Woning rechttrekken: welke kosten zijn te verwachten?

kosten voor het rechttrekken van onroerend goed

Volledig vlakke bouwkavels zijn een luxe die niet iedereen heeft. Kleinere hobbels komen veel voor, glooiende kavels zijn vaak een duidelijk (kosten) probleem tijdens de aanleg In ons interview vroegen we de cost tracker experts welke kosten er verwacht mogen worden bij het rechttrekken van een kavel.

Vraag: Wat kost het om een ​​woning recht te trekken?

Kostentracker-expert: dat hangt allereerst volledig af van de individuele situatie, de omvang van de hobbels en het type ondergrond.

kosten voor het rechttrekken van onroerend goed
Kleinere oneffenheden zijn meestal zelf te repareren.

Kleinere hobbels zijn meestal niet problematisch in termen van kosten, het aanleggen van een ondergrond voor lichte hobbels is vaak minder dan 10 EUR per m². Als er echter grotere grondverplaatsingen moeten worden uitgevoerd, kunnen de kosten al snel tussen 40 EUR per m² tot 100 EUR per m² liggen, en vaak zelfs hoger voor glooiende eigendommen met een slechte bodemkwaliteit.

Om te beginnen een kostenvoorbeeld.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Ons terrein is enigszins oneffen, begroeid met onkruid en struiken op een oppervlakte van 500 m². Op dit punt willen we een vlak gazon hebben. We huren een bedrijf in om dit deel van het pand op te ruimen en te egaliseren.

Postprijs
Vervuiling verwijderen2.600 EUR
Verwijder wortelstokken (2 stuks)200 EUR
Verwijderingskosten150 EUR
Een onderbaan maken950 EUR
Totale kosten ermee3.900 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifiek individueel geval met bepaalde lokale omstandigheden en de loonkosten van een individueel bedrijf. Afhankelijk van het soort werk dat moet worden uitgevoerd en de prijsstelling van het bedrijf, kunnen de kosten in andere gevallen variëren.

In dit geval werd het leeuwendeel van de kosten veroorzaakt door het verwijderen van de vegetatie. De daaropvolgende productie van een ondergrond was beduidend minder complex en ook relatief goedkoop. Dit geldt echter alleen voor relatief lichte oneffenheden.

Vraag: In welke prijsklasse kunnen de kosten voor het rechttrekken van grond worden verplaatst?

Kostentracker-expert: voor eenvoudige egalisatiewerkzaamheden bedragen de kosten meestal slechts ongeveer € 2 per m² tot € 5 per m². Niet te onderschatten zijn echter de te verwachten kosten voor het verwijderen van eventuele bestaande begroeiing als de werkzaamheden worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Level jezelf

Ook als er slechts kleine oneffenheden zijn, kunt u zelf eenvoudige egalisatiewerkzaamheden uitvoeren. Met een overeenkomstige tijdsbesteding kan dit ook met relatief eenvoudige gereedschappen. Als u zelf een minigraafmachine wilt huren en een onderbaan wilt maken, moet u voor afzonderlijke dagen ongeveer 120 EUR per dag kosten en ongeveer 60 EUR tot 80 EUR per dag Verwacht langere huurperiodes.

Daarnaast kunnen er nog enkele andere kosten zijn, zoals de kosten voor bedrijfsmaterialen, smeermiddelen en verzekeringen, maar ook zogenaamde slijtagekosten. Het bezorgen en ophalen van de graafmachine brengt extra kosten met zich mee als u de graafmachine niet zelf kunt ophalen.

Grotere grondwerken

kosten voor het rechttrekken van onroerend goed
Hoe meer hobbels er op het terrein zijn, hoe duurder het zal zijn om het recht te trekken.

Als een perceel zeer grote hobbels heeft of in sommige gebieden hellend is, moeten aanzienlijk hogere kosten worden verwacht.

Als er al grond is die kan worden gebruikt voor het opvullen, kost het verplaatsen van de bestaande grond en het opvullen door een gespecialiseerd bedrijf meestal ongeveer 15 EUR per m² tot 20 EUR per m².

Als de bovengrond in afzonderlijke gebieden moet worden verwijderd en tijdelijk moet worden opgeslagen voor later gebruik, liggen de kosten voor bovengrond (tot 30 cm diepte) meestal tussen de 5 EUR per m² en 10 EUR per m², met grotere verwijderingsdieptes meestal ook tegen ongeveer 15 EUR per m² tot 20 EUR per m².

Indien er veel ontgraven en opgevuld moet worden of extra grond moet worden ingebouwd, bedragen de kosten in de meeste gevallen tussen € 40, - per m² en € 100, - per m² of zelfs meer.

Afvoer van grond

kosten voor het rechttrekken van onroerend goed
Er zijn ook extra kosten verbonden aan het verwijderen van de aarde.

Het verwijderen en storten van grond die niet langer nodig is, kost tussen 10 EUR per m³ en tot 50 EUR per m³, afhankelijk van de hoeveelheid ontgraving die moet worden verwijderd. Grotere hoeveelheden van 15 m³ of meer zijn doorgaans het goedkoopst als ze door een bedrijf worden afgevoerd.

Als u het zelf via de container afvoert, moet u rekening houden met kosten tussen de 20 EUR per m³ en 30 EUR per m³.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het rechttrekken van onroerend goed afhankelijk?

kosten voor het rechttrekken van onroerend goed
De kosten voor het rechttrekken zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: Het volgende is bepalend voor de kosten:

  • de grootte van het getroffen gebied
  • de omvang van de aanwezige hobbels
  • de aard van de bodem
  • de omvang van het benodigde werk
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf
  • de omvang van de persoonlijke bijdragen die worden gedaan bij het opknappen van het onroerend goed