Schoonheidstrend permanent: wat kost het om het te laten doen?

perm kosten

Het modekapsel van de jaren 80 is terug en is momenteel mooier dan ooit. Grote, losse strandgolven of brutale krullen kunnen gemakkelijk worden gestileerd met een permanent. In een interview met de cost tracker expert maken we onder andere duidelijk hoeveel je aan deze schoonheidsbehandeling moet uitgeven, wat belangrijk is bij een permanent en hoe je je permanent hervormde haar goed kunt verzorgen.

Wat is een permanent?

Kostentracker: chemische verbindingen bepalen de stevigheid en structuur van het haar. De keratinestrengen in het haar worden versterkt door zwavelbruggen. Als het haar opnieuw moet worden gevormd, moet het eerst worden gebroken en het haar in de gewenste vorm worden gebracht met behulp van krulspelden. De zwavelverbindingen worden vervolgens opnieuw gefixeerd, bijvoorbeeld door middel van waterstofperoxide of alkalibromaten.

perm kosten
Er zijn verschillende versies van een permanent.

Er zijn verschillende soorten permanenten. Welke voor jou geschikt is, hangt af van de dikte en structuur van het haar. Ben je meer geïnteresseerd in het creëren van meer volume of wil je wilde kurkentrekker krullen? Dit heeft ook invloed op de keuze van het juiste permanent golfproduct. Bovendien vereist permanent lang haar een andere aanpak dan kort kapsel.

Het resultaat verandert afhankelijk van de gebruikte krulspelden. Als de kapper je haar op grote krulspelden draait, krijg je zacht vallende krullen. Bij dunne krulspelden krullen de krullen brutaal. Het vallen van het haar kan door verschillende technieken worden beïnvloed en bijvoorbeeld een gewelddadige vortex kan vakkundig worden geëlimineerd.

Wat kost een permanent?

Kostentracker: kapperskosten fluctueren afhankelijk van de salon die u kiest. De locatie en de ervaring van de kapper zie je ook terug in de kosten. Daarom is de prijs voor een permanent niet eenduidig ​​te kwantificeren.

Kunstkosten
Permanent korthaar30 - 75 EUR
Permanent haar van gemiddelde lengte40 - 120 EUR
Permanent lang haar50 - 175 EUR
Benader permanent of permanent alleen op de bovenkant van het hoofd30 - 60 EUR
Volumegolfvanaf 2 EUR per winder

De meeste kappers hebben het kapsel en de speciale zorg al in de prijs van de chemische omvorming inbegrepen.

Welke soorten permanent zijn er?

Kostentracker: zelfs water kan de stabiliserende zwavelbruggen van het haar afbreken. Hierop is het principe van de watergolf gebaseerd. Deze transformatie is echter van zeer korte duur. De droom van het krullen is ten laatste voorbij met de volgende haarwassing.

De permanente transformaties zijn onder meer:

- Koude golf: het haar wordt hervormd door zure, basische of neutrale preparaten. Tegenwoordig worden bijna alleen producten gebruikt die in het licht alkalische en dus haarvriendelijke bereik van 7,6 tot 9,0 zijn.

perm kosten
Er zijn veel verschillende soorten permanenten.

Neutrale permanenten zijn goed voor beschadigd of fijn haar. Het omvormen is dan niet zo sterk, maar de haarstructuur wordt minder aangetast.

Zure permanenten van de eerste generatie zijn buitengewoon haarvriendelijk, maar de huidtolerantie was niet goed. De fondsen zijn daarom herzien. Tegenwoordig zijn zure permanenten erg zacht voor de huid vanwege hun lage pH-waarde.

Cysteïne permanent: Bij deze variant worden de zwavelbruggen niet doorbroken met chemische middelen, maar met het natuurlijke aminozuur cysteïne. Het is bijzonder zachtaardig.

- 2-fasen permanent wave: Hierbij wordt een crème met een intensief actief ingrediënt aangebracht op de haarlijn, terwijl de tips worden behandeld met een lager gedoseerde permanent wave vloeistof. De dikke consistentie van de crème voorkomt dat de bereiding in lengtes loopt.

- Volume of basisperm: alleen bepaalde gebieden worden opnieuw gevormd. Bij de naderingsgolf is alleen de nadering gegolfd zodat deze niet plat op het hoofd ligt. Daarnaast biedt deze variant de mogelijkheid om reeds uitgegroeide gebieden te krullen en zo aan te passen aan het kapsel. Voor de bulkgolf worden zeer grote wikkelaars gebruikt. Dit geeft het haar in het algemeen meer volheid.

Hoe lang duurt een permanent?

Kostentracker: afhankelijk van de haarstructuur en het permanent golvende middel kunt u uw krullen maximaal zes maanden vasthouden. Gedurende deze tijd verliest de permanente golf echter zichtbaar zijn elasticiteit.

Kunstduurzaamheid
Alkaline permanenttot zes maanden
Neutraal en zuur permanentZes weken tot drie maanden
Water golvenEen paar dagen

Hoe moet gepermanent haar worden verzorgd?

Kostentracker: net als bij verven tasten permanenten ook het haar aan. Door het chemische proces kunnen ze droog en broos worden. Als het opnieuw vormgeven niet goed is gedaan, kan het haar zelfs afbreken. Daarom heeft gepermanent haar absoluut een extra dosis verzorging nodig.

perm kosten
Na een permanent moet je goed voor je haar zorgen.

