf de huurperiode van 2 maanden (59,36% korting) - nieuwe weekprijs6,85 EUR per week
huurkosten voor 1 jaar ermee te betalen356,20 EUR per jaar
extra korting bij lange termijn verhuur vanaf 12 maanden (4,0%)minus EUR 14,25 lange termijn verhuurkorting
effectieve totale kosten in het jaar meeEUR 341,95 per jaar
dit zijn effectieve wekelijkse kosten over de gehele huurperiode van6,58 EUR per week
dat is een dagelijkse kost van0,94 EUR per dag

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een bepaalde grootte opslagruimte met opbergbox op een bepaalde locatie. De gemaakte kosten kunnen verschillen voor andere opslagruimten en op andere locaties, mede afhankelijk van bepaalde speciale kortingen.

De werkelijke kosten zijn altijd vooraf exact te berekenen door de locatie en de benodigde opslagruimte voor verschillende huurperiodes (aan de opslagboxzijde) op te geven. De berging kan daar dan ook gereserveerd worden.

Vraag: Wat is de geschatte prijsklasse voor de opbergdooskosten?

opbergdoos kosten
Vaak wordt de prijs bepaald door de grootte en de huurperiode.

Kostentracker expert: voor kleinere opslagruimtes van ongeveer 1 m² tot 4 m² moet u meestal rekening houden met ongeveer EUR 5 tot EUR 6 per week voor langere termijn huur boven 1 maand. Bij huurperiodes korter dan 1 maand zijn de kosten ongeveer het dubbele.

Middelgrote opslagruimten met een grootte tussen 4 m² en 9 m² kosten ongeveer 12 tot 13 EUR per week bij langetermijnhuur, voor grote opslagruimten van 9 m² tot maximaal 20 m² kost u moet ongeveer 25 betalen. Verwacht EUR tot 30 EUR per week. Bij kortlopende huurcontracten korter dan 1 maand bedragen de prijzen ongeveer het dubbele van de langetermijnprijs.

Lagerbox is daarmee een van de goedkoopste aanbieders op het gebied van self-storage, de prijzen liggen in sommige gevallen ver onder die van andere aanbieders. Als extra service wordt een gratis bestelwagen- of aanhangwagenverhuur aangeboden op de dag dat u er intrekt. Pakketacceptatie en opslag is ook mogelijk.

Optioneel kunt u tegen betaling ook extra services huren:

  • Planken in de berging, incl. Lijst (tegen betaling te huur of te kopen)
  • Verpakkingsmaterialen (folies, verhuisdozen, plakband, etc.)
  • een mailbox
  • een kantoorruimte
  • een aanvullende verzekering van de opgeslagen goederen

Vraag: Waar zijn de kosten van opbergdozen van afhankelijk?

opbergdoos kosten
De kosten van een opbergdoos zijn afhankelijk van een groot aantal factoren.

Cost tracker expert: bepalend voor de hoogte van de kosten zijn:

  • de grootte van de te huren berging
  • de respectievelijke locatie (kleine prijsverschillen van locatie tot locatie)
  • de beoogde huurperiode (korter dan 1 maand, langer dan 1 maand, 6 maanden of 1 jaar en meer)
  • Bijkomende diensten die worden gebruikt (schappen en rekken, verpakkingsmateriaal, diensten zoals kantoorruimte of postbus, enz.)