Wat kost permanente make-up om wenkbrauwen mooier te maken?

permanente-make-up-wenkbrauwkosten

Door jaren van epileren groeien de wenkbrauwen soms erg ongelijkmatig en op sommige plaatsen groeien ze helemaal niet meer terug. Omdat de vorm en dichtheid van de wenkbrauwen een sterk effect hebben op de gezichtsuitdrukking, willen veel patiënten weer vollere en mooi gevormde wenkbrauwen. Wat het kost om dit aan te vullen met permanente make-up leest u in dit artikel, waarin u ook veel waardevolle informatie over dit onderwerp vindt.

Wat is permanente make-up?

Kostentracker: permanente make-up is in principe niets meer dan een tatoeage. Het wordt echter geprikt met ultrafijne naalden die alleen de epidermis binnendringen. Er worden synthetische of minerale kleurpigmenten toegevoegd die, afhankelijk van de aard van de huid, gedurende een beperkte periode van twee tot vijf jaar zichtbaar blijven.

permanente-make-up-wenkbrauwkosten
Permanente make-up werkt op dezelfde manier als een tatoeage.

Innovatieve technieken zoals micro- of nanoblading worden gebruikt om hiaten zo vakkundig te verbergen dat de gemodelleerde 3D-haren niet visueel kunnen worden onderscheiden van de uwe. Zelfs het volledig opnieuw ontwerpen van de wenkbrauwen is mogelijk met deze techniek.

Aangezien de kleur na verloop van tijd vervaagt, moet u de permanente make-up regelmatig laten verversen. Wenkbrauwen moeten na ongeveer twaalf maanden worden getraceerd.

Wat kost permanente verfraaiing van de wenkbrauwen?

Kostentracker: dankzij innovatieve behandelingen zoals micro- of nanoblading worden de wenkbrauwen semi-permanent geperfectioneerd. Lelijke gaten worden volledig gedekt en de wenkbrauwen krijgen een heel mooie vorm.

De kosten voor deze schoonheidsbehandeling variëren omdat elke studio een beetje anders rekent. U mag de volgende prijs verwachten:

Kunstprijs
optische compressie van uw eigen wenkbrauwenEUR 300-750
Herontwerp van de wenkbrauwen400 tot 800 EUR

De nabewerking, die ongeveer vier weken na de behandeling plaatsvindt, is al in bovenstaande kosten inbegrepen.

Doet de pigmentatie veel pijn?

Kostentracker: hoe ongemakkelijk u het proces vindt, hangt af van verschillende factoren, zoals uw individuele pijnperceptie. De meeste klanten voelen niets meer dan een lichte kras of kietel. Indien gewenst kan het gebied ook worden verdoofd.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en microblading

Kostentracker: hoewel microblading nog vrij nieuw is in de westerse wereld, wordt deze techniek van het tekenen van fijn haar nu voornamelijk gebruikt. Door het zeer fijn gemodelleerde "haar" en de gelijkmatige opslag van de kleur, is het uiterlijk aantrekkelijker dan bij getatoeëerde permanente make-up.

permanente-make-up-wenkbrauwkosten

Met microblading kunnen fijnere resultaten worden bereikt dan met de tattoo-naald.

Bij microblading wordt de huid handmatig bekrast met het zogenaamde "mesje" en vervolgens worden de pigmenten ingebracht. Bij permanente make-up, die vroeger veel voorkwam op de wenkbrauwen, wordt een speciale tattoo-naald gebruikt. Dit is niet zo fijn als het microblading-instrument, wat betekent dat het resultaat er niet zo natuurlijk uitziet.

Hoe verloopt de behandeling?

Kostentracker: reken ongeveer twee uur af voor de sessie met de schoonheidsspecialiste. Op de dag van de behandeling en de avond ervoor dient u:

 • Koffie,
 • Alcohol en
 • nicotine

uitgeven.

permanente-make-up-wenkbrauwkosten

De wenkbrauwen worden vooraf gemarkeerd.