De gebruikte producten moeten dezelfde actieve ingrediënten bevatten die hun waarde hebben bewezen op beschadigd haar. Je moet ook veel vocht doneren. Geef je haar regelmatig een speciale behandeling, dit zorgt voor een mooie glans en makkelijke doorkambaarheid. Voedende oliën die 's nachts in het haar blijven zitten en pas de volgende ochtend worden afgewassen zijn ook geschikt.

Pas bij het föhnen op dat u uw haar niet te veel in de war brengt. Gebruik een diffuser-opzetstuk dat de zachte luchtstroom gelijkmatig verdeelt. Als je extra volume wilt, kun je hiermee je haar boven je hoofd föhnen. Droog eerst de punten en lengtes, want hier begint het haar te krullen. Ten slotte moeten alleen de wortels worden gemasseerd, omdat sommige structuur er erg mooi uitziet in de krullen.

Mijn haar is gekleurd. Kan ik nog steeds een permanent krijgen?

Kostentracker: in principe is dit mogelijk. Zowel alkalische als zure permanenten werken goed op gekleurd haar. Er moeten echter minstens twee tot drie weken zitten tussen het laatste verven en de permanent. Het haar mag in geen geval in één dag worden gekleurd of opnieuw gevormd. De haarstructuur zou ernstig worden aangetast en het haar zou zelfs kunnen breken.

perm kosten
Permanent is vooral geschikt voor donker haar.

Als je gebleekt haar hebt, mag je het niet permanenten. Door het hoge waterstofperoxidegehalte van de kleurstoffen wordt het haar door het bleken zwaar belast. Een andere chemische behandeling leidt vaak tot onherstelbare schade aan de haarstructuur.

Hoe vaak kan ik permanenten laten doen?

Kostentracker: aangezien het haar wordt gestrest door een permanent, mag u dit niet vaker dan drie tot vier keer per jaar laten doen.

Kunnen permanenten weer worden verwijderd?

Kostentracker: als je zelf niet van permanenten houdt, wil je misschien zo snel mogelijk van de krullen af. Helaas is dit niet zo eenvoudig, aangezien de permanente golf een permanente hervorming van het haar is. Daarom kun je beter wachten tot de krullen uitgroeien.

Als u niet kunt wennen aan de tijdelijke verandering van het type, hoeft u alleen nog maar het haar opnieuw chemisch te behandelen, dit keer met als doel de structuur glad te strijken. Dit belast het haar echter enorm en is slechts gedeeltelijk aan te raden. De kosten voor deze behandeling zijn tussen de 50 en 100 EUR.

Als je niet zeker weet of krullen bij je passen, kun je eerst kiezen voor watergolven. Deze duren slechts tot de volgende haarwassing, maar geven een goede indruk van hoe het permanent wave kapsel eruit zal zien.

Wat is een wimperpermanent?

perm kosten
Je kunt ook een permanent op je wimpers krijgen.

Kostentracker: als je een adembenemende look wilt met een gedefinieerde krul van de wimpers, kan deze permanent helpen. Het principe komt overeen met dat van de permanente golf voor het haar. De wimper permanent kost, afhankelijk van de salon en waar deze zich bevindt, tussen de 30 en 50 EUR.

Welke alternatieven zijn er?

Kostentracker: als u zich terugtrekt voor het permanent hervormen van uw haar, zijn er verschillende schoonheidsbehandelingen die u tijdelijk zullen helpen om de gewenste krullende manen te krijgen:

- Nachtelijke krullen: föhn uw haar na het wassen totdat het slechts licht vochtig is. Verdeel het haar vervolgens in meerdere secties, draai elke streng in een klein knotje en zet het vast met een haarspeld. Hoe fijner deze lokken, hoe kruller de look. Maak de volgende ochtend de klemmen los en maak het haar een beetje los met je vingers. Setting spray zorgt ervoor dat de krullen de hele dag mooi blijven.

perm kosten
Als alternatief kunt u krullen maken met een föhn.

- Krullen met de föhn: om mooie golven te creëren, heb je een föhn met diffuser-opzetstuk nodig, die je vanaf 20 EUR kunt krijgen. Leid dit naar de uiteinden van je haar zodat ze op de plaat liggen en rond de kegels die daar vastzitten. Als je boven je hoofd werkt, krijg je een erg coole, ietwat verwarde strandgolf-look.

perm kosten
Vlechten kan ook worden gebruikt om je haar krullend te maken.

krult door vlechten: deze variant is waarschijnlijk de gemakkelijkste en snelste. Vlecht eenvoudig uw vochtige haar in verschillende vlechten en laat ze aan de lucht drogen. Het resultaat is mooie golven.

- Krult door papillotten: de stokjes gemaakt van zacht schuim, die je voor ongeveer 10 EUR in veel drogisterijen kunt krijgen, toveren een prachtige krul kijken. Masseer wat mousse in droog of licht vochtig haar en kam het door. Verdeel het haar in secties en wikkel de lokken rond de papillots, beginnend bij de punt. Eenmaal bij de haarlijn, buig beide uiteinden stevig. Verwijder na een paar uur de papillot en fixeer de look met spray.