Wat kosten kamerhoge ramen in huis?

kamerhoge raamkosten

In sommige kamers - bijvoorbeeld in de woonkamer - zijn kamerhoge ramen bijzonder goed: ze laten een onbeperkt panoramisch zicht op de tuin toe, laten veel licht de kamers binnen, vergroten ze optisch en zien er luxueus uit. In een interview legt de cost tracker-expert in detail uit welke kosten men in het algemeen mag verwachten voor dergelijke vensters.

Vraag: Wat kosten ramen van vloer tot plafond in een kamer?

Kostentracker-expert: het is natuurlijk moeilijk om raamprijzen te generaliseren - dit geldt ook voor kamerhoge ramen.

Allereerst moet je ook onderscheiden over welk type kamerhoge raam je het hebt:

 • een permanent beglaasd raam
 • een kamerhoog raam dat kan worden geopend (praktisch een zogenaamde "raamdeur", d.w.z. een gewone balkondeur)
 • ramen van vloer tot plafond om te schuiven (wat op zijn beurt overeenkomt met een schuifdeur voor het balkon)

Bij permanent beglaasde raamoppervlakken komen de doorgaans veel grotere afmetingen dan bij normale ramen om de hoek kijken: in de praktijk moet je bijna altijd rekening houden met minimaal 400 à 500 EUR per raam. Dan zijn er de installatiekosten en de geselecteerde extra uitrusting (bijv. Overeenkomstig grote rolluiken).

Als er naast de grotere hoogte ook een grotere breedte is dan bij normale ramen, dan is dat meestal veel duurder (het maximaal mogelijke hier is circa 2,60 m, bij grotere breedtes moeten meerdere ramen naast elkaar geplaatst worden). Moeten de ramen geopend kunnen worden (kiep- of draai-kiepfunctie) dan zijn doorgaans hogere kosten te verwachten.

Eenvoudige balkondeuren als raamdeuren van vloer tot plafond zijn meestal verkrijgbaar in kleinere breedtes voor vanaf ongeveer 850 EUR.

kamerhoge raamkosten

Schuifdeuren kosten doorgaans minimaal € 1000, -

Met schuifdeuren kom je in de meeste gevallen nauwelijks weg met minder dan 1.000 EUR, zelfs als je eenvoudige parallelle schuifdeuren installeert. Voor deuren met hef-schuifmechanisme liggen de kosten meestal tussen 1.500 EUR en 2.000 EUR. Daarnaast zijn er montagekosten (beduidend hoger dan bij normale ramen) en de kosten voor de benodigde extra uitrusting (bijv. Overeenkomstig grote rolluiken als zon- en hittebescherming en inbraakbeveiliging).

Met kamerhoge ramen hangt het altijd sterk af van welk ontwerp je kiest. Een glazen pui die over de gehele breedte van de kamer naar het terras kan worden geopend, kan echter erg kostbaar zijn.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen een kamerhoog raam laten installeren in ons thuiskantoor op de bovenverdieping van ons huis.

De geplande raamafmetingen zijn 130 cm x 200 cm, een kunststof raam dat open en gekanteld kan worden is voor ons voldoende. Voordat u het raam installeert, is een muuropening van de juiste maat vereist. Wij kiezen voor een sterk isolerend raam (U-waarde 0,7) om ons verwarmingsenergieverbruik niet onnodig te verhogen.

Omdat ons kamerhoge raam zich op de bovenverdieping bevindt, moeten we om juridische redenen een geschikte valbeveiliging laten installeren.

Postprijs
Kosten constructeur (beoordeling)350 EUR
Maak een muuropening880 EUR
Draai-kiepraam, 130 cm x 200 cm, wit kunststof, eenvoudig395 EUR
Rolluik (handmatig, riem bediend)260 EUR
Venster installatie207 EUR
Rolluik montage180 EUR
Valbeveiliging, bevestiging in de latei, 130 cm breed inclusief montage527 EUR
totale prijs2.799 EUR

Dit is natuurlijk slechts een eenmalig kostenvoorbeeld voor een heel specifiek individueel geval en een heel specifiek raammodel. In andere gevallen kunnen de kosten aanzienlijk verschillen.

In ons kostenvoorbeeld kwamen we vrij goedkoop weg met de volledige kosten van ons raam - afhankelijk van het ontwerp en de uitrusting had dit in andere gevallen aanzienlijk duurder kunnen zijn.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor kamerhoge ramen in de praktijk afhankelijk?

Kostentracker-expert: natuurlijk zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden:

kamerhoge raamkosten

De kosten van kamerhoge ramen zijn afhankelijk van veel verschillende factoren

-het type kamerhoge raamoplossing (ramen, openslaande deuren, schuifdeuren)

 • de afmetingen van het kamerhoge raam
 • het gebruikte frame materiaal (hout, kunststof, hout-aluminium, aluminium)
 • de kwaliteit van de beglazing (U-waarde, veiligheidsglas, randisolatie, geluidsisolatie, etc.)
 • Beveiligingskenmerken van het raam (bijv. Inbraakbeschermingsklasse, paddenstoelbeslag, krukvergrendelingen, etc.)
 • Raamaccessoires (bijv. Rolluiken, zonweringsoplossing voor binnen, etc.)
 • tevens valbeveiliging voor ramen op de bovenverdieping
 • de kosten van een eventuele muurdoorbraak voordat deze kan worden geïnstalleerd
 • de kosten voor de noodzakelijke statische beoordeling
 • de installatiekosten voor het raam of de balkondeur
 • de installatiekosten voor de raamaccessoires
 • indien nodig de kosten voor het installeren van een valbeveiligingssysteem conform wettelijke eisen

Je kunt dus zien dat hier een aantal factoren een rol spelen. Velen van hen alleen kunnen de prijs aanzienlijk duurder maken.

Vraag: Welke factoren maken de kosten van kamerhoge ramen duurder?

Kostentracker-expert: hier zijn verschillende dingen waar u op moet letten bij het kopen:

 • het frame materiaal
 • speciale geluidsisolerende eigenschappen
 • Installatiekosten

Als het om kozijnmateriaal gaat, kan er een kostenverschil zijn van wel 50% tussen het goedkope kunststof raam en een eenvoudig houten raam in volledig identiek ontwerp. Van PVC tot hout-aluminium of aluminium ramen, u betaalt meestal 80% tot 130% meer. Zeker bij bredere raamfronten is dat een aanzienlijk verschil.

Nog hogere geluidsisolerende eigenschappen in ramen zijn meestal een dure luxe: voor een bijzonder hoge geluidsisolatie betaalt u zeker 800 EUR en meer als meerprijs voor een enkel groot raam. Alleen de toeslagen voor veiligheidsbeglazing (ESG binnen of buiten) zijn even hoog: je moet ook rekening houden met vanaf 500 EUR toeslag zelfs bij eenzijdige uitrusting. Als je beide kanten dienovereenkomstig wilt uitrusten, moet je meestal minstens twee keer zoveel verwachten.

De installatiekosten - zowel de muurdoorbraak als de installatie van het raam of openslaande deuren - kunnen in individuele gevallen extreem duur zijn. Hier is de prijs altijd afhankelijk van de lokale omstandigheden en de gegeven inbouwsituatie. Bij hef-schuifdeuren moet u doorgaans minimaal € 1.000, - aan meerkosten rekenen voor het installeren van de deur zelf. Maar dat kan vaak veel meer zijn.