Het daadwerkelijke verloop van de behandeling is als volgt:

 • U krijgt uitgebreid advies voordat u de pigmenten toevoegt.
 • Het gezicht wordt gemeten en de punten waar de wenkbrauw volgens de gulden snede zou moeten zijn, worden getekend.
 • U kunt het resultaat bekijken met de handspiegel.
 • De kleurnuance wordt samen met u geselecteerd en de intensiteit wordt besproken.
 • Dan begint de expert met lichte druk over de flinterdunne lijnen te krabben. De snijwonden zijn zo fijn dat er geen bloed uitlekt.
 • De verf wordt vervolgens aangebracht en zachtjes ingemasseerd.

Wanneer je voor het eerst in de spiegel kijkt, zijn de wenkbrauwen nog ietwat rood, glanzend en zien de lijnen er vaak te donker uit. Dit gaat echter snel weg, omdat de huid meestal binnen een paar uur weer opzwelt. Naarmate de kleur vervaagt tijdens het genezingsproces, zien de wenkbrauwen er helderder en heel natuurlijk uit.

Waar moet ik op letten na de behandeling?

Kostentracker: Tijdens de eerste drie dagen na de behandeling moet u uw wenkbrauwen elk uur met een zachte doek wassen en ze daarna behandelen met de zorg die wordt aanbevolen door de schoonheidsspecialiste. Dit is belangrijk om korstvorming op de huid en onbedoeld aanbrengen van verf te voorkomen. Als het te behandelen gebied een beetje opzwelt, kunt u het afkoelen met cool packs.

Na vier weken wordt meestal een vervolgbehandeling uitgevoerd om te optimaliseren. Individuele haren kunnen worden bijgewerkt, vervaagde gebieden kunnen worden opgevuld en, indien gewenst, kan de vorm enigszins worden gewijzigd.

Moet je je eigen wenkbrauwen scheren voor permanente make-up?

Kostentracker: Nee, dit is niet nodig voor microblading, noch voor permanente make-up. Als uw wenkbrauwen op sommige plaatsen te weelderig worden, zal de schoonheidsspecialiste ze tijdens de behandeling in vorm trekken.

Wat beïnvloedt de duurzaamheid van de verf?

Kostentracker: Afhankelijk van de dikte van de huid, de pigmentatie en de doorbloeding van de huid verandert de toon van de aangebrachte kleur tijdens de genezingsfase. Individuele leefgewoonten zoals veelvuldig zonnebaden, regelmatige bezoeken aan het solarium en bepaalde huidverzorgingsproducten of medicatie kunnen de kleur na verloop van tijd ook een beetje veranderen en de houdbaarheid van de permanente make-up beïnvloeden.

Kan de permanente make-up weer worden verwijderd?

Kostentracker: u houdt helemaal niet van uw uiterlijk met de gecondenseerde of iets bredere wenkbrauwen? Helaas is er alleen de erg dure optie om de schoonheidsbehandeling met de laser te verwijderen. Daarom moet u er vóór pigmentatie absoluut zeker van zijn dat dit de juiste route voor u is en dat u uzelf zult plezieren met de nieuwe look.

Voor wie is de permanente make-up van de wenkbrauwen uitgesloten?

permanente-make-up-wenkbrauwkosten
Permanente make-up mag alleen worden gedaan bij gezonde mensen.

Kostentracker: Indien u lijdt aan een van de volgende ziekten, kan deze schoonheidsbehandeling helaas niet uitgevoerd worden:

 • Auto-immuunziekten zoals de ziekte van Crohn of multiple sclerose,
 • Besmettelijke ziekten zoals hiv of hepatitis,
 • Suikerziekte,
 • Epilepsie,
 • Hemofilie,
 • andere bloedaandoeningen,
 • Overgevoeligheid van de huid,
 • Acute hart- en vaatziekten
 • Eczeem en ernstige allergieën,
 • Acute infectie met herpesvirussen,
 • Huidafwijkingen.

Als u een griepachtige infectie heeft, moet u de afspraak met de behandeling uitstellen. Als u zwanger bent, nog borstvoeding geeft of anticoagulantia gebruikt, mag u uw wenkbrauwen ook niet laten verfraaien met permanente make-up.