Permanente make-up: wat kost permanente eyeliner?

permanente-make-up-eyeliner-kosten

Eyeliner kan worden gebruikt om de wimpers visueel dikker te maken, waardoor de ogen groter en expressiever lijken. Het netjes aanbrengen van de fijne, gekleurde lijn is niet zo eenvoudig. Bovendien zijn de veelal waterdichte producten moeilijk te verwijderen en vergeven ze geen fouten. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom de eyeliner een van de klassiekers is onder permanente make-up. De kostentracker-expert weet hoeveel u hieraan moet uitgeven.

Wat zijn de kosten van deze schoonheidsbehandeling?

Kostentracker: dankzij moderne technieken ziet de permanent getekende eyeliner er heel natuurlijk uit en heeft hij niets meer gemeen met de donkere, brede ooglidranden uit de jaren negentig. Omdat permanente make-up veel ervaring vereist, is de kleine ingreep niet goedkoop. In de volgende tabel hebben we de kosten die u kunt verwachten op een rijtje gezet:

Kunstprijs
Eyeliner hierboven175 - 225 EUR
Eyeliner hieronder125 tot 150 EUR
Eyeliner, boven- en onderooglid250 - 400 EUR
Eyeliner met iets bredere lijnen350 - 450 EUR
De eyeliner opnieuw bewerken na 12 of 24 maanden150-350 EUR

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen slechts als globale richtlijn kunnen dienen. De werkelijke kosten van permanente make-up zijn onder meer afhankelijk van de regio waarin u woont. Bovendien rekent elke studio anders uit.

Kies echter nooit een behandeling alleen op basis van de prijs. Vertrouwen in de persoon die het werk uitvoert en zijn professionaliteit moet altijd voorop staan. Als permanente make-up extreem goedkoop wordt aangeboden, moet u voorzichtig zijn. Er worden vaak pigmenten van slechte kwaliteit gebruikt, waarvan de toon na enkele maanden verandert.

Gaat deze eyeliner voor altijd mee, net als een tatoeage?

permanente-make-up-eyeliner-kosten
De eyeliner gaat niet zo lang mee als een tatoeage.

Kostentracker: nee, dat doet het niet, zelfs als het woord 'permanent' dit suggereert. Deze eyeliner heeft ook een vervaldatum, afhankelijk van huidtype, verzorging en blootstelling aan de zon.

De gebruikte kleurpigmenten zijn niet zo duurzaam als die voor tatoeages. De producten zijn milder waardoor de getekende lijnen na een bepaalde tijd weer verdwijnen en daardoor draaglijker zijn. Dit is nodig omdat de schoonheidsspecialiste de eyeliner op een zeer gevoelige plek trekt. Bovendien wordt de permanente make-up niet zo diep onder de huid geprikt als een "echte" tatoeage.

Hoe lang gaat de permanente eyeliner mee?

Kostentracker: afhankelijk van de methode duurt de permanente make-up twee tot drie jaar. Gedurende deze tijd worden de toegevoegde kleurpigmenten geëlimineerd door de natuurlijke veroudering van de huid en wordt de kleur steeds bleker.

Hoe werkt het tekenen van de permanente eyeliner?

permanente-make-up-eyeliner-kosten
De pigmenten zijn verwerkt met een fijne naald.

Kostentracker: u moet ongeveer een uur plannen voor de afspraak in de studio:

  • Eerst tekent de schoonheidsspecialiste de contour van de eyeliner met een pen. - Dan kun je in de spiegel kijken om te zien of de vorm je bevalt.
  • De pigmenten worden millimeter voor millimeter in de opperhuid gestoken met een uiterst fijne naald. Omdat de piercing minder diep is, is dit niet zo pijnlijk als bij een klassieke tatoeage.

Ongeveer twee weken later heb je weer een afspraak waarbij de eyeliner indien nodig wordt herwerkt.

Wat zijn de risico's van permanente eyeliner?

Kostentracker: door de permanent getekende eyeliner ben je niet meer zo flexibel in het kiezen van je make-up. Trends veranderen en misschien wilt u over een jaar minder nadruk op uw ogen leggen. De permanente make-up blijft echter behouden, aangezien deze meestal pas na twee tot drie jaar verdwijnt.

Wie moet er zonder permanente make-up?

Kostentracker: Als u lijdt aan ernstige allergieën, is het beter om af te zien van een dergelijke schoonheidsbehandeling.

Dit geldt ook voor:

  • Diabetici ook
  • Mensen die bloedstollingsmiddelen moeten nemen.