Plafond behangen: wat zijn de kosten?

plafond-behang-kosten

In de meeste ontwerpen van woonruimtes - zelfs in kamers met behang - zijn de plafonds meestal gewoon wit geverfd. Uiteraard kunt u afwijken van deze ongeschreven regel en ook het plafond laten behangen. In ons interview hebben we aan de cost tracker experts gevraagd welke kosten hiervoor te verwachten zijn.

Vraag: Hoeveel kost het om een ​​plafond te behangen?

Cost tracker expert: dat hangt natuurlijk ook voor een groot deel af van de bestaande underground.

plafond-behang-kosten
Voor behangen moet u rekenen met ongeveer 15 euro per vierkante meter.

Als het een net gestuukte, vlakke ondergrond is, moet u meestal tussen € 5, - per m² en € 15, - per m² rekenen voor het bevestigen van het behang, afhankelijk van het type behang dat gebruikt gaat worden. Met eenvoudig rauhfaserbehang (dat daarna nog geschilderd moet worden) zit je meestal aan de onderkant van deze prijsklasse, met voorbeeldbehang daarentegen bovenaan.

Voorbereidende werkkosten

plafond-behang-kosten
Voordat u met de werkzaamheden kunt beginnen, moet eerst wat voorbereidend werk worden verricht.

Als het oppervlak aan het plafond niet vlak is en eerst moet worden voorbereid, kunnen de kosten al snel aanzienlijk hoger zijn. Het nivelleren van het plafond om oneffenheden weg te werken is altijd gebaseerd op de inspanning die de schilder erin zal steken. In extreme gevallen kan dit oplopen tot 40 EUR per m² als het plafond in zeer slechte staat verkeert en uitgebreide reparatie nodig heeft.

Een extra priming of het aanbrengen van een afvalbehang kost echter meestal slechts 1 EUR tot 5 EUR per m².

Als er eerst een oud behang verwijderd moet worden, moet je ook rekening houden met extra kosten. Afhankelijk van de inspanning liggen de kosten in de meeste gevallen tussen ongeveer 5 EUR per m² en 10 EUR per m², maar voor moeilijke en bijzonder tijdrovende afstanden kan dit oplopen tot 20 EUR per m². Dit zou de prijs van het behangen van het plafond meer dan verdubbeld hebben.

Sample kosten

We willen de plafonds in ons appartement ook behangen met houtsnippers. Omdat we onszelf niet vertrouwden om het moeilijke overheadwerk te doen, huren we een professional in om het te doen.

De totale afmeting van het te behangen plafond is 70 m². Ons plafond heeft wat kleine beschadigingen die opgevuld moeten worden.

Postprijs
Routebeschrijving (vast tarief)36 EUR
Ondergrond voorbereiding voltooid855 EUR
Behangen, inclusief behang (houtsnippers)595 EUR
Verf het rauhfaserbehang een keer wit345 EUR
totale prijs1.831 EUR
Totale kosten per m² plafondoppervlakEUR 26,15 per m²

De gemaakte kosten in ons hier getoonde kostenvoorbeeld hebben alleen betrekking op een specifieke situatie ter plaatse en de kostenstructuur van een individueel schildersbedrijf. De kosten van het behangen van de plafonds in andere appartementen en met andere materialen, evenals bij andere bedrijven, kunnen ook aanzienlijk verschillen.

In ons kostenvoorbeeld wordt al snel duidelijk dat de kosten voor de voorbereiding van de ondergrond onevenredig hoog lijken. Sterker nog, de kosten van opvul- en reparatiewerkzaamheden kunnen al snel duurder worden dan het hele behangen zelf, waardoor degenen die op dit gebied hun eigen werk doen vaak aanzienlijke kosten besparen.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van het behangen van een plafond?

plafond-behang-kosten
De kosten voor het behangen van het plafond zijn afhankelijk van verschillende punten.

Kostentracker-expert: hier moet rekening mee worden gehouden:

  • welk soort behang moet er worden gebruikt (eenvoudige houtsnippers, patroonbehang, vliesbehang, enz :)
  • de prijs van het gebruikte behangmateriaal
  • hoeveel inspanning er nodig is om de ondergrond voor te bereiden (verwijderen van oud voorbehang, herstellen van beschadigingen, aanbrengen van afvalbehang, etc.)
  • of het volgende moet worden geverfd (alleen voor rauhfaserbehang)
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf
  • hoeveel persoonlijk werk wordt er gedaan

Bij grotere totaaloppervlakken is er vaak de mogelijkheid om een ​​lagere totaalprijs te bedingen. U moet deze optie zeker gebruiken. Ook het vergelijken van verschillende aanbiedingen wordt sterk aanbevolen.