Wat kost een parachutesprong of een springlicentie?

kosten voor parachutespringen

Ervaar de onvergelijkbare vrijheid boven de wolken: voor veel mensen is parachutespringen een van de meest fascinerende sporten. Je kunt ongeveer 60 seconden genieten van de vrije val voordat de paraplu opengaat en je zachtjes terug naar de aarde brengt. In het volgende gesprek met de kostentracker-expert zullen we duidelijk maken wat een tandemsprong of het springticket kost en welke eisen er zijn. Daarnaast heeft de specialist nog vele andere tips voor je klaar liggen.

Is het waar dat Leonardo da Vinci zich al aan deze sport wijdde?

Kostentracker: dit is correct. De geschiedenis van het parachutespringen gaat terug tot de 15e eeuw. De eerste persoon die een parachutevlucht met succes voltooide, was niet Leonardo da Vinci, maar de Fransman Sebastian Lenormand. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de parachute een militair instrument waarmee vliegtuigpiloten werden uitgerust voor hun eigen veiligheid en speciale troepen werden ingezet achter de oorlog. voorkant. Na het einde van de oorlog werd de parachute een vreedzaam en redelijk betaalbaar sportuitrusting.

Wat kost springtraining?

Kostentracker: in veel clubs kun je een springlicentie kopen bij vrijwillige parachutisten. Hoewel dit de training niet tot een koopje maakt, houdt het de kosten binnen een redelijk bereik:

Cursuskosten1.500 EUR
Jump-vergoedingen 
3 x 1.500 meter48 EUR
2 x 2.500 meter46 EUR
8 x 3.500 meter250 EUR
6 x 4.000 meter200 EUR
5 coaching sprongen (lerarenkaartjes)120 EUR
Examen springt 
1 x 1.500 meter16 EUR
1 x 3.000 EUR27 EUR
Examengeld75 EUR
kosten voor parachutespringen

De kosten voor een springcertificaat bedragen ongeveer 2000 €

Dit resulteert in totale kosten die tussen 1.800 en 2.200 EUR liggen. Deze kunnen echter sterk verschillen. Hoe hoog de kosten zijn, hangt niet alleen af ​​van de skischool en de regio waarin deze zich bevindt. Ook je persoonlijke talent en voortgang in de springtraining spelen een rol.

Wat kost een tandemsprong?

Kostentracker: voor velen is de tandemsprong het begin van een hobby die je nooit meer loslaat. Je kunt dus eerst uitproberen of parachutespringen echt iets voor jou is.

U kunt dit boeken bij evenementenaanbieders en skydiving-scholen vanaf 180 EUR. Het wordt duurder als je van een hoogte van 6000 meter wilt springen en wilt genieten van ongeveer 90 seconden vrije val. Hiervoor moet u ongeveer 450 EUR betalen.

Deze prijs is inclusief alles:

  • De vluchtkosten voor jou en de tandemmaster,
  • het gebruik van de paraplu,
  • evenals persoonlijke uitrusting (springpak, hoed, bril).

Als je meteen uit je eentje wilt springen, word je begeleid door twee docenten. De kosten voor deze ervaring zijn tussen de 175 en 350 EUR. Voor het enkelsprongparcours moet je aan dezelfde eisen voldoen als voor het springbewijs.

Onze tip: een sprongvoucher kan de prijs met ongeveer tien procent verlagen. Het loont daarom de moeite om vooraf bij de club van uw keuze naar deze mogelijkheid te informeren.

Ik wil leren parachutespringen. Wat zijn de voorwaarden?

Kostentracker: als u een springcursus boekt, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

  • De minimumleeftijd is 14 jaar.
  • Minderjarigen hebben een officieel gecertificeerde toestemming nodig van hun wettelijke vertegenwoordiger (s).
  • Een gemiddelde fysieke conditie is voldoende.
  • Overhandig een medisch attest van de huisarts of sportarts.

Daarnaast dient u een gewaarmerkte kopie van uw identiteitskaart of paspoort, een bewijs van deelname aan een EHBO-cursus en drie pasfoto's te tonen.

Wat kost een solosprong als ik een parachutelicentie heb?

Kostentracker: in dit geval is het raadzaam om lid te worden van de vereniging. Je moet dan ongeveer 20 tot 40 EUR rekenen voor elke solo-sprong. Parachutespringen wordt een betaalbare sport als je je springbrevet succesvol hebt afgerond. Het is waar dat na vele sprongen de hartslag niet meer zo hoog is als de eerste keer. Maar je kunt nog veel meer genieten van de beleving en het unieke uitzicht dat vanuit de lucht wordt geboden.

Het is goedkoper dan een enkel ticket te boeken om 25, 50 of zelfs 100 sprongen in een blok te kopen. Dit kan, afhankelijk van de club, tussen de vijf en twintig procent besparen.

Welke extra kosten kunnen er ontstaan?

kosten voor parachutespringen

Wie de sprong fotografisch wil vastleggen, moet extra betalen

Kostentracker: als je je eerste sprong wilt vastleggen met een handcamera, moet je ongeveer 40 en 60 EUR rekenen. Tijdens de tandemsprong wordt de camera bevestigd aan de arm van de meester die het proces vastlegt.

Als je wordt vergezeld door een videosprong r en films, zal het iets duurder zijn. U moet voor deze dienst tussen 75 en 125 EUR betalen. Je ziet dan niet alleen jezelf in de lucht, maar ook het unieke landschapspanorama, waarop velen zich niet volledig kunnen concentreren op hun eerste sprong.

Als je een fotoliefhebber bent en de voorkeur geeft aan losse foto's, kun je een professionele springfotograaf boeken. Dit kost ongeveer 50 en 100 EUR, afhankelijk van het aantal opnamen en de springclub waartoe de fotograaf behoort.

Hoe werkt een tandemsprong?

Kostentracker: eerst leer je de meester kennen. Dit is een ervaren skydiver die een speciale training heeft gevolgd. U ontvangt de springuitrusting en een korte briefing. De inhoud hiervan is bijvoorbeeld de juiste vrije val- en landingsstand.

Daarna stap je het vliegtuig in en klim je binnen ongeveer 20 minuten naar de geboekte springhoogte. 1.000 meter voordat hij dit bereikt, verbindt de tandemmaster het jump-systeem, zodat de passagier en de jump-piloot een onafscheidelijk koppel worden. De kapitein controleert het parachutesysteem nogmaals en legt de startpositie uit.

Als de springhoogte is bereikt, opent de eerste jumper de vliegtuigdeur. Bij het commando “Ready set go” ben je in een vrije val. Meteen voel je het luchtkussen waarop je ligt. Dit geeft een zeer zeker gevoel, ook al beweegt u zich met een gemiddelde snelheid van rond de 200 km / u richting de aarde.

De parachute gaat open op een hoogte van ongeveer 1.500 meter. Spring je solo na het afleggen van het examen, open het dan op een hoogte tussen 800 en 1.000 meter. De vlucht met het open zweefvliegtuig duurt nu zo'n vijf tot zeven minuten.

Voor de landing hoor je het commando "benen omhoog" en ga je rustig zitten. Na de sprong ontvang je van bijna elke club een certificaat dat je nog lang aan deze fascinerende ervaring zal herinneren.