Professionele steenreiniging - wat zijn de kosten?

kosten voor professionele-steenreiniging

Of het nu gaat om geplaveide trottoirs, ingangen van binnenplaatsen, terrassen of stenen muren - mos, groen en vuil houden daar zeker niet op. Heeft u last van grove vervuiling en wilt u niet zelf naar het arbeidsintensieve werk, dan kunt u uw stenen en bestratingen professioneel laten reinigen. Welke kosten u kunt verwachten van de cost tracker-experts, kunt u hier lezen.

Vraag: Wat zijn de kosten van professionele steenreiniging?

Kostentracker-expert: het hangt altijd af van het bestrating- of steenoppervlak, van de individuele kenmerken en de mate en het type vervuiling dat aanwezig is. Het werk dat nodig is voor een goede reiniging kan van geval tot geval sterk verschillen, naast het feit dat elk materiaal en elke constructie- of legmethode een andere aanpak vereist en in sommige gevallen het gebruik van heel verschillende apparatuur en reinigingsmethoden.

kosten voor professionele-steenreiniging

De kosten voor het schoonmaken van een kleiner gebied zijn aanzienlijk hoger per vierkante meter dan het schoonmaken van een groter gebied

Grote verharde oppervlakken kunt u per geval heel eenvoudig laten reinigen voor kosten tussen 2,50 EUR per m² en 4 EUR per m² .

Voor kleinere ruimtes (geen volumekortingen) en het gebruik van warmwater hogedrukapparaten, kan de prijs voor de basisreiniging alleen al tussen de 5 EUR per m² en 20 EUR per m² liggen, dwz in extreme gevallen bijna tien keer zo hoog.

Daarnaast kunnen er extra kosten zijn:

 • Supplementen voor het verwijderen van onkruid
 • Supplementen voor het verwijderen van olievlekken
 • Toeslagen voor het verwijderen van eventuele cementsluiers
 • Toeslagen voor speciale reiniging voor andere steensoorten (bijv. Grafstenen) dan bestrating

In het algemeen worden ook extra kosten in rekening gebracht voor impregneren en nano-coatings, en kunnen er ook kosten zijn voor het vernieuwen van de voegvulling.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Naar aanleiding van een speciale actie van een schoonmaakbedrijf hebben wij onze oprit van 45 m² volledig laten reinigen.

Postprijs
Reiniging van straatstenen 65 m²260 EUR
Nano-afdichting 65 m²487,50 EUR
Voegen vullen 65 m² volledig op260 EUR
totale prijs1.007 EUR
Omgerekende kosten per m²15,50 EUR per m²

Deze kosten zijn een speciale aanbieding van een professioneel steenreinigingsbedrijf. De kosten bij andere bedrijven kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van de individuele prijsstelling, de omvang van de reiniging en de staat van vervuiling en het type steenoppervlak.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van het reinigen van stenen?

Kostentracker-expert: natuurlijk moeten hier veel dingen worden overwogen:

 • wat voor soort steenoppervlak het is (bestrating, metselwerk, grafsteen, etc.)
 • hoe groot het steenoppervlak is (afhankelijk van het bedrijf zijn aanzienlijke volumekortingen mogelijk voor grotere oppervlakken)
 • de aard van het steenoppervlak en van welk steenmateriaal het is gemaakt
 • welke mate van vervuiling is aanwezig
 • of speciale reiniging nodig is (onkruidverwijdering, mos, voegen vullen, kalkvlekken, olievlekken, cementsluiers e.d. verwijderen)
 • welke omvang van de schoonmaakdiensten wordt bovendien aangeboden (bijv. nano-verzegeling of coating van het oppervlak, stevige voegvulling)
 • hoe de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf eruit ziet
kosten voor professionele-steenreiniging

Iedereen die vaak stenen oppervlakken moet reinigen, moet overwegen om een ​​hogedrukreiniger aan te schaffen


Met al deze zaken moet natuurlijk rekening worden gehouden. Het loont de moeite om vooraf verschillende kostenramingen te krijgen en de aangeboden diensten en prijzen zorgvuldig te vergelijken. Het is het beste om ook foto's van de te reinigen oppervlakken mee te sturen waarop de toestand van het oppervlak en de mate van vervuiling voldoende duidelijk zijn.

Vraag: Is het de moeite waard om zelf schoon te maken?

Cost tracker expert: in principe is dit natuurlijk mogelijk, voor eenvoudige reinigingstaken en voor regelmatige reiniging dient u uit kostenoverwegingen zelf een hogedrukreiniger te gebruiken.

Het reinigingsresultaat in moeilijke gevallen of op reeds oudere en verweerde oppervlakken zal echter aanzienlijk lager zijn dan dat kan worden bereikt met een echt goede en professionele reiniging. Ook bij onkruidbestrijding moet je vaak tot het uiterste gaan om zelf een redelijk professioneel ogend resultaat te behalen.

Zelfs de benodigde apparatuur is niet in alle gevallen beschikbaar als u zichzelf reinigt. Warmwater hogedrukreinigers met een druk van meer dan 100 bar zijn echter al te huur vanaf ongeveer 80 EUR per dag, de kosten voor reinigingsmiddelen komen dan bovenop.

Voordat u dit doet, dient u echter zeker de nodige specialistische kennis op te doen, zodat het reinigen geen schade aan het materiaal (microschade) of schade door ongeschikte reinigingsmiddelen en reinigingsapparatuur veroorzaakt.

Zelfs als we rekening houden met de kosten van huurapparatuur, is zelfreiniging uiteindelijk natuurlijk nog steeds goedkoper omdat er, in tegenstelling tot in een bedrijf, geen rekening hoeft te worden gehouden met werkuren.